Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Τάνγκο χωρισμού για τον πρόεδρο της Αργεντινής!

Εργένης ξανά είναι ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία μαθαίνει πως ο Ντίνος πρόδωσε την...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Γνωστή αλυσίδα φούρνων με αιχμάλωτες (!) χορεύτριες

«Με κατέστρεψε ο έρωτάς μου για μια Ρουμάνα» είπε στην απολογία ο φερόμενος ως το «αφεντικό» ενός από τα μεγαλύτερα ροζ κυκλώματα

Μία γυναίκα ήταν η αιτία που από φούρναρης έγινε… ιδιοκτήτης στριπτιζάδικων και βρέθηκε κατηγορούμενος ως εγκέφαλος ενός από τα μεγαλύτερα ροζ κυκλώματα, που κρατούσε αιχμάλωτες αλλοδαπές κοπέλες και τις εξανάγκαζε να χορεύουν γυμνές στα μαγαζιά του! Ο Αγγελος Γιαννακόπουλος, το «αφεντικό» της πασίγνωστης αλυσίδας φούρνων Το Χωριάτικο Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική ΕΠΕ, που αυτές τις μέρες κάθεται μαζί με τον αδελφό του και άλλα 21 άτομα στο εδώλιο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία, ισχυρίζεται ότι τον… τύφλωσε ο έρωτας και βρέθηκε μπλεγμένος στον σκληρό κόσμο της νύχτας.

Επειτα από εφτά χρόνια συνεχών αναβολών, η δίκη των ιδιοκτητών της πασίγνωστης αλυσίδας φούρνων (σήμερα είναι στην ιδιοκτησία της μητέρας τους) που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρίσκεται πλέον στην τελική της ευθεία, αφού -εκτός απροόπτου- στις 20 Απριλίου θα βγει η ετυμηγορία.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση κατέθεσαν αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση με τον κωδικό «Λευκός Αρτος», μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων που φέρονται ότι συμμετείχαν στο δίκτυο trafficking, το οποίο «στρατολογούσε» και εκμεταλλευόταν αλλοδαπές καλλονές-θύματα.

Οι παρεμβάσεις της προέδρου

Οι γλαφυρές περιγραφές και οι σπαρταριστές ατάκες από τις παρεμβάσεις της προέδρου και των δικαστών έκαναν το ακροατήριο να ξεσπάσει σε γέλια. Αρχικά κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο λογιστής της επιχείρησης των δύο αδελφών και μία χορεύτρια που εργαζόταν στα νυχτερινά κέντρα strip show της λεωφόρου Συγγρού. Μάλιστα, η κατάθεση της τελευταίας έγινε αφορμή να παρακολουθήσουν οι παρευρισκόμενοι έναν από τους πιο αστείους διαλόγους στη δίκη! Οταν η μάρτυρας είπε ότι η δουλειά της είναι να κάνει στριπτίζ, ο εισαγγελέας της έδρας τη ρώτησε αν κάνει μόνο αυτό ή προσφέρει και… πριβέ χορούς, συμπληρώνοντας αμέσως μετά: «Εδώ λέχθηκε ότι αντί 50 ευρώ πηγαίνετε σε πριβέ χώρους, τριβόσαστε στον πελάτη και του κατεβάζετε το… βρακί! Γιατί μάς κοροϊδεύετε;» είπε με αυστηρό ύφος ο εισαγγελέας, για να παρέμβει μία από τις συνέδρους και να τον «διορθώσει»: «Η θωπεία γίνεται και εξωτερικά, από το παντελόνι» είπε, ενώ η πρόεδρος αστειεύτηκε: «Μαθαίνω…»! Στη συνέχεια τον λόγο ξαναπήρε η χορεύτρια και είπε: «Οχι, δεν γίνονται αυτά», για να εισπράξει τη νέα ατάκα του εισαγγελέα, που έκανε την αίθουσα να ξεσπάσει σε τρανταχτά γέλια: «Θέλετε να μας πείτε δηλαδή ότι εκεί μέσα ήταν… παρθεναγωγείο;»

Αμέσως μετά απολογήθηκε ο βασικός κατηγορούμενος Αγγελος Γιαννακόπουλος, ο οποίος τόνισε πως δουλεύει από 15 ετών στους φούρνους και αρνήθηκε την κατηγορία της μαστροπείας. Οπως ισχυρίστηκε, τον «κατέστρεψε» ο έρωτάς του για μία Ρουμάνα: «Στη Ρουμανία, όπου ταξίδεψα για να επεκτείνω την επιχείρησή μου, γνώρισα μια χορεύτρια. Επειδή δεν ήθελε να δουλεύει στους φούρνους κι εγώ ζήλευα, άνοιξα το Star και μετά ακολούθησε και το Alcatraz…» είπε ο 47χρονος, ο οποίος τόνισε πως οι κοπέλες που εργάζονταν στα μαγαζιά του διέθεταν άδεια εργασίας και ότι, αντίθετα με όσα αναφέρονται στο βούλευμα, δεν τις εκμεταλλευόταν: «Oλες ήξεραν τι έκαναν. Η μια φίλη έφερνε την άλλη. Ηταν στην Ελλάδα με τη θέλησή τους…» υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του Χωριάτικου και αρνήθηκε ότι κρατούσε «φυλακισμένες» τις γυναίκες στα διαμερίσματα πολυκατοικίας η οποία είναι ιδιοκτησίας του, επί της λεωφόρου Ηρακλείου. Αντίθετα, παραδέχθηκε ότι είχε συστήσει για «φορολογικούς λόγους» μια κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρία και τόνισε πως αμέσως μετά τη σύλληψή του σταμάτησε τις «μπίζνες» με τα στριπτιζάδικα. «Από αυτή την ιστορία έχασα!» κατέληξε!

