Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Στο φως φοβερά μυστικά (!) για τον Βαγγέλη

Καταιγίδα αποκαλύψεων για το τι πραγματικά συνέβαινε στη Γαλακτοκομική Ιωαννίνων – Τα καψώνια, η «μακριά γαϊδούρα» και ο φοιτητής με την BMW

Καταιγίδα αποκαλύψεων για το τι πραγματικά συνέβαινε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο που παρέδωσε στην Αστυνομία ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, το οποίο έχει τραβηχτεί σε δωμάτιο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και εμφανίζεται ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης μαζί με τρεις ακόμη συμφοιτητές του από τη σχολή, που τον πιάνουν από τα χέρια και τα πόδια και τον πετούν στο κρεβάτι, χωρίς ωστόσο εκείνος να δυσανασχετεί. 4r34rq3w4t 8Στη συνέχεια του υλικού αστειεύονται μεταξύ τους όλοι μαζί, αγκαλιάζονται και γελάνε δυνατά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ερευνά η Αστυνομία στην προσπάθειά της να ρίξει φως στην πολύκροτη υπόθεση, στο διάρκειας περίπου δύο λεπτών υλικό του επίμαχου βίντεο οι σπουδαστές φαίνεται να παίζουν παιχνίδια που θυμίζουν «μακριά γαϊδούρα», να αστειεύονται και να γελούν μεταξύ τους με την ενεργό συμμετοχή και του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ μια φίλη τους από τη σχολή φέρεται ότι καταγράφει με το κινητό τηλέφωνό της όσα εκτυλίσσονται.

Το οπτικοακουστικό υλικό αναλύθηκε από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, που αναμένεται τις επόμενες μέρες να ταυτοποιήσουν όλα τα άτομα που εμφανίζονται μαζί με τον Βαγγέλη στο δωμάτιο, καθώς και την κοπέλα που είχε αναλάβει χρέη οπερατέρ βιντεοσκοπώντας την παρέα και τα παιχνίδια της. Παράλληλα, τα αποτελέσματα της ανάλυσης του βίντεο που έχει κινηματογραφηθεί σε προγενέστερο χρόνο από την ημέρα εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή θα σταλούν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

3eq24r3aw 2Διαβάστε επίσης: Η νέα αποκάλυψη για τον έρωτα που τον βασάνιζε

Τι κατέθεσαν στις αστυνομικές Αρχές δύο σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής, που έβλεπαν τον αδικοχαμένο 20χρονο φίλο τους προβληματισμένο για μια νεαρή κοπέλα 

Εκκληση

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος παρέδωσε στην Αστυνομία το βίντεο, παραχώρησε το Σάββατο συνέντευξη Τύπου και απηύθυνε έκκληση προς όλους όσοι γνωρίζουν κάτι για τους λόγους που έσπρωξαν στην αυτοχειρία τον Βαγγέλη Γιακουμάκη να σπάσουν τη σιωπή τους και να βοηθήσουν το έργο της Αστυνομίας. Παράλληλα επισήμανε πως η στοχοποίηση των σπουδαστών της σχολής δεν βοηθά σε καμία περίπτωση τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που αποφάσισαν να απομακρυνθούν από τον χώρο της Γαλακτοκομικής Σχολής μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα μετά τα πρόσφατα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον προαύλιο χώρο από αγανακτισμένους πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό πως τις προηγούμενες μέρες πολλοί από αυτούς έφυγαν από τα κτίρια κρατώντας βαλίτσες και σάκους με τα υπάρχοντά τους, ενώ όσοι εξακολουθούν να παραμένουν, παρακολουθούν τις εξελίξεις με αγωνία και προτιμούν να μένουν κλεισμένοι στον χώρο της σχολής. Στο σύνολό τους οι φοιτητές ζητούν να ανοίξουν τα στόματα και να αποδοθούν ευθύνες προκειμένου να μη στοχοποιούνται άδικα αθώοι που ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση.

