Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

«Αρνητικό» το πρώτο δείγμα!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΟΝΗ (73-57)

Την 8η ήττα του σε ισάριθμες επισκέψεις στη Βαρκελόνη γνώρισε ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε χτες 73-57 από την Μπαρτσελόνα στον πρώτο προημιτελικό του «Παλάου Μπλαουγκράνα» και βρίσκεται πίσω στη σειρά με 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι», παρά την επιστροφή των Βασίλη Σπανούλη (1π. σε 11′, ξεκινώντας μάλιστα και ως βασικός) και Οθέλο Χάντερ (7π.), δεν εμφανίστηκαν έτοιμοι για το «μπρέικ» και δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του ματς τους Καταλανούς, μένοντας πίσω από την αρχή του ματς.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 20-8 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με ένα σερί 11-0 για το 17-8 στο 9′, έχοντας κρατήσει τους «κόκκινους» δίχως πόντο για έξι ολόκληρα λεπτά… Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που είχε 0/5τρίπ. και 5 λάθη στην πρώτη περίοδο, δεν έδειξε σημάδια ανάκαμψης ούτε στη συνέχεια, και μόνο στο τέλος του ημιχρόνου βρήκε προσωρινές λύσεις στην άμυνα, μειώνοντας σε 35-26 στην ανάπαυλα.

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν μεν τον Αντε Τόμιτς στους 6π., ωστόσο δεν είχαν απαντήσεις στην περιφερειακή άμυνα και στα 10/21τρίπ. της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ. Καθώς τα σουτ των Νάχμπαρ και Σατοράνσκι από τα 6,75μ. έδωσαν και πάλι «αέρα» στην Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί βρέθηκαν στο 48-32 στο 26′ και ανέβασαν τη διαφορά έως τους 19π. στο τέταρτο δεκάλεπτο (61-42 στο 31′) και 71-52 στο 38′), φτάνοντας εύκολα στο 1-0.

Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» τα μόλις 6/22τρίπ. και τα 13 λάθη του, αλλά κυρίως την κυριαρχία των Ισπανών κοντά στα δύο καλάθια. Η «Μπάρτσα» είχε 17 περισσότερα ριμπάουντ (44, έναντι 27 των Πειραιωτών) και περισσότερο «πλήγωσε» τους «ερυθρόλευκους» με τα 15 επιθετικά ριμπάουντ της, τα οποία της χάρισαν δεύτερη ευκαιρία στο σκορ, που, ως συνήθως, εκμεταλλεύτηκε…

Η Μπαρτσελόνα είχε 15/37δίπ. (40%), αλλά κάλυψε αυτό το ποσοστό με τα ριμπάουντ, ενώ ο Ολυμπιακός 15/31 (48%). Ομως, εκτός του 27% στα τρίποντα, είχε και 9/15βολ. και μόλις 14 ασίστ συνολικά, που αποδεικνύουν έλλειψη δημιουργίας στην επίθεση.

Η ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου θα επιχείρησει στο αυριανό, δεύτερο, ματς, και πάλι στη Βαρκελόνη, να πετύχει το 1-1, διορθώνοντας τα λάθη της. Αφού μοναδικό «φωτεινό» σημείο του ματς ήταν η παρουσία του νεαρού Δημήτρη Αγραβάνη. Οι Πειραιώτες ψάχνουν και περισσότερες λύσεις στην επίθεση από τους κακούς χτες Λοτζέσκι, Λαφαγέτ και Ντάνστον (είχε μικροτραυματισμό). Οι Ισπανοί έδειξαν πως είναι το φαβορί στη σειρά, όμως ο κόουτς Πασκουάλ έχει να ανησυχεί για τον τραυματισμό του Μπραντ Ολεσον, που χτύπησε στο πόδι στην τέταρτη περίοδο και αποχώρησε, δίχως να (χρειαστεί να) αγωνιστεί στη συνέχεια.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν, Χεζόνια 5, Χουέρτας 3 (1), Αμπρίνες 6 (1), Ναβάρο 10 (2/5τρίπ.), Σατοράνσκι 9 (2/2τρίπ.), Πλάις 6, Τόμας 5, Ολεσον 5 (1), Λάμπε 8, Νάχμπαρ 10 (3/3τρίπ.), Τόμιτς 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1/3τρίπ.), Χάντερ 7, Ντάνστον 5, Σπανούλης 1, Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 5, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 9 (1), Μάντζαρης 4 (1), Λαφαγέτ 5 (1/4τρίπ.), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5.

Γιώργος Αδαμόπουλος 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...