Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Εσπρωχναν» κλεμμένες γούνες στη Μόσχα!

Οι κακοποιοί από το Καζακστάν που είχαν ληστέψει φορτηγό με παλτό έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας

Σε καταστήματα της Μόσχας κατέληξαν οι περισσότερες από τις 1.000 γούνες (αξίας άνω των 700.000 ευρώ στη χονδρική αγορά) που αποτελούσαν λεία μεγάλης ληστείας, η οποία είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο στο ύψος της Θήβας και εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Δράστες του μεγάλου κόλπου ήταν πέντε κακοποιοί από το Καζακστάν, οι οποίοι -σύμφωνα με πληροφορίες- πρόλαβαν και έβγαλαν από τη χώρα μας πάνω από 600 γούνες και τις πούλησαν στη Ρωσία.

Οι άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν πως οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας κατάφεραν με συντονισμένες και μεθοδικές έρευνες να εξιχνιάσουν τη σοβαρή υπόθεση, να συλλάβουν τους πέντε αλλοδαπούς δράστες και να βρουν στην κατοχή τους περίπου 400 από τα κλεμμένα γούνινα παλτό, τα οποία θα αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, που είναι γουνέμποροι της Καστοριάς.

Οπως όλα δείχνουν, οι πέντε κακοποιοί γνώριζαν την ώρα και το σημείο από το οποίο θα περνούσε μια νταλίκα φορτωμένη με πανάκριβες γούνες. Προορισμός του φορτηγού ήταν η Καστοριά και το φορτίο αποτελούσε στοκ προϊόντων που επέστρεφε στους γουνεμπόρους, καθώς είχε μείνει απούλητο σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης και των Κυκλάδων. Εξάλλου τις περιοχές αυτές προτιμούν οι Ρώσοι τουρίστες, σταθεροί αγοραστές γούνας στη χώρα μας. Οι κακοποιοί είχαν μεταμφιεστεί σε αστυνομικούς και είχαν σταθμεύσει σε ένα πάρκινγκ στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, όπου ακινητοποίησαν την νταλίκα με την πρόφαση ότι θα έκαναν τυπικό αστυνομικό έλεγχο! Ο ανυποψίαστος οδηγός σταμάτησε πιστεύοντας πως έχει να κάνει με πραγματικούς αστυνομικούς. 

Με όπλα

Ομως, βρέθηκε έντρομος μπροστά στην ομάδα των ληστών, που τον σημάδευαν με τα όπλα τους και του έβαλαν χειροπέδες! Λίγη ώρα μετά οι δράστες εγκατέλειψαν δεμένο τον οδηγό σε ερημικό σημείο στη Ριτσώνα και κατευθύνθηκαν προς τον Ασπρόπυργο, όπου σε άγνωστο σημείο άλλαξαν την καμπίνα (τράκτορα) της νταλίκας και ξεφόρτωσαν τις γούνες. Την ίδια κιόλας ημέρα φόρτωσαν την πολύτιμη λεία τους σε αλλά φορτηγά και «έσπρωξαν» τις γούνες στη Ρωσία. Μάλιστα επρόκειτο για πανάκριβα κομμάτια, καθώς η πιο φτηνή γούνα κόστιζε 1.000 ευρώ στη λιανική αγορά! Οι πέντε κακοποιοί ήταν αρνητικοί κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και δεν αποκάλυψαν το παραμικρό, παρά μόνο ότι μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων πουλήθηκε στα μοσχοβίτικα καταστήματα.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...