Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Η Σούπερ Λίγκα βγήκε OFF-H!

Μετά τη Νίκη Βόλου, ο ιστορικός ΟΦΗ αποχαιρέτησε με δάκρυα την κορυφαία κατηγορία

Ενας ηλικιωμένος κύριος, σε μια γωνιά στην εξέδρα, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του… Ενας πιτσιρικάς, σε κάποιο άλλο σημείο στον αγωνιστικό χώρο, κοιτούσε απορημένος… Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί χειροκροτούσε τους παίκτες της αγαπημένης του ομάδας, κι εκείνοι ανταπέδιδαν βουρκωμένοι… Ούτε ο σεβάσμιος οπαδός του ΟΦΗ ούτε και ο μικρός θα ξανάβλεπαν για φέτος το καμάρι της Κρήτης στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας. Αυτό ήταν το τελευταίο χειροκρότημα…

Σάββατο, ώρα 15.00. Στο «Γεντί Κουλέ» έμελλε να πέσουν οι τίτλοι τέλους για τον σύλλογο του Ηρακλείου, που αποχαιρέτησε, μη μπορώντας να αντέξει άλλο.

Η απόφαση υπήρξε σοκαριστική για τους οπαδούς της ομάδας της Κρήτης, όμως δεν γινόταν διαφορετικά. Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου, ο Νίκος Μαχλάς εξήγησε γιατί «δεν πήγαινε άλλο», κατηγορώντας το σύστημα. «Να φύγουμε από τη σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε» είπε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

«Ο ΟΦΗ ήταν το εύκολο θύμα, γιατί ήθελαν κάποιοι να έχουν μια άνετη παραμονή. Είδαμε αποφάσεις, όπως συνέβη με την ΕΠΟ, να μη βγάζει δελτία σε 20χρονα παιδιά για να τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα… Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι… Ο ΟΦΗ έχει μέλλον, ιστορία, και κανένας δεν μπορεί να τον συμπονά. Η ομάδα αυτή είναι περήφανη και περήφανη θα μείνει» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ. «Είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Κρητικούς… Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, έχουμε κάνει λάθη και εμείς. Ομως μας διέλυσαν οι καταστάσεις και τα κέντρα αποφάσεων. Για εμένα ήταν προαποφασισμένο» συμπλήρωσε ο Μαχλάς, επιχειρώντας και την αυτοκριτική της διοίκησής του.

Πικρό «αντίο»

Ηταν ανοιξιάτικο το προχτεσινό μεσημέρι στο Ηράκλειο. Οι παίκτες του ΟΦΗ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, οι περισσότεροι από αυτούς με πολιτικά, για να αποχαιρετήσουν τους φιλάθλους που βρέθηκαν κοντά τους, πιστοί, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Αρκετοί και έξω από το γήπεδο, στα γύρω μπαλκόνια. Η συγκίνηση έντονη. Οι παίκτες, δακρυσμένοι, να τους πετούν τις φανέλες τους. Πολλοί προσπαθούσαν να κρύψουν το πρόσωπό τους, γιατί οι άνδρες δεν κλαίνε… Ο κόσμος να χειροκροτεί παίκτες και προπονητή, τον Νίκο Αναστόπουλο, που ήταν κι αυτός εκεί, μέχρι τέλους.

Θεατής του δράματος και ο Ευγένιος Γκέραρντ, ο αναμορφωτής αυτής της ομάδας. «Είναι ένα δράμα… Τόσος κόπος για να φτάσει ο ΟΦΗ τόσο ψηλά, και σε μια σεζόν να τελειώσουν όλα. Κρίμα για το ποδόσφαιρο της Κρήτης αλλά και για το ποδόσφαιρο της Ελλάδας, γιατί αυτή η ομάδα πάντα έδινε στο ελληνικό πρωτάθλημα» δήλωσε (στο «sport24.gr»), ζητώντας από τον κόσμο να τείνει χείρα βοηθείας και να μην εγκαταλείψει την ομάδα: «Να μείνει κοντά στον ΟΦΗ ο κόσμος, σε όποια κατηγορία και να είναι. Να μείνουν και οι παίκτες, γιατί ο ΟΦΗ έχει τεράστια ιστορία και δυναμική».

Επιμέλεια
Βαγγέλης Μελέκογλου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...