Από την πλευρά του ο αδελφός του 47χρονου, Αντώνης Γιαννακόπουλος, είπε απολογούμενος πως στα μαγαζιά πήγαινε μόνο για διασκέδαση. «Δεν είχα καμία ενασχόληση. Δουλεύω σε φούρνους από το 1994…» τόνισε, για να παρέμβει στο σημείο εκείνο η πρόεδρος και να του πει χαριτολογώντας: «Σαράντα χρόνια φούρναρης, που λέμε»! «Ναι, έτσι ακριβώς!» απάντησε εκείνος και συμπλήρωσε: «Ηταν μεγάλο λάθος του αδελφού μου να αγοράσει τα μαγαζιά». Ωστόσο η πρόεδρος παρενέβη και πάλι αστειευόμενη: «Από πίσω υπήρχε μια γυναίκα. “Πυρ, γυνή και θάλασσα” που λέμε!»

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που εργάζονταν σε διάφορα πόστα στα νυχτερινά κέντρα strip show αρνήθηκαν επίσης τις κατηγορίες και είπαν πως δεν είχαν ακούσει παράπονα από τα κορίτσια. Μία χορεύτρια από τη Λιθουανία κατέθεσε πως είχε συμφωνήσει από πριν τι θα έκανε στο μαγαζί και ότι της αρέσει η δουλειά της. Κατηγορούμενος είναι επίσης ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος είπε ότι στοχοποιήθηκε από την Αστυνομία λόγω της στενής φιλικής σχέσης που διατηρεί με τα δύο αδέλφια και των χειρισμών του σε μια υπόθεση που είχε αναλάβει όταν υπηρετούσε στο τμήμα Αλλοδαπών.

3edqw4rtfaerf 1Η σωματεμπορία και το ξέπλυμα χρήματος

Στο βούλευμα που «καίει» τους κατηγορουμένους περιγράφεται ο τρόπος λειτουργίας των κέντρων strip show, αλλά και πώς γίνονταν η σωματεμπορία και το ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος από τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας αρτοποιίας και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Συνεργάτες του φερόμενου ως εγκέφαλου εντόπιζαν τις γυναίκες στις χώρες προέλευσής τους. Μέσω του γραφείου ευρέσεως εργασίας με την επωνυμία WEST LINE που συνεργαζόταν με το κύκλωμα, γινόταν η διακίνησή τους προς την Ελλάδα. Στη συνέχεια, αφού εξασφάλιζαν τη συναίνεση των γυναικών με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για δουλειά, τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα εισιτήρια και έφταναν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Εκεί τις παραλάμβανε ένας Μολδαβός και τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα του κυκλώματος, τα μέλη του οποίου τις υποχρέωναν με τη χρήση βίας να συμμετέχουν σε ερωτικά ραντεβού και σε ασελγείς πράξεις με πελάτες των νυχτερινών κέντρων τους. Μάλιστα κάθε γυναίκα «χρεωνόταν» από το κύκλωμα με 30.000 ευρώ, ποσό το οποίο δήθεν αντιστοιχούσε στα έξοδα μεταφοράς και εγκατάστασής της στην Ελλάδα! Σύμφωνα με το βούλευμα, από τις κοπέλες που είχαν «μπλεχτεί» στα δίχτυα τους, τα μέλη της οργάνωσης είχαν αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη, τα οποία νομιμοποιούσαν μέσω της αλυσίδας φούρνων, ενώ για να αποφεύγουν τους ελέγχους των αστυνομικών, είχαν συστήσει την κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρία DESENA LIMITED.

Η δράση του κυκλώματος των μαστροπών αποκαλύφθηκε όταν Ρωσίδα χορεύτρια που εργαζόταν στα στριπτιζάδικα κατέθεσε ενόρκως ότι από τον Απρίλιο του 2008 τη στρατολόγησαν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μέσω του γραφείου ευρέσεως εργασίας.

Με τουριστική βίζα

Την εφοδίασαν με τουριστική βίζα και της έδωσαν το τηλέφωνο του στενού συνεργάτη του αρχηγού, Igor Fliostor, που θα κανόνιζε την παραλαβή της από το αεροδρόμιο. Την παρέλαβαν μέλη της οργάνωσης, τα οποία την εγκατέστησαν σε διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου στο Καλαμάκι όπου, όπως είπε, ήταν ήδη αιχμάλωτες και άλλες αλλοδαπές γυναίκες.

Τις επόμενες μέρες η γυναίκα εργάστηκε στο μαγαζί «STAR», όπου οι σωματέμποροι την εξανάγκαζαν να κάνει ερωτικά ραντεβού. Τον Ιούνιο του 2008, όταν βγήκε από το μαγαζί χωρίς να ενημερώσει και χωρίς συνοδεία, τη χτύπησαν και την απείλησαν. Στη συνέχεια τη μετέφεραν σε άλλο διαμέρισμα επί της Ηρακλείου 29 στην Αθήνα, ώσπου απέδρασε και ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές.

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...