Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Το αηδόνι που έγινε αετός της πίστας

Η μουσική διαδρομή του Αντώνη Ρέμου – Από τα δύσκολα χρόνια της Θεσσαλονίκης στην καθιέρωση

«Αν τον κόσμο τον κυβερνούσε στ’ αλήθεια η τύχη, δεν θα υπήρχε αδικία. Επειδή η τύχη είναι δίκαιη» είχε πει ο Ιταλός διανοούμενος Ferdinand Galiani. Και η τύχη, την οποία πάντα εμπιστευόταν ο Αντώνης Ρέμος, δεν τον πρόδωσε ποτέ. Ισως γιατί εκτός από την απόφαση που έπαιρνε ρισκάροντας κάποιες φορές δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει. «Η τύχη είναι τυχερή, η επιτυχία όμως δεν είναι τυχαία» λέει συχνά ο ίδιος κάνοντας ένα λογοπαίγνιο και το πιστεύει. Γιατί η διαδρομή της ζωής του αυτό τον έχει διδάξει.

Γεννημένος στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από γονείς μετανάστες, ο Αντώνης Ρέμος στα δέκα του χρόνια και μετά τον χωρισμό των γονιών του εγκαθίσταται στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Μεγαλώνει με τη μητέρα του και την αδελφή του. «Δεν ήταν ρόδινα τα παιδικά μου χρόνια. Ζοριστήκαμε, αλλά τα καταφέραμε. Αν και δεν υπήρχε οικονομική άνεση, έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Παιχνίδι, καμιά σκανταλιά με τους φίλους, ποδόσφαιρο, βόλτες, χορός και κιθάρα, πρώτοι έρωτες. Απ’ όλα είχε» λέει.

9gy8554Παιδί εξωστρεφές, χαμογελαστό, ο Αντώνης Ρέμος παθιαζόταν με ό,τι του άρεσε. Στο σχολείο ήταν μέτριος μαθητής, στον χορό άριστος. Χόρευε break dance και λάτρευε τη μουσική. Μάλιστα έμαθε μόνος του να παίζει κιθάρα. «Παθιαζόμουν με τη μουσική και τον χορό. Ελληνικά δεν άκουγα τότε πολύ. Ηταν και η εποχή τέτοια. Δεν ξέρω αν και οι συνθήκες με άφηναν να σκεφτώ ότι θα ακολουθήσω το επάγγελμα του τραγουδιστή. Πάντως ακόμα και στα πολύ δύσκολα εγώ δεν έπαψα να ονειρεύομαι και να αισιοδοξώ. Είμαι φύσει αισιόδοξος άλλωστε, αλλά δεν υπήρξα ποτέ αιθεροβάμων».

Ο Αντώνης Ρέμος έμαθε από μικρός πώς βγαίνει το μεροκάματο. «Εχω κάνει πολλές δουλειές. Πριν εργαστώ ως υδραυλικός δούλευα ως γκαρσόνι σε ταβέρνα, έχω δουλέψει σε κρεοπωλείο, αλλά και ως κουβαλητής σε κάβα ποτών και πολλά άλλα. Η δουλειά δεν με φόβισε ποτέ».

Τον Μάιο του 1987 ο γνωστός τραγουδιστής ήρθε αντιμέτωπος με την τύχη του. Εκείνη τού χαμογέλασε κι εκείνος δεν έχασε την ευκαιρία που του άλλαξε τη ζωή. «Ημουν ένα βράδυ στην κοσμική ταβέρνα του Λαγκαδά “Τα αηδονάκια”. Εκεί έπαιζε κιθάρα ένας φίλος μου και πήγαινα συχνά. Σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν να μπορούσα κι εγώ να είμαι στο πάλκο, να παίζω και να τραγουδάω. Δούλευα ως υδραυλικός τότε. Εκεί λοιπόν που έκανα όνειρα, η φωνή του ιδιοκτήτη της ταβέρνας με επανέφερε στην πραγματικότητα. “Eϊ, Αντωνάκη, θα έρθει το αφεντικό σου στο μαγαζί σήμερα;” Αντί για απάντηση ζήτησα να παίξω τουμπελέκι, καθώς ο μουσικός είχε αρρωστήσει. Αυτό το “ναι “ του μαέστρου το χάρηκα όσο κανένα» λέει γελώντας.

Από εκεί άρχισαν όλα. Ο Αντώνης Ρέμος γίνεται μόνιμος στην ορχήστρα και λίγο αργότερα κάνει φωνητικά στο πρώτο όνομα του μαγαζιού. «Ο ιδιοκτήτης μού ζήτησε να λέω και κάνα δυο τραγουδάκια κι εγώ ένιωθα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος της Γης. Μάλιστα θυμάμαι και τα λόγια που μου είπε. “Αντώνη, να πας να αγοράσεις ένα καλό πουκάμισο. Να το φοράς για να λες και κάνα δυο τραγούδια. Εχεις καλή φωνή”. Είχα δώσει 2.000 δραχμές για να αγοράσω καινούργιο πουκάμισο!» θυμάται.

