Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η Τζολί στην εμμηνόπαυση!

Η γνωστή ηθοποιός προχώρησε σε προληπτική αφαίρεση σαλπίγγων και ωοθηκών υπό το φόβο καρκίνου

Οι καρκινικοί δείκτες ήταν αρνητικοί, εκείνοι όμως που δείχνουν τα επίπεδα φλεγμονής, ανεβασμένοι. Οι γιατροί την ενημέρωσαν λεπτομερώς, ωστόσο η απόφαση ήταν αποκλειστικά δική της. Προετοιμάστηκε ψυχολογικά και αποφάσισε ότι δεν θέλει ποτέ τα έξι παιδιά της να πουν «η μαμά πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών». Ετσι η Αντζελίνα Τζολί πήρε τη μεγάλη απόφαση και προχώρησε σε προληπτική αφαίρεση ωοθηκών και σαλπίγγων. Αυτό θα τη βάλει αμέσως σε εμμηνόπαυση, όμως κάθε άλλο παρά την απασχολεί.

«Νιώθω θηλυκή και αμετακίνητη στις επιλογές που κάνω για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου» έγραψε στην ανοικτή επιστολή που δημοσίευσε στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», επιλέγοντας τον ίδιο τρόπο «επικοινωνίας» με τους θαυμαστές της και τους φίλους της, αλλά βασικά με όλες εκείνες τις γυναίκες που δυνητικά απειλούνται από τον καρκίνο και επιβάλλεται να πάρουν αποφάσεις ζωής. Δύο χρόνια αφότου υποβλήθηκε σε προληπτική διπλή μαστεκτομή για τους ίδιους λόγους, εξαιτίας της παρουσίας ενός μεταλλαγμένου γονιδίου, το οποίο είχε κληρονομήσει από τη μητέρα της που πέθανε από καρκίνο στα 56 της χρόνια, η σταρ του Χόλιγουντ έκανε το επόμενο, σωτήριο, όπως ελπίζει, βήμα.

Οι πιθανότητες

Η επέμβαση έγινε λαπαροσκοπικά την περασμένη εβδομάδα. Οπως γράφει, πήρε αυτή την απόφαση επειδή οι γιατροί τής είπαν ότι είχε 50% πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο των ωοθηκών, ενώ στην περίπτωση της διπλής μαστεκτομής οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού ήταν τότε 87%.

«Είναι πολύ απλούστερη χειρουργική επέμβαση σε σχέση με τη μαστεκτομή, αλλά οι παρενέργειες είναι βαρύτερες. Βάζει τη γυναίκα σε υποχρεωτική εμμηνόπαυση. Επομένως, προετοίμαζα τον εαυτό μου σωματικά και συναισθηματικά συζητώντας διάφορες επιλογές με τους γιατρούς, αναζητώντας εναλλακτικές θεραπείες και προχώρησα σε χαρτογράφηση των ορμονών μου για τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης με οιστρογόνα και προγεστερόνη» γράφει στην επιστολή.

Ακολούθως περιγράφει την αντίδρασή της όταν έμαθε τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων: «Είπα στον εαυτό μου να παραμείνει ψύχραιμος, δυνατός και είπα ότι δεν έχω λόγο να θεωρώ ότι δεν θα ζήσω για να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν και να αποκτήσω εγγόνια. Τηλεφώνησα στον σύζυγό μου στη Γαλλία, ο οποίος πήρε το πρώτο αεροπλάνο. Το καλό με αυτές τις στιγμές στη ζωή είναι ότι όλα είναι τόσο ξεκάθαρα. Ξέρεις για ποιον λόγο ζεις και τι είναι αυτό που αξίζει… Την ίδια μέρα επισκέφτηκα τον χειρουργό μου, ο οποίος είχε αναλάβει τη μητέρα μου. Οταν με είδε κατέρρευσε: “Είσαι ίδια με εκείνη”. Κατέρρευσα κι εγώ. Αλλά χαμογελάσαμε και οι δύο και συμφωνήσαμε ότι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε το όποιο πρόβλημα. Επομένως “ας το κάνουμε”».

4r42rq34wt 1Η Κέλι Οσμπορν

Ετοιμη να ακολουθήσει τα βήματα της Τζολί, ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο προσβολής από γυναικολογικό καρκίνο, δηλώνει η Κέλι Οσμπορν. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, η κόρη του Οζι και της Σάρον Οσμπορν αποκάλυψε ότι έχει και εκείνη ανάλογα επικίνδυνα γονίδια με εκείνα της σταρ του Χόλιγουντ, οπότε θα ακολουθήσει τα βήματά της. Η 30χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια είπε ότι υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ύστερα από τη διπλή μαστεκτομή της μητέρας της, η οποία δεν είχε εκδηλώσει καρκίνο του μαστού ή των ωοθηκών, είχε όμως προσβληθεί από την ασθένεια στο κόλον.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...