Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Αγόρια για πιάτσα στη Θεσσαλονίκη

Ερχονται στη Θεσσαλονίκη από Αλβανία και Βουλγαρία για γρήγορο χαρτζιλίκι. Περιμένουν πελάτες στον σταθμό του ΟΣΕ

Σε πιάτσα-παράδεισο για παιδεραστές και παιδόφιλους που θέλουν να «ψαρέψουν» αγοράκια από ημιφωτισμένα, ερημικά δρομάκια έχει μετατραπεί μια γειτονιά στη φημισμένη περιοχή του Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη.

Οι σκοτεινές στοές στην περιοχή του επιβατικού σταθμού του ΟΣΕ, πέριξ της οδού Αφροδίτης, κρύβουν ανήλικα παιδιά (κυρίως Ρομά από την Ελλάδα αλλά και γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία), που περιμένουν το… σύνθημα του «πελάτη».

Κάθε φορά που αναβοσβήνουν τα φώτα ενός αυτοκινήτου, 13χρονα -ή και μικρότερης ηλικίας (!)- αγόρια πετάγονται στον δρόμο- κόλαση. Ενα από αυτά θα ανοίξει την πόρτα και θα καθίσει στη θέση του συνοδηγού.

34edw4fwe 3Ανατριχιαστική είναι η καταγγελία στην «Espresso» κατοίκου της περιοχής, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι αδίστακτα κυκλώματα εκμεταλλεύονται παιδιά τα οποία έχουν μεταφέρει από περιοχές της Θεσσαλονίκης, άλλων πόλεων ή και από τις γειτονικές χώρες και τα «ξεφορτώνουν» στην οδό Αφροδίτης.

«Για αρκετά χρόνια εργάστηκα στην περιοχή του Επιβατικού Σταθμού του ΟΣΕ και τα μάτια μου έβλεπαν πολλά. Σχεδόν καθημερινά αναγκαζόμασταν να έρθουμε αντιμέτωποι με απίστευτα αίσχη τα οποία συνέβαιναν ανάμεσα σε ενηλίκους και ανηλίκους, κυρίως Ρομά, ηλικίας 14-17 χρόνων» λέει ο νεαρός καταγγέλλων (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας). «Ολα τα αγοράκια τα έφερναν με τρένα από περιοχές λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη (Πλατύ, Αλεξάνδρεια, Βέροια κ.α.)» προσθέτει ο ίδιος.

Κόκκινα φανάρια

Το σπίτι του βρίσκεται κοντά στον σταθμό: «Πάντα όποτε περνούσα από την οδό Αφροδίτης για να βγω στη Λαγκάδα και να συνεχίσω, 34edw4fwe 1διαπίστωνα πως στο στενάκι δίπλα στο Cine Λαϊκόν στην Αμερικανική αγορά κοντά στο ξενοδοχείο “Holiday Inn”, αλλά και στη στοά του Cinema, υπήρχαν πολλά αγόρια τα οποία μιλούσαν με ενηλίκους και ορισμένες φορές έμπαιναν στα οχήματά τους και έφευγαν μαζί τους»!

Η περιοχή του Βαρδάρη είναι εδώ και δεκαετίες η συνοικία με τα κόκκινα φανάρια. Τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα έχουν μετακινηθεί δυτικότερα και έμειναν να λειτουργούν μερικοί καμουφλαρισμένοι οίκοι ανοχής μέσα σε διαμερίσματα ή καφέ, τους οποίους ανακαλύπτει συχνά η Ασφάλεια.

«Εδώ ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, ακόμα και τις αρρωστημένες ορέξεις του στα κορμιά παιδιών. Το πρωί λειτουργούν κανονικά τα καταστήματά μας, αλλά το βράδυ η εικόνα που υπάρχει είναι τελείως διαφορετική» παραδέχτηκε μιλώντας στην «Espresso» υπάλληλος ενός από τα δεκάδες καταστήματα με στρατιωτικά είδη και είδη ένδυσης που λειτουργούν στην περιοχή.

Μπορεί η Αστυνομία να μην έχει δεχτεί επισήμως καταγγελία για κυκλώματα πορνείας με θύματα ανηλίκους, όμως εκπρόσωποι φορέων που ασχολούνται με τα παιδιά επιβεβαιώνουν ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας.

Με λεωφορεία

«Ειδικά στη Θεσσαλονίκη έρχονται καθημερινά λεωφορεία με παιδιά που δεν συνοδεύονται πάντα από τους γονείς τους. Τα ξεφορτώνουν σε διάφορα σημεία για να προωθηθούν στην επαιτεία ή στην πορνεία.

»Γνωρίζουμε για καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων με παιδιά από τη Βουλγαρία και την Αλβανία στην Ελλάδα και έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα για την ταυτότητα των παιδιών και γι’ αυτούς που τα συνοδεύουν» λέει στην «Espresso» ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος και προσθέτει: «Οι Βούλγαροι παραδέχονται ότι παιδιά βγαίνουν από τη χώρα και έχουν ζητήσει να καταγράφονται, για να ξέρουν τουλάχιστον αν ξαναγυρίζουν».

Παρόμοιες καταγγελίες έκαναν πρόσφατα σε διεθνές φόρα για τις εξαφανίσεις και την εμπορία παιδιών που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τόσο ο κ. Γιαννόπουλος όσο και η εκπρόσωπος 34edw4fwe 4μη κυβερνητικής οργάνωσης της Βουλγαρίας που ασχολείται με θέματα εκμετάλλευσης παιδιών, η οποία σημείωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων είναι Ρομά.

Ο «κύριος με τα ράσα» που… ψάρευε παιδάκια

Σοκαριστική είναι η περιγραφή του νεαρού κατοίκου που έγινε αυτόπτης μάρτυρας ενός περιστατικού «ψαρέματος»: «Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που είδα ένα βράδυ και με αηδίασε. Επιστρέφοντας στο σπίτι μου, επί της οδού Αφροδίτης σταμάτησε ένα VW Eos μαύρο, που οδηγός του ήταν ένας ιερέας! Φορούσε ράσα κανονικά και ένας τεράστιος χρυσός σταυρός κρεμόταν από τον λαιμό του! Αναβόσβησε τα φώτα και βγήκαν τρέχοντας από τη στοά τρία αγοράκια ηλικίας 13-14 ετών. Ισως μάλιστα να ήταν και μικρότερα! Τα δύο παιδάκια τελικά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν μαζί του! Γενικά, στα στενά γύρω από τον Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης κάθε βράδυ γίνεται το ίδιο πράγμα».

Νίκος Πιτσιακίδης 


{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...