Η κυρία Νίτσα, η μητέρα του, στέκεται στο πλευρό του. Ξέρει πόσο πολύ ο γιος της αγαπάει αυτό που κάνει. Γνωρίζει τα όνειρα του παιδιού της, όπως γνωρίζει καλά τον Αντώνη. Εκείνη άλλωστε του έμαθε να δουλεύει, να έχει ήθος, σεβασμό και να μην εγκαταλείπει τα όνειρά του. Στοιχεία που έχουν μείνει αναλλοίωτα στον χρόνο, παρά την μεγάλη επιτυχία. «Ο Αντώνης είναι ντόμπρος και αυθόρμητος. Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Δεν θα σε προσβάλει ποτέ και δεν θα σκεφτεί ποτέ να κάνει κακό σε άνθρωπο. Αυτό που φαίνεται ο Αντώνης αυτό είναι. Με έχει εντυπωσιάσει που η επιτυχία δεν τον έχει αλλάξει στο παραμικρό» επιβεβαιώνει η Κατερίνα Σιδερίδου, η επί χρόνια συνεργάτιδα και καλή φίλη του Αντώνη Ρέμου.

Από τη μικρή ταβέρνα γρήγορα ο Αντώνης Ρέμος, μέχρι τότε Αντώνης Πασχαλίδης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης. «Το “Ρέμος” ήρθε από τον Στέλιο Φωτιάδη. Αυτός είναι ο νονός. Δούλευα πολύ και το απολάμβανα. Δεν είπα στιγμή ότι κουράστηκα. Υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο και ήρθε στον δρόμο μου ο Γ. Παπαθεοχάρης. Μου ζήτησε να κατέβω στην Αθήνα, στον “Διογένη”, με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Μάριο Τόκα και τον Στέφανο Κορκολή. Τραγουδούσα, έκανα φωνητικά, τα έκανα όλα» θυμάται.9gy8552

Στενός συνεργάτης του περιγράφει ένα περιστατικό από τα πρώτα βήματα του Αντώνη Ρέμου σε μεγάλη πίστα των Αθηνών. «Ρώτησε ένα βράδυ τον αξεπέραστο Δημήτρη Μητροπάνο: “Κύριε Μητροπάνο, εγώ τι να τραγουδάω;” Και ο Δημήτρης Μητροπάνος, που τον πείραζε, γιατί ήταν χαμηλών τόνων ο Αντώνης και λίγο ντροπαλός, του απάντησε: “Εσύ πες ό,τι θες. Εμένα έρχονται να ακούσουν”».

Το «μπαμ» στις «Χάντρες» και το ντουέτο με τον Πυροβολάκη

Το 1996 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος και μέχρι σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής κάνει τη μία επιτυχία μετά από την άλλη. «Το “μπαμ” ήρθε από τις “Χάντρες”. Από την πρώτη μου εμφάνιση, το 1996, δεν έχω σταματήσει ούτε για μια σεζόν. Νιώθω ευγνώμων. Οχι, δεν πίστευα ότι θα τα ζήσω όλα αυτά. Εχω εισπράξει μεγάλη αγάπη από τον κόσμο, γι’ αυτό και θέλω να την επιστρέφω. Ποτέ δεν θα κάνω κάτι για να τους κοροϊδέψω. Τους χρωστάω πολλά» λέει με ειλικρίνεια.

Πριν από μία εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις του στο «Αθηνών Αρένα», ενώ στη νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά, που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα, περιλαμβάνεται και ένα ντουέτο με τον Μάνο Πυροβολάκη. «Ο τίτλος του είναι “Μπορεί να βγω”. Ναι, περιγράφει κατά έναν τρόπο την αστάθεια των ημερών που ζούμε. Σε ό,τι αφορά τις εμφανίσεις μου, θα είμαστε στο “Θάλασσα” με την αγαπημένη μου Μελίνα Ασλανίδου και τους Βέγκας, ενώ το καλοκαίρι θα κάνω συναυλίες με τον Στέλιο Ρόκκο και την Ελένη Φουρέιρα. Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία».

