Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Οι σκληροτράχηλοι κακοποιοί των Τρικάλων!

Τρεις Ελληνες με… βαρύ βιογραφικό σε ληστείες εισέβαλαν στην Τράπεζα Πειραιώς στη Φαρκαδόνα

Επαγγελματίες κακοποιούς, μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διακριτούς ρόλους, χαρακτηρίζει η Αστυνομία τους τρεις ενόπλους που λήστεψαν την περασμένη Πέμπτη το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Φαρκαδόνα Τρικάλων και άρπαξαν 195.000 ευρώ.

Αναλύοντας το οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, οι έμπειροι αξιωματικοί διέκριναν γνώριμους κακοποιούς στα πρόσωπα των τριών ληστών, στις κινήσεις και στη χροιά της φωνής τους και συγκεκριμένα είναι οι επικίνδυνοι ληστές του Διστόμου Βοιωτίας, όπου χτύπησαν με κινηματογραφικό τρόπο προχωρώντας σε ομηρία-θρίλερ, και του Συκουρίου Λάρισας. fw45tywetg Επειτα από επτά μήνες «σιωπητηρίου», οι Σπύρος Χριστοδούλου, Γιώργος Πετρακάκος και Σπύρος Δραβίλας φαίνεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πως έβαλαν την υπογραφή τους και στην ένοπλη ληστεία στη Φαρκαδόνα.

Μπήκαν στο υποκατάστημα μεταμφιεσμένοι (με περούκες, ψεύτικα μουστάκια και γυαλιά ηλίου) και αμέσως ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών υπαλλήλους και πελάτες, ανάμεσά τους και παιδιά. Ο Χριστοδούλου φορούσε κοστούμι, ο Πετρακάκος και ο Δραβίλας φορούσαν σπορ μαύρα ρούχα.

Ο «αρχηγός»

Ο 46χρονος καταζητούμενος ληστής τραπεζών Σπύρος Χριστοδούλου συντόνιζε τους δύο συνεργούς του και έδινε εντολές στον διευθυντή της τράπεζας και στους υπαλλήλους. Οπως αποκάλυψε στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο 46χρονος ήταν τόσο ψύχραιμος, που όταν ζήτησε από τον διευθυντή να ανοίξει το κεντρικό χρηματοκιβώτιο και εκείνος του απάντησε πως απουσίαζε ο ταμίας που έχει το δεύτερο κλειδί, του απάντησε: «Τηλεφώνησέ του να επιστρέψει. Δεν βιαζόμαστε, έχουμε αρκετό χρόνο»!

Στη θέα του όπλου ο διευθυντής πήρε τηλέφωνο τον ταμία και του είπε πως είναι ανάγκη να επιστρέψει αμέσως στην τράπεζα. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο υποκατάστημα και όταν άνοιξε την πόρτα βρέθηκε αντιμέτωπος με τους ένοπλους κακοποιούς. Ο Πετρακάκος οδήγησε τον διευθυντή και τον ταμία στο υπόγειο και τους υποχρέωσε να ανοίξουν το κεντρικό χρηματοκιβώτιο. Ο Δραβίλας φύλαγε τσίλιες, ενώ ο Χριστοδούλου προσπαθούσε να κρατήσει ήρεμα τα παιδιά! Μάλιστα έλεγε στο προσωπικό να κάνει γρήγορα, επειδή δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά, ενώ έδωσε χαρτί και στυλό σε ένα από τα ανήλικα που γκρίνιαζαν προκειμένου να ζωγραφίσει και να ξεχαστεί!

Οι ληστές παρέμειναν στο υποκατάστημα 25 λεπτά και αφού πήραν 130.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και 65.000 ευρώ από το ΑΤΜ και τα ταμεία, βγήκαν από την τράπεζα παίρνοντας όμηρο τον διευθυντή έως το πλατύσκαλο του κτιρίου. Κανείς δεν είδε τη μάρκα και το χρώμα του αυτοκινήτου με το οποίο εξαφανίστηκαν. Οταν έγινε γνωστή η ληστεία και ενημερώθηκαν τα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας, το μυαλό όλων πήγε στην ομάδα του επικηρυγμένου Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς κατάγεται από τα Τρίκαλα. Ομως από το πλούσιο οπτικό υλικό που μαγνητοσκοπήθηκε από διαφορετικές γωνίες λήψης διαπιστώθηκε πως ήταν οι ληστές του Διστόμου.

Γιώργος Μέστος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...