Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Μάχη με τους «θεσμούς»

«ΜΕΤΩΠΙΚΗ» ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ UEFA, FIFA ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ» ΤΗΣ ΕΠΟ

Μπήκε η… φωτιά στο φιτίλι και πλέον δεν αποκλείεται να «σκάσει» βόμβα… μεγατόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγω της «κόντρας» της Πολιτείας με τους ευρωπαϊκούς «θεσμούς» του ποδοσφαίρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η FIFA και η UEFA… απέρριψαν το μεγαλύτερο μέρος του νέου αθλητικού νόμου (με δικαιολογία ότι «θίγεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ»), ωστόσο ο Σταύρος Κοντονής τραβάει το… σχοινί στα άκρα. Οχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά ανακοίνωσε χτες (σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου) ότι στο νομοσχέδιο προστίθεται άρθρο που καταργεί το αυτοδιοίκητο, που είχε θεσπιστεί με νόμο του Γιώργου Ορφανού!

Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση, διά στόματος στελέχους της, αμφισβητεί ευθέως τη «λειτουργία» και τους «κανόνες» της Ομοσπονδίας και, κατ’ επέκταση, το… «ελεύθερο» που έχει πάρει η ΕΠΟ από την UEFA να δρα ανεξέλεγκτη.

«Εγκληματικές οργανώσεις»

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από «ατάκες» του Σταύρου Κοντονή στις χτεσινές δηλώσεις του, όπως: «Επειτα από δεκαετή τουλάχιστον εμπειρία, όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει πλέον και επίσημο πόρισμα για δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων. Αν κάποιος διεθνής παράγοντας θεωρεί ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει λειτουργήσει σωστά, ας έρθει να μας το πει».

«Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε…» έλεγαν χαρακτηριστικά χτες παράγοντες του ποδοσφαίρου, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να αποκτήσει ελεγκτικό και εποπτικό ρόλο σε όλα τα θέματα του αθλητισμού (όχι μόνο στην ΕΠΟ). Ο Στ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι δεν υπολογίζει το (πολιτικό) κόστος, υπογραμμίζοντας ότι «αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη, η κυβέρνηση δεν κάνει, ούτε δέχεται, εκβιασμούς, και νομοθετεί με βάση το συμφέρον των πολιτών».

Στην ατμόσφαιρα αιωρείται πλέον ο κίνδυνος αποκλεισμού όλων των ελληνικών ομάδων (Εθνική, σύλλογοι) από την Ευρώπη, κάτι που αν συμβεί, θα πρόκειται για «αντίποινα» των UEFA και FIFA, εφόσον η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει. Ομως, ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «δεν νομίζω πως θα υπάρξει αποκλεισμός επειδή οι διεθνείς οργανισμοί έχουν αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί». Και ο Σταύρος Κοντονής πρόσθεσε με νόημα: «Πιστεύουμε ότι το νομοσχέδιο βάζει ξανα σε ράγες τις ευθύνες του κράτους, της Πολιτείας. Η κυβέρνηση και η Βουλή είναι οι μόνοι νομιμοποιημένοι φορείς απο τον ελληνικό λαό, και δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες του κράτους. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα εκχωρήσει ευθύνες, αλλά θα ανακτήσει και ό,τι έχει κακώς μέχρι τώρα εκχωρηθεί! Απο τη στιγμή που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση είναι υπόλογη για ό,τι πει και ό,τι κάνει. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη, γι’ αυτό μας ψήφισε ο λαός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ έθεσε το θέμα του «αυτοδιοίκητου» (και) επειδή ο νέος νόμος προβλέπει αλλαγές στα δικαιοδοτικά όργανα (να αποτελούνται δηλαδή από τακτικούς δικαστές).

Μάλιστα, στελέχη της κυβέρνησης απορούν γιατί στην Ομοσπονδία κρατούν αυτή τη στάση από τη στιγμή που, με τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο -για το συγκεκριμένο θέμα-, δεν θα υπάρχουν… σκιές πάνω από δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ρεπορτάζ
Ηλίας Ζυματούρας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...