Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Τους τα… έψαλαν!

Γιούχα στην περιφορά του Επιταφίου και εθνικός ύμνος στην Ανάσταση.

Οι αποδοκιμασίες σε βάρος πολιτικών κατά την περιφορά του Επιταφίου στο Σύνταγμα τη Μεγάλη Παρασκευή και ο εθνικός ύμνος που ακούστηκε από τα χείλη αγήματος από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έψελνε το Χριστός Ανέστη στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, απουσία συντονισμού του τιμητικού αγήματος δοκίμων των στρατιωτικών σχολών, το βράδυ της Ανάστασης, ήταν δύο γεγονότα που -αν μη τι άλλο- δεν πέρασαν απαρατήρητα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Κατά την περιφορά του Επιταφίου στο Σύνταγμα, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, πλήθος συγκεντρωμένων προέβη σε αποδοκιμασίες των βουλευτών (απ’ όλα τα κόμματα) που συνόδευαν τον Επιτάφιο μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

«Εχετε σταυρώσει τον ελληνικό λαό και βγήκατε στους δρόμους; Προδότες, Ιούδες! Στα σπίτια σας» φώναξαν, μεταξύ άλλων, ενώ την περιφορά ακολουθούσαν μόνο όσοι είχαν ειδικές προσκλήσεις. Ολοι οι υπόλοιποι βρίσκονταν πίσω από σκοινιά και κάγκελα επιτηρούμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κάποια στιγμή ακούστηκε και η φράση «Ιερώνυμε, τι τους θες τους κλέφτες κοντά σου;», φράση που ενόχλησε τον Αρχιεπίσκοπο που απάντησε μέσω της ομιλίας του: «Απόψε μαζί με το σώμα του Χριστού λιτανεύουμε και τις χαμένες ελπίδες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου τελέστηκε η Αναστάσιμη Ακολουθία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου. Τη στιγμή όμως που ο κ. Ιερώνυμος και οι συλλειτουργούντες επίσκοποι Διαυλείας Γαβριήλ και Φαναρίου Αγαθάγγελος και οι υπόλοιποι κληρικοί μαζί με τους πιστούς έψελναν το Χριστός Ανέστη, το τιμητικό άγημα των ανδρών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έκανε το… θαύμα του: σε βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο φαίνονται οι δόκιμοι, ένας-ένας, από «παρά πόδα» να εκτελούν με τα όπλα τους το «παρουσιάστε» και την ίδια στιγμή να τραγουδούν τον εθνικό μας ύμνο. Οι κληρικοί και ο κόσμος σάστισαν και κοιτούσαν απορημένοι.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος χθες μέσω tweet έστειλε τα συγχαρητήριά του προς το τιμητικό άγημα, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. «Αμέσως μετά το πρώτο Χριστός Ανέστη του ιερέα, η μουσική μπάντα παιανίζει τον εθνικό ύμνο και το άγημα τραγουδά τον εθνικό ύμνο» τόνισε επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. «Ο εθνικός ύμνος έπρεπε να ακουστεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αναστάσιμων ύμνων… Το άγημα δεν έπρεπε να “καλύψει” τον αναστάσιμο ύμνο» τόνιζε εκκλησιαστική πηγή. Την ίδια στιγμή το τιμητικό άγημα του Στρατού Ξηράς ήταν με τα όπλα «παρουσιάστε», ενώ της Αεροπορίας στο «πάρα πόδα», με πολλούς από τους παρισταμένους να κάνουν λόγο για έλλειψη συντονισμού.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί Γιάννης Τραγάκης (αντιπρόεδρος της Βουλής) και Νότης Μηταράκης (υφυπουργός Οικονομικών), μετά το Χριστός Ανέστη πέρασαν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο και τους κληρικούς εντός του ιερού ναού για τη συνέχεια της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Κάποια στιγμή όμως οι δύο πολιτικοί με τις συζύγους τους εξαφανίστηκαν. Μάλλον θα επέλεξαν κάποια από τις άλλες εξόδους της εκκλησίας για να φύγουν…

Αποδοκίμασαν και τον Γιώργο Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε τις Σπέτσες για το Πάσχα, αλλά εκεί δεν του επιφύλαξαν και την καλύτερη υποδοχή. Ο Γιώργος Παπανδρέου τη Μεγάλη Παρασκευή εμφανίστηκε φανερά αδυνατισμένος στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην περιοχή της Κουνουπίτσας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αντα. Ο κ. Παπανδρέου κρατώντας το κερί του κάθισε για λίγο έξω από την εκκλησία ακούγοντας με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια πέρασε στο εσωτερικό της για να προσκυνήσει τον Επιτάφιο. Κάποιοι φώναξαν: «Καλά, δεν ντρέπονται; Εχουν τα μούτρα και κάνουν δημόσιες εμφανίσεις;»

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...