Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

«Λιγάκι να δω το παιδί μου»

Παραδόθηκε χθες 800 μέτρα από το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο!

Στα σκαλάκια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι (μόλις 800 μέτρα από το Δρομοκαΐτειο), εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη περίπου στις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Μετά την απόδρασή της από το ισόγειο δωμάτιο του ψυχιατρικού νοσοκομείου, όπως υποστήριξε η ίδια στους αστυνομικούς, περιφερόταν στο δάσος Χαϊδαρίου, περνώντας έτσι την πιο σκοτεινή νύχτα της ζωής της (της Πέμπτης), ώσπου αποφάσισε να παραδοθεί στην Παναγίτσα!

4rfw3e54trg 3Οι Αρχές πάντως αναζητούν μια γυναίκα-μυστήριο με το όνομα Νίκη, κάτοικο Χαϊδαρίου, η οποία φέρεται ότι επισκέφτηκε τη Βίκυ Σταμάτη στο ψυχιατρείο το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν τον ρόλο της Νίκης στην υπόθεση και εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόσφερε καταφύγιο στη Βίκυ Σταμάτη.

«Η ψυχολογική της κατάσταση ήταν κακή, ωστόσο το παρουσιαστικό της, όπως τα ρούχα της, δεν δείχνουν άνθρωπο που πέρασε μια ολόκληρη νύχτα περιπλανώμενος στο ύπαιθρο» επισήμαναν χαρακτηριστικά στην «Espresso» αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

4rfw3e54trg 1«Θέλω να δω το παιδί μου, έστω για λίγο. Σας παρακαλώ, είμαι μάνα!» ήταν τα πρώτα λόγια της κυρίας Σταμάτη στον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση, όταν έσπευσε στην Παναγίτσα.

Στα σκαλιά

Οπως εξήγησε ο δικηγόρος, είχε ειδοποιηθεί από άγνωστο άντρα που πέρασε τυχαία από την εκκλησία και είδε τη σύζυγο του Ακη Τζοχατσόπουλου να κάθεται στα σκαλιά, σαν χαμένη. Μάλιστα τον σταμάτησε η ίδια και άρχισε να του μιλά ακατάληπτα. Απ’ όσα του είπε δίνοντάς του ένα χαρτάκι με το τηλέφωνο του γνωστού ποινικολόγου, εκείνος συγκράτησε τα εξής: «Πάρε τον δικηγόρο μου και πες του πως θέλω να παραδοθώ»!

Ο έκπληκτος άντρας πήρε τον τηλεφωνικό αριθμό και πράγματι απάντησε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης. Του είπε πως η Βίκυ Σταμάτη θέλει να παραδοθεί και εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε την εισαγγελία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει αμέσως για το σημείο ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος. Ο ίδιος (πιθανώς) άγνωστος άντρας επικοινώνησε και με το κέντρο της Αμεσης Δράσης στις 14.45 και φέρεται να είπε στον τηλεφωνητή: «Στην εκκλησία της Παναγίτσας, στο Χαϊδάρι, κάθεται στα σκαλιά μια γυναίκα, μάλλον αμνήμων, που λέει ότι είναι η Βίκυ Σταμάτη».

Ετσι, ταυτόχρονα με τον εισαγγελέα και τον συνήγορο της κυρίας Σταμάτη έφτασαν στην περιοχή και τα περιπολικά, καθώς στην Αμεση Δράση σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και δεν μπόρεσε να απαντήσει με ποιον τρόπο απέδρασε, όταν τη ρώτησαν οι αστυνομικοί που τη βρήκαν.

Υποστήριξε μόνο ότι το έκανε μόνη της, γιατί ήθελε να δει το παιδί της και ότι περιφερόταν όλη τη νύχτα στο δάσος χωρίς να ξέρει πού να πάει!

«Λιγάκι να δω το παιδί μου» έλεγε και ξανάλεγε επίμονα μέσα στην παραζάλη της η Βίκυ Σταμάτη, λίγη ώρα αφότου εντοπίστηκε στα σκαλιά της εκκλησίας, όπως αποκάλυψε στην «Espresso» ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν δίπλα της.

