Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Μόνο το DNA του Βαγγέλη στο.. μαχαίρι

Οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν εντόπισαν ίχνη άλλου ατόμου και «επιβεβαιώνουν» την αυτοκτονία!

Ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές εξετάσεις στο μαχαίρι και στα ρούχα του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν ότι ο θάνατός του ήταν πράξη αυτοχειρίας, καθώς δεν εντοπίστηκαν αποτυπώματα και DNA άλλου ατόμου.

Οι αστυνομικοί που προσπαθούν να φωτίσουν κάθε πτυχή του περιστατικού, το οποίο έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, έδιναν από την αρχή ιδιαίτερη βαρύτητα στο μαχαίρι που είχε χρησιμοποιηθεί για να γίνουν οι δύο τομές στον δεξιό καρπό του, η δεύτερη από τις οποίες ήταν ιδιαίτερα βαθιά και είχε αποτέλεσμα τον θάνατό του από ακατάσχετη αιμορραγία μέσα σε μόλις πέντε λεπτά.

Ομως, την ανίχνευση τυχόν υλικού δυσχέραιναν οι 38 ημέρες που έμειναν στην ύπαιθρο η σορός του άτυχου παιδιού αλλά και το μαχαίρι κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, με συχνές και έντονες βροχοπτώσεις να επικρατούν στην περιοχή. Γι’ αυτό για την εργαστηριακή εξερεύνηση χρησιμοποιήθηκαν ειδικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν αποτυπώματα ήγενετικός κώδικας και δεύτερου προσώπου. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν μόνο τα αποτυπώματα και το DNA του 20χρονου.

Στα ρούχα του Βαγγέλη Γιακουμάκη εντοπίστηκαν μεγάλες κηλίδες αίματος που δεν ήταν ορατές με γυμνό μάτι, όμως διαπιστώθηκε εργαστηριακά πως όλες προέρχονταν από τον ίδιο…

Γενετικό υλικό

Αποτυπώματα ή γενετικό υλικό που να παραπέμπει σε άλλο άτομο δεν υπήρχε και κατά συνέπεια δεν στοιχειοθετείται η παρουσία άλλου προσώπου στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης, σε απόμερη περιοχή της κοινότητας Κατσικάς Ιωαννίνων. Παράλληλα από τις εργαστηριακές έρευνες διαπιστώθηκε ότι το χώμα στα ρούχα του άτυχου παλικαριού ήταν ίδιο με αυτό στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο να είχε μεταφερθεί από κάπου αλλού.

«Ολα τα ευρήματα συγκλίνουν με σαφήνεια στην περίπτωση της αυτοχειρίας από την πλευρά του Βαγγέλη Γιακουμάκη» επιβεβαιώνει στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθεί από κοντά την πορεία των ερευνών.

Ωστόσο περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργούνται στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα οποία αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες. Τόσο η οικογένεια όσο η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων βρίσκονται σε αναμονή, καθώς τα στοιχεία που θα προκύψουν θα δείξουν αν ο άτυχος φοιτητής είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή ουσιών.

Το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής που έχει διενεργήσει ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, το πόρισμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για αποτυπώματα και DNA θα σταλούν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων που χειρίζεται την υπόθεση.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Οι «σκληροί» Κρητικοί είχαν κρεμάσει από το παράθυρο με ένα σεντόνι τον άτυχο 20χρονο!

Νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τα απίστευτα βασανιστήρια και την ψυχολογική βία που ασκούσαν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Φως στο τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη σπουδαστές αποκάλυψαν πως είχαν δει μελανιές στο σώμα του αδικοχαμένου 20χρονου, ότι η ομάδα των «σκληρών» Κρητικών τον είχε ξυλοκοπήσει άγρια και ότι τον είχε κρεμάσει από το παράθυρο με ένα σεντόνι! Ομως εκείνος, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα σημάδια, ισχυριζόταν πως είχε πέσει από τις σκάλες.

Μάρτυρας δήλωσε πως ο πρώην αρχηγός της ομάδας των «σκληρών», που σήμερα είναι στρατιώτης, προκαλούσε τρόμο στον Βαγγέλη, ο οποίος μάλιστα άλλαξε δωμάτιο προσπαθώντας να δώσει τέλος στον εφιάλτη που ζούσε! Τις μαρτυρίες επιβεβαίωσε ο απόφοιτος της σχολής και φίλος του Νίκος Δαβρής, που ήρθε από τη Βραζιλία και συμμετείχε συγκλονισμένος στη χθεσινή συγκέντρωση μνήμης στο Σύνταγμα:

«Ηρθα για να καταθέσω όλα όσα ξέρω, ήρθα για να πω την αλήθεια για τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης και αυτό ακριβώς έκανα. Είπα όλα όσα γνώριζα για τις δύσκολες ώρες που είχε περάσει στη σχολή. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη λύπη μου…» δήλωσε.

fg547u56hy 1
Υπόθεση Μαζαράκη

Στην «Espresso» μίλησε για την πολύκροτη υπόθεση και η Ειρήνη Μαζαράκη, μητέρα της σολίστ Παναγιώτας Μαζαράκη που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 από τον σύζυγό της Γιάννη Κατσιλάμπρο, ο οποίος έθαψε και τσιμέντωσε το άψυχο κορμί της στο πάρκο Πικιώνη στην Φιλοθέη.

