Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Θανατηφόρο το «έθιμο» στη Μεσσηνία

Δύο νεαροί νεκροί από ηλεκτροπληξία όταν έριξαν βεγγαλικό στα καλώδια της ΔΕΗ. Ακόμη τέσσερις τραυματίες από τις κροτίδες και τον σαϊτοπόλεμο

Ο εορτασμός του Πάσχα στη Μεσσηνία σκιάστηκε από τη θλίψη που προκάλεσαν τρία αλλεπάλληλα περιστατικά εκρήξεων βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, τα οποία στοίχισαν τη ζωή δύο νέων ανθρώπων και προκάλεσαν τους βαρύτατους τραυματισμούς άλλων τεσσάρων. Αυτός ήταν (ακόμη μία χρονιά) ο τραγικός απολογισμός από το επικίνδυνο έθιμο. Η είδηση του τραγικού θανάτου δύο φοιτητών από ηλεκτροπληξία τη Μεγάλη Παρασκευή πάγωσε την Καλαμάτα και βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία που αποφάσισε να μη γιορτάσει την Ανάσταση σε ένδειξη πένθους.

Οι δύο άτυχοι νέοι (ήταν αχώριστοι φίλοι), ηλικίας 23 και 26 ετών, βρίσκονταν στο προαύλιο ενός σχολείου στην περιοχή της Ανω Αμφειας μαζί με αρκετούς συγχωριανούς τους, όταν ο πρώτος έκανε το λάθος να πετάξει πάνω στα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ μια κροτίδα την οποία είχε δέσει με σύρμα.

Αμέσως κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο! Χωρίς να σκεφτεί ότι το ανθρώπινο σώμα είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, ο 26χρονος έτρεξε να τον βοηθήσει, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί και αυτός από το ρεύμα!

Οι δύο νεαροί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της πόλης, ωστόσο ήταν πλέον πολύ αργά, καθώς είχαν ήδη αφήσει την τελευταία τους πνοή.

Σχεδόν ένα 24ώρο μετά τον άδικο χαμό των δύο νεαρών και ενώ η τοπική κοινωνία είχε βυθιστεί σε πένθος, ένα νέο περιστατικό ήρθε να συνταράξει τους κατοίκους της Μεσσηνίας, καθώς ακόμη δύο νεαροί τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά από την έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας, με αποτέλεσμα ο ένας να ακρωτηριαστεί και στα δύο χέρια και να χάσει την όρασή του. Το τραγικό ατύχημα συνέβη λίγο μετά την Ανάσταση, στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» στην Καλαμάτα, όταν το αυτοσχέδιο βαρελότο που κρατούσε ο ένας από τους δύο 25χρονους εξερράγη ενώ ακόμη το κρατούσε.

Η ισχυρή έκρηξη διέλυσε τα χέρια του άτυχου νέου που έχασε και την όρασή του, ενώ ο φίλος του τραυματίστηκε ελαφρά στον αριστερό καρπό από τα θραύσματα.

Αιμορραγία

Και οι δύο διακομίσθηκαν με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου οι γιατροί αποφάσισαν τη διακομιδή του βαριά τραυματία στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» στην Αθήνα. Εκεί υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό των δύο χεριών του από τον αγκώνα και δίνει μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ. Αιματηρό όμως ήταν και το έθιμο του παραδοσιακού σαϊτοπόλεμου στον Δήμο Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια του οποίου δύο άνδρες, ηλικίας 62 και 61 ετών, υπέστησαν βαρύτατα τραύματα στα χέρια από την έκρηξη μιας σαΐτας.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του δεξιού χεριού του πρώτου και του αριστερού χεριού του δεύτερου!

Ανδρέας Αξιώτης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...