Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η Γερμανίδα με την «ελληνική» καρδιά

Η φοιτήτρια (πρώην μέλος των FEMEN) που τρόμαξε τον Μάριο Ντράγκι έχει στο ενεργητικό της και ακτιβιστικές δράσεις υπέρ της χώρας μας

4rfw45yh 3Ακτιβίστρια με φιλελληνικά αισθήματα και πλούσια δράση είναι η 21χρονη διαδηλώτρια που κοψοχόλιασε τον Μάριο Ντράγκι πετώντας του κομφετί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε στο «διοικητήριο» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Γιοζεφίνε Βιτ, η οποία φαίνεται να επιθυμεί «ειρήνη και ευτυχία για την Ελλάδα και για όλες τις χώρες της Μεσογείου», αυτοπροσδιορίζεται ως «freelance ακτιβίστρια» μετά την αποχώρησή της από τη φεμινιστική οργάνωση FEMEN, με την οποία έχει ζήσει ωστόσο μεγάλες δόξες.

Μόλις πριν από δύο μήνες η Βιτ είχε ταχθεί και πάλι στο πλευρό των Ελλήνων. Μαζί με δύο ακόμα μέλη των FEMEN είχε χορέψει topless κρατώντας ένα μπουκάλι ούζο και ένα τσαμπί σταφύλια στα χέρια έξω από τα γραφεία της γερμανικής εφημερίδας «Bild», στο κέντρο του Βερολίνου. Με τη λέξη «Ναι» στα γερμανικά γραμμένη στο στήθος της είχε διαμαρτυρηθεί για το περίφημο πρωτοσέλιδο με τίτλο «Nein» (Οχι) της εφημερίδας, που αναφερόταν στην ψηφοφορία του γερμανικού Κοινοβουλίου για την έγκριση παράτασης του ελληνικού προγράμματος. «Θέλαμε να δείξουμε και την άλλη πλευρά. Οχι μόνο αυτή των Γερμανών πολιτικών, αλλά και του ελληνικού λαού» είχε δηλώσει τότε η 21χρονη φοιτήτρια Φιλοσοφίας από το Αμβούργο.

Αν και όσον αφορά το πρόσφατο συμβάν στην ΕΚΤ τη γλίτωσε με μόλις 2,5 ώρες ανάκριση στο αστυνομικό τμήμα της Φρανκφούρτης και χωρίς την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της, στο παρελθόν είχε πληρώσει ακριβά την ακτιβιστική της δράση. Τον Δεκέμβριο του 2013 της είχε επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ για «διατάραξη θρησκευτικής λειτουργίας», όταν εισέβαλε τόπλες σε εκκλησία της Κολονίας την ώρα της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας με τη φράση «Εγώ είμαι ο θεός» γραμμένη στο στήθος της.

Αντίστοιχα, τον Μάιο του 2013 είχε καταδικαστεί σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή ύστερα από ημίγυμνη διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια της Τύνιδας, στην Τυνησία, για την απελευθέρωση άλλου μέλους των FEMEN. Ενα μήνα νωρίτερα είχε προκαλέσει και πάλι την επέμβαση της αστυνομίας, όταν πετάχτηκε τόπλες μαζί με άλλες διαδηλώτριες της FEMEN μπροστά στον Βλαντιμίρ Πούτιν και την Ανγκελα Μέρκελ στην έκθεση του Ανόβερο.

Η Βιτ δεσμεύτηκε πάντως να συνεχίσει τον «hardcore ακτιβισμό», ως απάντηση σε αυτό που θεωρεί ότι συνιστά «μη δημοκρατική» άσκηση πολιτικής από την ΕΚΤ. «Επιβάλλει πολιτικές σε αυτές τις κοινωνίες, που είναι απολύτως μη δημοκρατικές» είπε χαρακτηριστικά.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...