Ο Αντώνης Ρέμος πλέον νιώθει πιο σίγουρος, πιο ώριμος. Πρόσφατα είχε σχολιάσει τον χαιρετισμό επί πίστας του Νότη Σφακιανάκη. «Στη φιλία, τις συνεργασίες και τις απόψεις μου ήμουν πάντα σταθερός. Δεν κάνω αλλαγές και δεν τις κυνηγώ. Ως μικρό παιδί ήμουν λίγο άστατος, αλλά τα χρόνια πέρασαν και ωρίμασα. Νιώθω ότι είναι η στιγμή που αρχίζω και λέω τι με ενοχλεί. Παλαιότερα η αλήθεια είναι πως δεν εκφραζόμουν. Ελεγα “άσ’ το, δεν πειράζει”. Και τώρα πολλές φορές δίνω τόπο στην οργή, αλλά λειτουργώ και αυθόρμητα. Με ενόχλησε η κίνηση του Νότη και το είπα. Ηταν μια στιγμιαία αντίδραση. Εκτιμώ τη δουλειά του, τον σέβομαι ως καλλιτέχνη, η στάση ζωής του είναι δική του και δεν θα την σχολιάσω, αλλά δεν σημαίνει ότι όποιος έχει διαφορετική άποψη δεν θα πρέπει να τη λέει».

9gy8553«Πιο πολύ με ενδιαφέρει ένα παιδί παρά ο γάμος»

Εχει δει το πρόσωπό του εξώφυλλο δεκάδες φορές. Δεν κρύβεται από τον φωτογραφικό φακό, αλλά δεν επιδιώκει να φιγουράρει με τη σύντροφό του παντού και πάντα. «Δεν επικοινωνώ τις προσωπικές μου στιγμές. Δεν με ενοχλεί όμως να με τραβήξουν μια φωτογραφία. Δεν θα κρυφτώ. Οπως δεν με ενοχλεί να γράψουν κάτι για την προσωπική μου ζωή, αρκεί να μην είναι χυδαίο. Η χυδαιότητα με εξοργίζει. Τα ανυπόστατα ψεύδη, αποκύημα κάποιας φαιδρής φαντασίας, με βγάζουν από τα ρούχα μου ώρες-ώρες. Μετά μού περνάει βέβαια και το ξεχνάω, γι’ αυτό και δεν κινούμαι δικαστικά».

Τα τελευταία τρία χρόνια είναι ζευγάρι με την όμορφη και χαμηλών τόνων Υβόννη Μπόσνιακ. Εκείνη, διακριτική πάντα στο πλευρό του, κι εκείνος, όπως πάντα, δεν μιλάει πολύ και δημόσια για την αγαπημένη του. «Ναι, η αλήθεια είναι πως με ρωτάνε συνέχεια πότε θα παντρευτώ (σ.σ.: γέλια). Είμαστε και τρία χρόνια μαζί! Προς το παρόν πάντως, όχι, δεν το σκέφτομαι. Βέβαια μπορεί να ξυπνήσω ένα πρωί και να πω “ας το κάνουμε”. Η αλήθεια είναι ότι καμία γυναίκα δεν με πίεσε ποτέ να την παντρευτώ. Για να πω την αλήθεια πιο πολύ σκέφτομαι και με ενδιαφέρει ένα παιδί από την τυπική διαδικασία ενός γάμου. Θα δούμε τι θα γίνει λοιπόν» λέει χαμογελαστός.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

1. Εχει πολλά ζευγάρια παπούτσια, κυρίως αθλητικά, και πολλά ζευγάρια γυαλιά.

2. Μέχρι τα δεκαέξι του χρόνια δεν άκουγε ελληνική μουσική.

3. Επαιρνε κρυφά από τη μητέρα του το τρένο και πήγαινε στη Θεσσαλονίκη για να ακούσει τον Στράτο Διονυσίου. Εκείνος και ο Καζαντζίδης ήταν οι αγαπημένοι του τραγουδιστές.

4. Παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια, κυρίως ποδόσφαιρο, αλλά και τάβλι με τους φίλους του.

5 Εχει δύο σκυλιά.

6. Του αρέσει η Κούβα.

7. Αγαπημένοι του προορισμοί για διακοπές είναι -μεταξύ άλλων- η Κρήτη, η Κεφαλλονιά, η Σαντορίνη και το Πήλιο, όπου διατηρεί το εξοχικό του.

8. «Οποιος δεν έχει προβλήματα ψάχνει και βρίσκει» λέει συχνά γελώντας.

9. Εχει μια μεγαλύτερη αδελφή, τη Γεωργία, και δύο ανίψια.

10. Εχει εργαστεί ως υδραυλικός. Η ειρωνεία είναι ότι το σπίτι του έχει πλημμυρίσει τρεις φορές!

11. Παίζει ντραμς.

12. Σε μια γυναίκα παρατηρεί τα χέρια της.

ΡΑΝΙΑ ΤΡΑΓΟΜΑΛΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...