Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Βόμβα (!) για τον Μαρινάκη και τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ

Το πόρισμα-φωτιά 173 σελίδων του πρώην αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα

Αποκαλυπτικές είναι οι 173 σελίδες του πορίσματος-φωτιά του πρώην αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για την «εγκληματική οργάνωση» η οποία φέρεται ότι δρούσε στον χώρο του ποδοσφαίρου από το 2011 έως το 2013 και έστηνε ματς. Το πόρισμα είδε το φως της δημοσιότητας από την τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» και από αυτό αποκαλύπτονται τα ονόματα των 16 κατηγορουμένων σε βάρος των οποίων τον Δεκέμβριο του 2014 η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες. Στη λίστα-βόμβα υπάρχει το όνομα του προέδρου και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, για τον οποίο ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης για τις εξής πράξεις: Της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και της ηθικής αυτουργίας σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης.

Επιπλέον, ο κ. Κορέας ζητεί την απαγγελία -κατά περίπτωση- κατηγοριών σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρρή και του πρώην νομικού συμβούλου της ΕΠΟ Θεόδωρου Κουρίδη (και στους δύο αποδίδεται και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης), 3edq34wtr 2του πρώην αντιπροέδρου της ΕΠΟ Αριστείδη Σταθόπουλου, του πρώην αναπληρωτή και πρώην αντιπροέδρου της ΕΠΟ Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, του πρώην μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Αθανάσιου Μπριάκου, του πρώην μέλους της ΚΕΔ Γεώργιου Δούρου, του προέδρου και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λεβαδειακός Ιωάννη Κομπότη, των διαιτητών της Super League Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, Ιωάννη Κάμπαξη, Απόστολου Αμπάρκιολη, του πρώην προέδρου της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Football League Ελευθέριου Ζάμπρα, του πρώην μέλους της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Footbal League Χαριλάου Ζυγογιάννη, της δικηγόρου, πρώην μέλους της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Footbal League, Ιωάννας Παντελοπούλου, του πρώην μέλους της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και πρώην μέλους του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ Γεώργιου Βλάσση και της δικηγόρου, μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ Μαρίας Αναστασάκη. Ο αθλητικός εισαγγελέας περιγράφει λεπτομερώς στο πόρισμα τα στοιχεία που συγκέντρωσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε, τις μαρτυρικές καταθέσεις και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες (παγιδεύτηκαν μέσω του σούπερ κοριού της ΕΥΠ) εμπλεκομένων στην υπόθεση και περιγράφει διεξοδικά τις παράνομες ενέργειες στις οποίες φέρεται ότι προέβησαν, κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι. Κομβικό σημείο για την υπόθεση κατά τον εισαγγελέα αποτελεί η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον φούρνο που διατηρούσε στην Καλαμάτα ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας το 2012.

Ηταν όλοι φοβισμένοι

Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται: «Η παραπάνω ενέργεια του προέδρου του Ολυμπιακού φέρεται να διαφοροποίησε τις ισορροπίες στον χώρο του ποδοσφαίρου και σηματοδότησε την πλήρη επικράτησή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολοι ήταν πλέον αμήχανοι, φοβισμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν. Διαιτητές, πρόεδροι και παράγοντες του ποδοσφαίρου ήταν τρομοκρατημένοι». Σε άλλο σημείο του πορίσματος επισημαίνεται: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επικράτησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθορίζοντας μέσα από τις συμμαχίες που διαμορφώθηκαν τις τύχες όχι μόνο της ομάδας του αλλά και άλλων ομάδων που συμμετείχαν στα ελληνικά πρωταθλήματα. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο όχι μόνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για την ελληνική κοινωνία γενικότερα, επένδυσε μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία φρόντισε να διασφαλίσει με κάθε τρόπο, κατακτώντας διαδοχικά πρωταθλήματα, γεγονός το οποίο του εξασφάλισε απευθείας συμμετοχή της ομάδας του στο Champions League και κατ’ επέκταση εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έναντι των ανταγωνιστών του, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, έχοντας ήδη τεράστια οικονομικά προβλήματα, ήταν αδύνατο να τον ανταγωνιστούν».

Σημειώνεται πως το πόρισμα Κορέα θα φτάσει και στα χέρια των αξιωματούχων της UEFA, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σκέφτεται να παραθέσει στην επόμενη συνάντηση μαζί τους στα τέλη Απριλίου τα στοιχεία του πορίσματος.

Κλήσεις προς απολογία σε 12 κατηγορουμένους μετά το Πάσχα

Στα χέρια του ανακριτή Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη βρίσκεται η δικογραφία για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο κ. Ανδρεάδης ανέλαβε να ρίξει φως στην υπόθεση από τον Δεκέμβριο του 2014 και αφού ολοκλήρωσε την εξέταση μαρτύρων, έχει ήδη αποστείλει κλήσεις προς απολογία σε 12 κατηγορουμένους.

Ολοι τους έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν μετά το Πάσχα. Μετά τα μέσα Απριλίου ο ανακριτής Διαφθοράς πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καλέσει και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προκειμένου να απολογηθούν.

Ειδικότερα, ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν και οι φερόμενοι ως «διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης», δηλαδή οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής και Θεόδωρος Κουρίδης. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο αριθμός των κατηγορουμένων της υπόθεσης δεν θα περιοριστεί στους 16 που περιλαμβάνονται στο πόρισμα του πρώην αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, αλλά πρόκειται να αγγίξει τους 25, καθώς από την έρευνα του κ. Ανδρεάδη προέκυψαν και νέα -σημαντικά- στοιχεία τα οποία οδήγησαν σε ποινικές ευθύνες προσώπων που δεν είχαν απασχολήσει την προκαταρκτική εξέταση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...