«Εζησα τον τρομερό εφιάλτη της εξαφάνισης της κόρης μου για οκτώ ολόκληρες μέρες και μπορώ να φανταστώ πώς αισθάνονταν οι γονείς του Βαγγελάκη όλο αυτό το διάστημα. Θυμάμαι ακόμη κάθε στιγμή του γολγοθά που πέρασα. Ακόμα έχω στο μυαλό μου τον δολοφόνο να ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τίποτα για την εξαφάνιση της Παναγιώτας. Οταν τελικά αποκαλύφθηκε η αλήθεια, έχασα τη γη κάτω απ τα πόδια μου και απορώ πώς άντεξα. Αποφάσισα να έρθω στη συγκέντρωση για να σταθώ στο πλευρό των μανάδων που έχουν χάσει τα παιδιά τους. Θέλω να τους ευχηθώ δύναμη, υπομονή και κουράγιο».

Η κυρία Βαρβάρα Θεοδωράκη, μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου που απήχθη πριν από περίπου τρία χρόνια και ακόμη αγνοείται, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να στείλω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με τους οποίους καταγόμαστε από το ίδιο χωριό. Νιώθω τον πόνο τους και θέλω να τους βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ. Επίσης θέλω να απευθυνθώ προσωπικά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να του ζητήσω να σταθεί στο πλευρό όλων των οικογενειών που έχουν χάσει ή εξακολουθούν να αναζητούν τα παιδιά τους».

Ανδ. Αξιώτης

Με αναμμένα κεριά και μάτια δακρυσμένα στο Σύνταγμα

fg547u56hy 3
Με δακρυσμένα μάτια, κρατώντας αναμμένα κεριά στα χέρια και με κεντρικό σύνθημα «Σπάσε τη σιωπή σου και μίλησε!», δεκάδες πολίτες απέδωσαν χθες το πρωί φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη, στη συγκέντρωση μνήμης που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση δύο εβδομάδων από την ανεύρεση της σορού του 20χρονου σπουδαστή από την Κρήτη.

fg547u56hy 4
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος για να βροντοφωνάξει την αντίθεσή του στο bullying και να ζητήσει απόδοση Δικαιοσύνης κρατώντας τη φωτογραφία του άτυχου Βαγγέλη αλλά και άλλων αδικοχαμένων και εξαφανισμένων νέων, όπως οι Αλεξ Μεσχιβίλι, Μάριος Παπαγεωργίου, Αναστάσιος Τόγιας και Τάκης Βαζακόπουλος.

Οι στίχοι

Ανθρωποι κάθε ηλικίας διέκοψαν συμβολικά την κυκλοφορία και τραγούδησαν όλοι μαζί το τραγούδι που έχει γραφτεί για τον Βαγγέλη, με τους χαρακτηριστικούς στίχους: «Μάνα ηρέμησα και δεν πονάω πια». Ανάμεσά τους η Ειρήνη Μαζαράκη, μητέρα της σολίστ Παναγιώτας Μαζαράκη (δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 στη Φιλοθέη από τον σύζυγό της Γιάννη Κατσιλάμπρο), η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου που έπεσε θύμα απαγωγής, Βαρβάρα Θεοδωράκη, αλλά και ο συμφοιτητής του Βαγγέλη, Νίκος Δαβρής, που ταξίδεψε από τη Βραζιλία για να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει γι’ αυτά που περνούσε.

fg547u56hy 5
«Από την εμπειρία μου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως στις περισσότερες περιπτώσεις (όπως αυτή του Βαγγέλη Γιακουμάκη) τα θύματα είναι λαμπρά παιδιά, τα οποία ξεχωρίζουν για τα προσόντα τους. Αν μπορούσα να κάνω μια ευχή, αυτή θα ήταν να είναι ο Βαγγέλης το τελευταίο παλικάρι που φεύγει τόσο άδοξα» δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Espresso» ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που διερευνά την υπόθεση από την πρώτη μέρα.

fg547u56hy 6
Ανδρέας Αξιώτης

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...