Το πρώτο αυτοκίνητο με τεχνητή νοημοσύνη

Το Budii κάθε μέρα προσαρμόζεται στα «θέλω» του ιδιοκτήτη και εξελίσσεται!

Το αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο Budii έκλεψε τις εντυπώσεις στη CeBIT, τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών και υψηλής τεχνολογίας του κόσμου, που έγινε στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο-ρομπότ είναι δημιούργημα της ελβετικής εταιρίας Rinspeed και κάθε μέρα που περνάει στους δρόμους εξελίσσεται από μόνο του. 43q2345q34rt 1Μαθαίνει από τις εμπειρίες τόσο τις δικές του όσο και των άλλων αυτοκινήτων που συναντά, βελτιώνοντας τις ικανότητές του στην οδήγηση. Καταγράφει επίσης τις καθημερινές συνήθειες και επιλογές του ιδιοκτήτη του, με αποτέλεσμα να τον «γνωρίζει» όλο και καλύτερα όσο περνάει ο καιρός. Ακολούθως προσαρμόζεται σε αυτές για να τον εξυπηρετεί καλύτερα.

Πρόκειται για αυτοκίνητο με τεχνητή νοημοσύνη που συνδυάζει την καλαίσθητη εμφάνιση με την κορυφαία τεχνολογία. Το ρομποτικό μπράτσο που καταλήγει στο τιμόνι μετακινείται δεξιά ή αριστερά, ανάλογα με το ποιος από τους επιβάτες θέλει να «οδηγήσει». Οταν τοποθετείται στη μέση, την οδήγηση αναλαμβάνει το ίδιο το Budii και οι επιβάτες μπορούν να χαλαρώσουν, με το σύστημα της Harman να αναλαμβάνει να τους διασκεδάσει με την επιλογή μουσικής. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια, ενώ παράλληλα πληρώνει αυτόματα στα πάρκινγκ και επαναφορτίζει ασύρματα τις συσκευές που φέρει.

Στην οροφή του είναι προσαρμοσμένος σαρωτής λέιζερ που παρέχει με ακρίβεια τρισδιάστατη προοπτική του χώρου γύρω από το αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με την κάμερα υψηλής ευκρίνειας που διαθέτει, δημιουργεί τον ακριβή χάρτη του εδάφους, ώστε να αποφεύγει τα διάφορα εμπόδια που συναντά.

Βασίλης Χονδρογιάννης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