Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Πασχαλινό γλέντι για 3.000 απόρους

Το γεύμα που πρόσφερε σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες το υπουργείο Αμυνας στο Αλσος Στρατού στου Γουδή

4re3q4tqae 5Περίπου 3.000 Αθηναίοι γλέντησαν στο Αλσος Στρατού στου Γουδή, όπου στήθηκαν σούβλες με 200 αρνιά και 100 κοκορέτσια, στο πλαίσιο του «Πασχαλινού γεύματος αγάπης και αλληλεγγύης για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες» που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Και ενώ ο οβελίας ψηνόταν, τα δημοτικά τραγούδια από τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων έδιναν ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση και παρέσυραν μικρούς και μεγάλους στην (ειδικά διαμορφωμένη) πίστα για τους… απαραίτητους παραδοσιακούς χορούς.

Στο «Πασχαλινό γεύμα αγάπης και αλληλεγγύης», το μενού του οποίου -εκτός από κρέας- περιλάμβανε επίσης πατάτες, κρασί, κόκκινα αβγά και τσουρέκια, παρευρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που υπενθύμισε ότι «το Πάσχα σημαίνει πέρασμα από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια και από το άσχημο στο όμορφο» 4re3q4tqae 10και ευχήθηκε «να περάσουμε όλοι, αγωνιζόμενοι με ενότητα, από τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα στη δυνατότητα να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και πιο όμορφη».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας, «που όσο και αν θέλουν κάποιοι, δεν μπορούν να το σβήσουν», ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος τόνισε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις παρέχουν, εν μέσω της ανθρωπιστικής κρίσης, στους συμπατριώτες μας αυτή την ελάχιστη δυνατότητα να διασκεδάσουν σύμφωνα με τις παραδόσεις μας».

Το γλέντι κράτησε αρκετές ώρες, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συνομιλεί με τον κόσμο, τον υπουργό Αμυνας να τσουγκρίζει κόκκινα αβγά με αξιωματικούς και στρατιώτες και τους πολίτες να «ξεχνούν» για λίγο τα προβλήματά τους, με τη… βοήθεια της μουσικής και του κρασιού.

4re3q4tqae 11Συσσίτια αλληλεγγύης από τους δήμους

Ανήμερα τη μεγαλύτερη γιορτή της αγάπης, σε όλη την Ελλάδα οι δήμοι αλλά και η Εκκλησία οργάνωσαν γεύματα αλληλεγγύης για συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στην Αθήνα (φωτό), την Κυριακή του Πάσχα, το Ιδρυμα Αστέγων του δήμου διοργάνωσε το καθιερωμένο πλέον πασχαλινό τραπέζι στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ.

Οι πολιτικοί γύρισαν την… πλάτη στην πρωτεύουσα και πήγαν επαρχία

4re3q4tqae 4 0Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, έκανε Ανάσταση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στο γνώριμο περιβάλλον της οικίας Φλαμπουράρη στην Αίγινα έμεινε οικογενειακά ο Αλέξης Τσίπρας. Σε Πύλο και Ναύπλιο μετέβη ο Αντώνης Σαμαράς. Στην πρωτεύουσα του Βορρά, τη Θεσσαλονίκη, παρέμεινε το διήμερο του Πάσχα ο Ευ. Βενιζέλος. Στη Λαμία, στο Ορφανοτροφείο Θηλέων, πέρασε την Κυριακή του Πάσχα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στη γενέτειρά του Καλαμάτα, όπου τη Μεγάλη Παρασκευή παρακολούθησε την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου, ενώ το Μεγάλο Σάββατο παρέστη στην αναστάσιμη λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος.

4re3q4tqae 3Μάλιστα τη Μεγάλη Παρασκευή αρνήθηκε το πρωτόκολλο και κάθισε μαζί με τους πιστούς στην εκκλησία. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αν και δεν είχε προγραμματίσει ταξίδι, μετέβη τελικά με την οικογένειά του στο εξοχικό του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στην Αίγινα. Μαζί τους και η οικογένεια Βαρουφάκη. Για την άφιξη του πρωθυπουργού και την παραμονή του στο νησί είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από την οικία Φλαμπουράρη.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν αλλάζει τις συνήθειές του. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Παρασκευή βρέθηκε στην Πύλο και το Μέγα Σάββατο έκανε Ανάσταση στο Ναύπλιο μαζί με την οικογένειά του και φίλους.

Με φορτωμένο πρόγραμμα

Ο Πάνος Καμμένος είχε φορτωμένο πρόγραμμα το διήμερο του Πάσχα. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας το Μεγάλο Σάββατο υποδέχτηκε το Αγιο Φως που έφτασε από τα Ιεροσόλυμα με τιμές αρχηγού κράτους. Την Κυριακή βρέθηκε στο Πάρκο Στρατού στην περιοχή Γουδή, στη γιορτή για ανέργους, πολυτέκνους και απόρους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε νωρίς (από τη Μεγάλη Πέμπτη) στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρασε όλες τις γιορτές. Το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Συμμετείχε στο σούβλισμα του αρνιού, ζωγράφισε, χόρεψε με τα κορίτσια και συζήτησε μαζί τους. Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε Ανάσταση οικογενειακά σε εκκλησία της Αμφίκλειας. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος πέρασε το Πάσχα στο σπίτι του στην Αθήνα, καθώς τελεί υπό περιοριστικά μέτρα μετά την αποφυλάκισή του και εν όψει της έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής. Τέλος, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας μετέβη για Πάσχα στη Λιβαδειά.

4re3q4tqae 1 0Το «μήνυμα» που έστειλε ο Πρόεδρος

Ενα «ηχηρό» μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επέλεξε να γιορτάσει την Κυριακή του Πάσχα με τα περίπου 400 παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου, στη Ραφήνα. Αμέσως μετά την επιστροφή του από την Καλαμάτα, όπου πέρασε τη Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να επισκεφθεί -χωρίς κάμερες και φωτογράφους- τα παιδιά της Κιβωτού, να συζητήσει μαζί τους αλλά και να καθίσει δίπλα τους στο γιορτινό τραπέζι. Δίνοντας το καλό παράδειγμα στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο κ. Παυλόπουλος αφιέρωσε μια από τις σημαντικότερες ημέρες της Χριστιανοσύνης σε μια «φωλιά» αγάπης και ζεστασιάς, που προσφέρει στέγη, φροντίδα και προοπτική σε εκατοντάδες παιδιά. Αφού έμεινε αρκετή ώρα με τα παιδιά και ενημερώθηκε για το έργο της Κιβωτού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε στο σπίτι του, ενώ το ίδιο βράδυ κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.



{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...