Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τζάμπολ στην ευρωπεριπέτεια

ΠΑΟ (ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΣΣΚΑ) ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΑΥΡΙΟ ΜΕ «ΜΠΑΡΤΣΑ») ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ «ΜΠΡΕΪΚ» ΓΙΑ ΤΟ FINAL-4

Η ΤΣΣΚΑ θα θυμίζει στον Παναθηναϊκό τους δύο (2007, 2009) από τους έξι ευρωπαϊκούς τίτλους του για τους οποίους νίκησε στον τελικό τους Ρώσους. Ωστόσο, η Μόσχα υπενθυμίζει εσχάτως στους «πράσινους» πως έχουν να νικήσουν εκεί από την κανονική περίοδο της σεζόν 2010-2011… Οι «πράσινοι» καλούνται να αφήσουν πίσω τους τις πέντε διαδοχικές ήττες στη ρωσική πρωτεύουσα και αρχίζουν σήμερα (20.00, ΝΕΡΙΤ) την προσπάθειά τους για πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκας. Το «τριφύλλι» φιλοξενείται από την ομάδα τού άλλοτε ασίσταντ στο ΟΑΚΑ Δημήτρη Ιτούδη, με στόχο το «μπρέικ», ενώ η δεύτερη αναμέτρηση στη Μόσχα θα διεξαχθεί μεθαύριο.

Με 13 παίκτες

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που ταξίδεψε χτες στη Ρωσία με 13 παίκτες, καθώς στην Αθήνα έμειναν οι Μποχωρίδης (γαστροκνήμιο), Διαμαντάκος (γόνατο), Κόνιαρης (μέση) και, απρόσμενα, ο Λαουάλ, προκρίθηκε στα πλέι οφ, παρά την ήττα 69-68 της Πέμπτης στο Βελιγράδι. Αφού και η Αλμπα ητττήθηκε από τη Μακάμπι. Ο Παναθηναϊκός μετρά φέτος εκτός έδρας μόλις 3-9 ρεκόρ, ενώ η ΤΣΣΚΑ των Τεόντοσιτς, Κιριλένκο έχει συνολικά στη διοργάνωση 22-2 και μόλις μία εντός έδρας ήττα, από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «η ΤΣΣΚΑ δείχνει να υπερτερεί, αλλά εμείς θα παλέψουμε για τις πιθανότητές μας, και στο τέλος της σειράς θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με πρόκριση!». Και σχολίασε την παρουσία των νεαρών Χαραμπόπουλου, Λούντζη, Παπαγιάννη, λέγοντας «πως είναι ευκαιρία να δείξουν ότι η ομάδα μπορεί να στηριχτεί σε αυτούς τα επόμενα χρόνια». Στον άλλο αποψινό (21.00, NS6) προημιτελικό, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ υποδέχεται στην Πόλη την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ αύριο παίζουν επίσης Ρεάλ-Εφές.

Ο Ολυμπιακός (την Παρασκευή ολοκλήρωσε τους «16», με νίκη 77-70 επί της Νίζνι) θα παίξει στα προημιτελικά επίσης με μειονέκτημα έδρας, κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρούν σήμερα για τη Βαρκελόνη, για τη αυριανή πρεμιέρα της σειράς, με τους Σπανούλη, Χάντερ στην αποστολή, αλλά τον αρχηγό (ξεπερνά τις ενοχλήσεις στο γόνατο) να έχει περισσότερες πιθανότητες συμμετοχής από τον Αμερικανό (αιμάτωμα στο ισχίο). Ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί σε Final-4 με μειονέκτημα στους «8» μόνο το 2012 (επί της Σιένα) και ο Παναθηναϊκός το 2011 (Μπαρτσελόνα), κατακτώντας αμφότεροι τον τίτλο.

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....