«Ηταν πολύ άσχημα ψυχολογικά και μου επαναλάμβανε σε όλους τους τόνους ότι θέλει να δει το παιδί της. “Λιγάκι να το δω. Θέλω να το δω!” μου έλεγε ξανά και ξανά» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος και αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που δέχτηκε στο κινητό του το μεσημέρι της Παρασκευής από έναν άγνωστο.

Τηλεφώνημα

«Επικοινώνησε μαζί μου ένα πρόσωπο, όχι συγγενικό της, και μου είπε ότι βρίσκεται εκεί, αλλά ο άνθρωπος δεν ήθελε να έχει καμία άλλη εμπλοκή. Εγώ αμέσως ειδοποίησα τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο και τον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, και είπα ότι η κυρία Σταμάτη θέλει να παραδοθεί. 4rfw3e54trg 4Τους παρακάλεσα να είναι παρόντες, ώστε να διασφαλίσουν τις συνθήκες παράδοσης» δήλωσε ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης επισημαίνοντας πως δεν γνωρίζει την ταυτότητα του προσώπου που του τηλεφώνησε.

«Ολα θα τα διαπιστώσουν οι αστυνομικοί. Εμένα με ευχαριστεί ότι βρέθηκε ζωντανή» κατέληξε.

Το μήνυμα

Τον μικρό Ακη, τον οκτάχρονο μοναχογιό της, είχε στο μυαλό η Βίκυ Σταμάτη τις ώρες που πέρασε έξω από το Δρομοκαΐτειο. Το αποδεικνύει και το ακατάληπτο μήνυμα που χάραξε στον κορμό ενός δέντρου στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, όπου παραδόθηκε. Στο μήνυμα η σύζυγος του Ακη γράφει: «Μάνα = 10 ¼ ζωές και κάτι περισσεύει», ενώ στη συνέχεια διακρίνεται μια καρδούλα με ένα βέλος. Τέλος υπογράφει «Vicky Tsox Stam», παραπέμποντας στο όνομά της: Βίκυ Τσοχατζοπούλου – Σταμάτη.

4rfw3e54trg 2Κούγιας: Κωμικοτραγική η «αυθόρμητη» απόδραση

Αιχμές για τις συνθήκες απόδρασης της πρώην εντολέως του, της Βίκυς Σταμάτη, αφήνει ο Αλέξης Κούγιας (φωτό) και με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει κωμικοτραγωδία το περιστατικό! Δηλώνει συγκεκριμένα στο κείμενό του πως «μετά από αυτήν την κωμικοτραγωδία της “αυθορμήτου” αποδράσεως – παραδόσεώς της» παραιτείται από την υπεράσπισή της, ενώ εύχεται μάλιστα «σε αυτούς που τη συμβούλευσαν ή της συμπαρίστανται σε μια τέτοια ενέργεια να αποδειχθούν αποτελεσματικοί». Στην κυρία Σταμάτη εύχεται να βρεθεί σύντομα κοντά στο παιδί της. Ο ίδιος εξάλλου νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής είχε δηλώσει ότι διαφωνεί εντελώς με την επιλογή της και είχε προσθέσει πως «κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση απελπισίας στην οποία ευρίσκετο, οδηγώντας τη σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια, η οποία δεν εξυπηρετεί σε τίποτα».

Από τους
Θεοδόση Π. Πάνου,
Μαρία Μεϊμάρη

Από εργάτρια στα βαμβλακια (!) στο «παλάτι» του Ακη
Πώς η Βίκυ Σταμάτη βρέθηκε από την αγκαλιά ενός περιπτερά, σύζυγος του… μπερμπάντη Τσοχατζόπουλου

Σε κανένα μαντρί θα την έχουν κρύψει… Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση των κατοίκων στο Ζέλι Φθιώτιδας, χωριό που έγινε διάσημο στο πανελλήνιο λόγω της καταγωγής της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο την περασμένη Τετάρτη.

eq43rqertf 2Οι Ρουμελιώτες με το πηγαίο χιούμορ τους αλλά και με τη δέουσα σοβαρότητα περιγράφουν στις ιδιωτικές συνομιλίες τους ότι ο πατέρας της Σταμάτη ένιωθε τα τελευταία χρόνια τόση ντροπή για την περιπέτεια στην οποία ενεπλάκη η θυγατέρα του, ώστε πήγαινε σε διπλανό χωριό να ψωνίσει για τον εγγονό του, καθώς δίσταζε να αντικρίσει στα μάτια τους συγχωριανούς του!