4r34rq3w4t 3Το περιστατικό με το σπασμένο κρεβάτι και ο φοιτητής με τη BMW

Αποκαλυπτικό είναι το ποινολόγιο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για τα βασανιστήρια που τραβούσε από μερίδα συμφοιτητών του (και μάλιστα από συντοπίτες του) ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και ίσως τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Οπως γράφει στις αναφορές που έκανε ο υπεύθυνος του ποινολογίου, πριν από περίπου έναν χρόνο και ενώ ο νεαρός έλειπε στην Κρήτη για να δει τους γονείς του, συμφοιτητές του είχαν μπει στο δωμάτιό του και είχαν σπάσει το κρεβάτι του. Το αποτέλεσμα ήταν, όταν επέστρεψε, να ψάχνει από άλλους συμφοιτητές του στα δωμάτια της εστίας να του δώσουν τάβλες για να στηρίξει το στρώμα του. Για το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ποινολόγιο: «8-3-2014: Ωρα 02:20 ακούστηκε φασαρία από τους πάνω ορόφους. Ολα ήταν ήσυχα, εκτός από το δωμάτιο 212, όπου οι παραπάνω φοιτητές κάνανε έντονη φασαρία. Ακούγονταν ήχοι από σανίδες, έπιπλα και σωματικοί ήχοι. Αφού περίμενα πέντε λεπτά και οι ήχοι συνεχιζόντουσαν, χτύπησα την πόρτα και πήγα να δω στο δωμάτιο τι συμβαίνει. Ηταν όμως κλειδωμένα. Σταμάτησαν ξαφνικά τη φασαρία και τους φώναξα να ανοίξουν. Αργησαν χαρακτηριστικά να το κάνουν, αφού στο μεταξύ σιγοψιθύριζαν. Οταν μου ανοίξανε κάνανε ότι δεν τρέχει τίποτε και πως ο θόρυβος προέρχονταν από τον (αναφέρεται όνομα) που μετακόμιζε το κρεβάτι (το οποίο ήταν μισοδιαλυμένο και ανήκε στον Βαγγέλη Γιακουμάκη). Το δωμάτιο ήταν ανάστατο και βρόμικο. Καθόντουσαν όλοι αρνάκια βλέποντας το PlayStation, εκτός του (αναφέρεται όνομα) που στεκόταν όρθιος δίπλα από το κρεβάτι. Παρατήρησα ότι τα χέρια του (αναφέρεται όνομα) ήταν κόκκινα και ο ίδιος αναστατωμένος. Δεν παραδέχθηκαν τίποτα από ό,τι τους είπα. “Σαν τι να γίνεται επαέ;”, μου απάντησαν. Οταν προχώρησα συνέχιζαν για λίγα λεπτά να μιλούν και να γελάνε δυνατά».

Aίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» -συνοδευόμενο από φωτογραφικό υλικό-, σύμφωνα με το οποίο τη νύχτα που εξαφανίστηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ο ιδιοκτήτης ενός μαύρου οχήματος μάρκας BMW μαζί με συμφοιτητή του φόρτωσαν στο πορτμπαγκάζ ένα τσουβάλι. Το δημοσίευμα άφηνε υπονοούμενα και υπαινιγμούς για ανάμιξη του εν λόγω φοιτητή στην υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδρασή του. Ετσι, μέσω του δικηγόρου του διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη στοχοποίησή του, ενώ, όπως διευκρινίστηκε από τον νομικό εκπρόσωπό του, ο νεαρός που απεικονίζεται δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση και δη με την Κρήτη, αφού δεν είναι καν Κρητικός. «Και εν πάση περιπτώσει, όσοι τυγχάνουν φοιτητές, σπουδαστές στην εν λόγω σχολή και μάλιστα έχουν αναφέρει αυτό σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook και άλλα), καθίσταται αφεαυτού κατηγορούμενοι σε λαϊκά δικαστήρια στα οποία είτε συμμετέχουν δημοσιογράφοι σας ως ένορκοι-δικαστές είτε ως υποκινητές τέτοιων;», αναφέρει χαρακτηριστικά σε απόσπασμα της εξώδικης διαμαρτυρίας του.

4r34rq3w4t 2«Πιθανό και το έγκλημα»

Νέα κατάθεση στις διωκτικές Αρχές αναμένεται να δώσει σήμερα η μητέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθούν στην Ασφάλεια τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων από το πτώμα του άτυχου σπουδαστή.

Χθες ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατο του Βαγγέλη αναζωπυρώνοντας τα σενάρια ότι ίσως να έχει πέσει ακόμα και θύμα δολοφονίας. «Εως ότου βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο» δήλωσε ξεκάθαρα.

