Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

«Βραχιόλι» για Ξηρό

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε και τι προβλέπει στην περίπτωση του τρομοκράτη. Με ιδιαίτερη ένταση η χθεσινή συνεδρίαση

Σε κατ’ οίκον περιορισμό φορώντας «βραχιολάκι» θα εκτίσει την ποινή του ο καταδικασμένος για τρομοκρατία Σάββας Ξηρός, αφού νομοτεχνική ρύθμιση που κατέθεσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος προβλέπει ότι οι φυλακισμένοι με ποινές ισοβίων που έχουν αναπηρία πάνω από 80% δύναται να εκτίσουν την ποινή τους υπό «ηλεκτρονική» επιτήρηση. Η αλλαγή αυτή της τελευταίας στιγμής κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ. Τη ρύθμιση είχαν προτείνει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή της Βουλής οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Οσον αφορά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ’, ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, ύστερα από την έναρξη χθες το πρωί που -αν μη τι άλλο- ήταν επεισοδιακή. Κι αυτό γιατί όταν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου εισήλθε στην Ολομέλεια, περίπου στις 10.45, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν οι «απαιτούμενοι» βουλευτές. Μάλιστα κάθισε και τους μέτρησε, με το νούμερο των παρόντων να φτάνει τους 57, την ώρα που για να εκκινήσει η διαδικασία, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, απαιτούνται 75.

Χρειάστηκαν δέκα λεπτά για να επανέλθει η κυρία Κωνσταντοπούλου στην έδρα προκειμένου να αρχίσουν οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις. Πρώτος τον λόγο έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης που επέρριψε ευθύνες στην πρόεδρο της Βουλής λέγοντας ότι αν ήθελε να κυλήσει ομαλά η διαδικασία, θα έπρεπε να είναι στη Βουλή στην ώρα της -δηλαδή στις 10.00- και όχι να πηγαίνει με μία ώρα καθυστέρηση και να φορτώνει την αργοπορία της στους βουλευτές.

Το… καφεδάκι

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος επανέλαβε τα περί «ώρας Κωνσταντοπούλου» για να λάβει πληρωμένη απάντηση. «Επειδή είναι η τρίτη φορά που αναφέρεστε σε “ώρα Κωνσταντοπούλου”, να σας θυμίσω ότι έχετε ανέβει στα έδρανα του προεδρείου να με ρωτήσετε αν έχετε ώρα για ένα καφεδάκι» του αντέτεινε η ΠτΒ, ενώ λίγο αργότερα επιχειρηματολόγησε υπέρ της διακοπής: «Σε ό,τι με αφορά και ως πρόεδρος της Βουλής, την εικόνα “εγκρίνεται κατά πλειοψηφία” με τρεις βουλευτές μέσα, οι οποίοι σιωπούν, αυτή η Βουλή δεν θα την επαναλάβει. Είναι τραυματική και για τους βουλευτές και για τη δημοκρατία».

Ως προς την ουσία, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν τελικά ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος θα κάνει δεκτές τις τρεις (επίμαχες) τροπολογίες που έχουν προτείνει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές αφορούν την κατάργηση του «κουκουλονόμου», πρόσθετες εγγυήσεις για τη λήψη DNA, αλλά και την κατάργηση διατάξεων του ΚΟΚ στις οποίες εμπίπτουν όσοι δεν κατέβαλλαν το αντίτιμο των διοδίων. Ο κ. Παρασκευόπουλος χθες πάντως δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αν και είχε επισημάνει στην αρμόδια επιτροπή ότι θα τοποθετηθεί σχετικά στην Ολομέλεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...