Οι παλιές καλές εποχές που η κόρη του μίσθωνε ταξί από την Αθήνα και το έστελνε άδειο στο χωριό, με μοναδική αποστολή να μεταφέρει… φρέσκα αβγά από τη μάνα γη της Φθιώτιδας στο παλάτι της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου -για τον μικρό υιό της- πέρασε ανεπιστρεπτί και δεν ξαναγυρίζει.

Οι «ταρίφες» 

Οι χρυσές κούρσες που έκαναν οι «ταρίφες» της εποχής ανήκουν πλέον στο άλμπουμ των αναμνήσεων. eq43rqertf 5Στο Ζέλι, όπου ξέρουν καλά τη Βίκυ από μικρό παιδί (τότε που εργαζόταν ως εργάτρια στα βαμβάκια, στα καλαμπόκια και στις τομάτες), δεν είναι πεισμένοι ότι η συμπατριώτισσά τους δεν γνώριζε τίποτε για το μαύρο χρήμα του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Τη συμπονούν για την απαράδεκτη απόφαση της Δικαιοσύνης να της στερήσει τον γιο της, συμφωνούν ότι δεν άσκησε εκείνη πολιτική στα υπουργεία, αλλά θυμούνται και κάτι περίεργους καλοντυμένους τύπους που επισκέπτονταν σε ανύποπτους χρόνους το χωριό και έσκαβαν με τις ώρες στα χωράφια.

«Ρε, μπας και είναι εδώ κρυμμένα τα λεφτά του Ακη;» έλεγαν στο καφενείο και γελούσαν μέχρι εντέλει να αποδειχτεί πως μάλλον επρόκειτο για λαθροθήρες χρυσού.

Η καχυποψία… καχυνει άλλωστε στην κλασική ελληνική κοινωνία με τα σύνδρομα και στερεότυπά της.

Η όλη πορεία της Βίκυς όμως τους εντυπωσίασε. Στην Αθήνα λέγεται ότι βρέθηκε μετά την παρακίνηση μιας καλής φίλης της από την Αταλάντη, που της είπε «χαραμίζεσαι στο χωριό».

Η αλήθεια είναι ότι η νεαρά Βίκυ Σταμάτη -εργάτρια τότε- δεν είχε τον νου της στη συλλογή καλαμποκιού, αλλά στην περιπέτεια μέσα στα ρέματα, γι’ αυτό και με πρόσχημα κάποια δικαιολογία συχνά την κοπανούσε από την εργασία για ρομαντικούς περιπάτους και επιστροφή στη φύση. Στην Αθήνα, έπειτα από ένα μικρό διάστημα περιπλάνησης αξιοποίησε το βιογραφικό της και βρήκε γρήγορα δουλειά στη ΔΕΗ (επί Νέας Δημοκρατίας), το 1993. Ηταν η εποχή που ως εργαζόμενη στη Διεύθυνση Προσωπικού ήταν ερωτευμένη και είχε σχέση με τον περιπτερά της οδού Χαλκοκονδύλη.eq43rqertf 1 Ολα άλλαξαν όμως από τη στιγμή που γνώρισε τον τότε πανίσχυρο υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο σε μια εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Ο αείμνηστος ιδιοκτήτης του «Τιτάνια» Κωνσταντίνος Μαλάμος, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή αφήνοντας το ξενοδοχείο ως δωρεά-μαμούθ στο Χαμόγελο του Παιδιού, ήταν γνωστός της -κατ’ άλλους συγχωριανός της- και με μέσο αυτόν ζήτησε να γνωρίσει τον ευσταλή και μπερμπάντη υπουργό. Πολλές γυναίκες είχαν μπει έως τότε φευγαλέα στη ζωή του πανίσχυρου «ωραίου Μπρούμελ», καμία όμως δεν ήταν τόσο Ανατολίτισσα, τόσο υπάκουη και εκρηκτική όπως η Βίκυ Σταμάτη. 