Στο μεταξύ, και ο ντετέκτιβ Φώντας Βρόσγος άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Βαγγέλης να είχε αφήσει πίσω του σημείωμα και κάποιος να το εξαφάνισε. Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η οικογένεια του αδικοχαμένου Βαγγέλη συγκλονίζει το πανελλήνιο. Πρώτη φορά οι τραγικοί γονείς Μαρία και Ανδρέας Γιακουμάκης κάνουν λόγο για «ψυχολογική και σωματική βία» που αντιμετώπισε το παιδί τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η σιωπή με την οποία ο Βαγγέλης αντιμετώπισε την ψυχολογική και σωματική βία όλο αυτό διάστημα μας επιβάλλει να σιωπήσουμε τουλάχιστον γι’ αυτές τις πρώτες ημέρες του πένθους μας και να ζητήσουμε απ’ όλους εσάς και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ να σεβαστούν αυτή την επιθυμία».

Εκφράζουν την επιθυμία τους να καταδικαστούν και να πληρώσουν οι ένοχοι αλλά και η Δικαιοσύνη «να δικαιώσει τους αθώους». «Ο Βαγγέλης δεν είναι μόνο δικό μας παιδί, έγινε και παιδί όλων σας» αναφέρουν. Ευχαριστούν, τέλος, όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πόλη των Ιωαννίνων για τη συμπαράσταση αυτές τις δύσκολες ώρες και ζητούν απ’ όλους να συμβάλουν για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας.

Δέκα λόγοι δείχνουν ότι δεν αυτοκτόνησε 

Αίσθηση προκαλεί εδώ και λίγες ημέρες ένα κείμενο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και στο οποίο αναφέρονται δέκα λόγοι για τους οποίους ο Βαγγέλης ΔΕΝ γίνεται να αυτοκτόνησε!

1. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φάνηκε πως περπάτησε 800 μέτρα μακριά από τη σχολή, με σκοπό να αυτοκτονήσει. Ενας άνθρωπος που θέλει να αυτοκτονήσει δεν περπατάει σχεδόν ένα χιλιόμετρο…
2. Φάνηκε πως το σώμα του Βαγγέλη ήταν φαγωμένο στον ώμο και στο πρόσωπο από σκυλιά. Πώς γίνεται τα σκυλιά να μην κατασπάραξαν όλο το σώμα;
3. Ενα σώμα που είναι 40 μέρες στο ίδιο σημείο προφανώς και θα αφήσει υγρά και το γρασίδι από κάτω θα σαπίσει κι αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση, το γρασίδι ήταν καταπράσινο…
4. Το γεγονός πως ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας το γνώριζαν όλοι στη σχολή. Οπότε για να φανεί αυτοκτονία, έβαλαν το μαχαίρι στο αριστερό του χέρι…
5. Οι βασανιστές του προφανώς και τον είχαν κάπου κρυμμένο για μέρες (είτε νεκρό είτε ακόμα ζωντανό) και αποφάσισαν να τον σκοτώσουν γιατί με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο Βαγγέλης, αν γλίτωνε, θα μιλούσε…
6. Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη είπε ότι έφυγε βιαστικά από την εστία, χωρίς το κινητό του. Ενώ μαθαίνουμε τώρα πως πριν χαθεί, μιλούσε επί δύο ώρες με τη μητέρα του.
7. Κάποιος που αυτοκτονεί και υποφέρει… αφήνει ένα σημείωμα… Ο Βαγγέλης δεν άφησε τίποτα.
8. Ενα πτώμα σε αποσύνθεση δεν είναι ικανό να αναδείξει τίποτα! Αυτοί που φταίνε ήξεραν πως αν το πτώμα βρεθεί τις πρώτες 2-3 μέρες, θα δείξει πολλά…
9. Η παρέα των Κρητικών έψαχνε τον Βαγγέλη στα καφενεία με τη φωτογραφία του στο χέρι 6 (έξι) μόλις ώρες αφού εξαφανίστηκε. Πώς είναι δυνατόν να θεωρείς κάποιον χαμένο… ενώ λείπει απλώς έξι ώρες από τη σχολή;
10. Οποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα δείχνει το πρόσωπό του στις τηλεοπτικές κάμερες και στους φωτογράφους.

Ανδρέας Αξιώτης 

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...