Το κλαμπ… εκκλησία με τον Ιησού ως DJ!

Σάλος στη Βρετανία με το κέντρο διασκέδασης «Church» που οι ιερείς και οι πιστοί χαρακτηρίζουν διαβολικό!

Τα κλαμπ είναι αναμενόμενο να έχουν φασαρία, αν όμως είναι σωστά φτιαγμένα, αυτή δεν ακούγεται στη γύρω περιοχή. Τον κανόνα αυτό ακολούθησε ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου χώρου στο Μπότσεργκεϊτ της Βρετανίας, ωστόσο κατάφερε να προκαλέσει έντονο θόρυβο. Αιτία δεν ήταν η μουσική, αλλά ο τεράστιος σταυρός που ύψωσε έξω από το κλαμπ του, το οποίο μάλιστα ονόμασε «Church». Και σαν να μην έφθανε αυτό, φρόντισε να εμφανίσει τον Ιησού ως DJ στα παράθυρα του χώρου. Και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Ιερείς και πιστοί τόσο από την πόλη όσο και από γύρω περιοχές διαμαρτυρήθηκαν στον ιδιοκτήτη, Μπεν Ριντ, για να λάβουν την απάντηση ότι ο σταυρός δεν πρέπει να θεωρηθεί πως προσβάλλει τη χριστιανική πίστη. Ο 29χρονος επιχειρηματίας είπε μάλιστα πως αν ήθελαν πραγματικά να προκαλέσουν, θα έντυναν το προσωπικό του κλαμπ ως καλόγριες, ώστε να υπάρχει αρμονία με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του χώρου, ή θα διοργάνωναν γαμήλιες τελετές που κανονικά γίνονται σε ναούς.

Παρά τις δηλώσεις του Ριντ, οι ιερείς βγήκαν από τα ράσα τους. Ο πατήρ Τζιμ Αλεν της ενορίας όπου βρίσκεται το νέο κλαμπ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συνήθως οι διαβολικοί άνθρωποι κρύβονται πίσω από κλειστές πόρτες, φαίνεται όμως ότι πλέον γίνονται πιο τολμηροί και δεν κρύβονται». Φυσικά ο Ριντ δεν συμφωνεί καθόλου, οπότε απάντησε πως η ιδέα για την επιχείρηση δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κανέναν, πολύ δε περισσότερο το θρησκευτικό συναίσθημα. «Αν το όνομα του κλαμπ και ο σταυρός έχουν προσβάλει τους ανθρώπους, εγώ τους ζητώ συγγνώμη», δήλωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να πω ότι ο σταυρός αποτελεί κομμάτι της θρησκευτικής εικονογραφίας. Είναι της μόδας και θεωρείται trendy όποιος φοράει σταυρό».

Ο καθολικός ιερέας Μάικλ Ντόχερτι, σε σαφώς ηπιότερο τόνο, είπε πως τον λύπησε ιδιαίτερα το γεγονός. «Πρέπει να δείχνουμε ευαισθησία στον θρησκευτικό συμβολισμό, ιδιαίτερα στην εποχή στην οποία ζούμε. Χρησιμοποιώντας τον σταυρό με αυτό τον τρόπο χάνεται το νόημά του. Κάτι που θα πρέπει να είναι σύμβολο καλοσύνης και αρετής χρησιμοποιείται με στόχο το κέρδος» σημείωσε.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