Τον χώρισε

Του πήρε τα μυαλά, τον χώρισε, έζησαν μαζί για ένα μεγάλο διάστημα σε διαμέρισμα που βρισκόταν στην μπορντό πολυκατοικία με την bauhaus αρχιτεκτονική απέναντι από το «Χίλτον» (στο διαμέρισμα Λούνδρα, συζύγου της Ελένης Βλάχου) και στο τέλος, μετά την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία, ο Ακης έκανε ό,τι και ο Ανδρέας μετά την πτώση του το 1989.

eq43rqertf 4Παντρεύτηκε το κορίτσι με παπά και με κουμπάρο στον ορθόδοξο ναό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι. Και μάλιστα τι παπά και τι κουμπάρο! Τον μητροπολίτη Παρισίων Εμμανουήλ και τον πολιτικό μηχανικό Μισέλ Καντάς. Ακόμη και η δεξίωση που ακολούθησε στο ξενοδοχείο «Four Seasons» συζητήθηκε δεόντως για τη χλιδή της.

Ντόλτσε βίτα

Η Σταμάτη δεν απεμπόλησε ποτέ την καταγωγή της, αλλά καλόμαθε στην ντόλτσε βίτα. Στο Κολωνάκι ακόμη θυμούνται τη Βίκυ να δίνει φιλοδώρημα 1.000 ευρώ σε σερβιτόρο, να αδειάζει τον «Καλογήρου» που κατέβαζε ρολά προκειμένου να αγοράσει η διάσημη και απαιτητική πελάτισσά του παπούτσια και γόβες χωρίς ουδεμία ενόχληση, ενώ φήμες για το πένθος στο οποίο έπεσαν κοσμηματοπώλες από την Ελβετία και τα Αραβικά Εμιράτα εξαιτίας της σύλληψης της Βίκυς ελέγχονται ως ανακριβείς!

Οι μεγάλες αγάπες της και η κρίση μεγαλείουeq43rqertf 3

Οι οίκοι των Chanel, Luis Vitton, Hermes, Christof ήταν οι μεγάλες αγάπες της. Η φυλακή και ιδίως η πεισματική άρνηση του συζύγου της να τα πάρει όλα πάνω της της προκάλεσαν κρίση μεγαλείου και κατάθλιψη. Η συμπεριφορά της απέναντι στους δεσμοφύλακες ήταν προκλητική, καθώς τους περνούσε για υπηρετικό προσωπικό και τους συμπεριφερόταν αναλόγως. Η μεταφορά της στο Δρομοκαΐτειο ήταν μια πρώτη ανάσα αλλά και πάλι γρήγορα αισθάνθηκε να ασφυκτιά χωρίς το παιδί της.

Ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι της ήταν γεμάτος συνθήματα κατά της Δικαιοσύνης, την οποία κατηγορούσε ότι την εμπόδιζε να αφιερωθεί στο παιδί της. Κάθε φορά που η Δικαιοσύνη επρόκειτο να εκδικάσει αίτημα αποφυλάκισής της ο Τύπος γέμιζε με φωτογραφίες από ιδιωτικές στιγμές της στο ψυχιατρείο, οι οποίες ενίσχυαν την εικόνα της τεθλιμμένης μάνας.

Οταν τίποτε απ’ όλα αυτά δεν λειτούργησε και δεν στάθηκε ικανό να κάμψει τους δικαστές, τότε τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο απόδρασης. Το οποίο -κατά σύμπτωση- συνέπεσε με την κλήση σε απολογία κορυφαίων υπουργών του ΠΑΣΟΚ στη δίκη του Ακη. Αλλά αυτό έχει μικράν αξίαν.

Η -κατά τον ξάδελφο του Ακη, Νικόλαο Ζήγρα- «άπληστη Βίκυ» είχε κερδίσει για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της την καθολική συμπάθεια της κοινής γνώμης που έβλεπε πλέον τη μάνα ενός ανηλίκου και όχι την ερωμένη και σύζυγο ενός υπουργού.

 

 

{{-PCOUNT-}}44{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...