Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

Και το δεξί χέρι του φαντομά στην Πρυτανεία

Εκκένωση του κτιρίου με14 συλλήψεις! Μεταξύ τους ο Γεωργιάδης, συνεργός του Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά

Με τη μέθοδο της… αναρρίχησης μπήκαν τελικά στο κτίριο της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου οι αστυνομικοί που έλαβαν εντολή από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. (νωρίς το πρωί της Παρασκευής) να εκκενώσουν το κτίριο και να βάλουν τέλος στην 19ήμερη κατάληψη από αντιεξουσιαστές. Η αστυνομική επέμβαση ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια, καθώς οι 14 καταληψίες (επτά άντρες και επτά γυναίκες, όλοι Ελληνες και μια Κύπρια) δεν προέβαλαν αντίσταση.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες οι αστυνομικοί βρήκαν και παλιούς τους γνώριμους, όπως τον 37χρονο Πολύκαρπο Γεωργιάδη, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2008 μαζί με τον «φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη.

Το κρησφύγετο

Η εμπλοκή του Γεωργιάδη είχε προκύψει από την ενοικίαση του κρησφύγετου της Σουρωτής, όπου κρατούσαν οι απαγωγείς το θύμα τους. Ο 37χρονος είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη. Τον Σεπτέμβρη του 2013 αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, ωστόσο τον περασμένο Οκτώβριο συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς προσπάθησε να ταξιδέψει στο Βέλγιο.

Αλλοι δύο γνώριμοι των Αρχών είναι δίδυμοι αδερφοί 50 ετών, οι οποίοι θεωρούνται από τους «παλιούς» του αντιεξουσιαστικού χώρου και έχουν απασχολήσει επαλειμμένα την ΕΛ.ΑΣ. με τη συμμετοχή τους σε επεισόδια. Ηταν ανάμεσα στους 500 συλληφθέντες του Πολυτεχνείου το 1995, μαζί με τον Ν. Μαζιώτη και τον Λ. Φούντα που σκοτώθηκε το 2009 σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη, την στιγμή που έκλεβε αυτοκίνητο, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα.

Η εντολή προς τις αστυνομικές δυνάμεις όσον αφορά την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου ήταν να αποφευχθεί η βία, μετά μάλιστα τα εκτεταμένα επεισόδια το απόγευμα της Πέμπτης στα Προπύλαια. Στις 6.00 το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις «έζωσαν» την Πρυτανεία και τότε συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες (ανάμεσά τους και μία από την Πολωνία) που προσπάθησαν να βγουν από το εσωτερικό.

Στις 6.30 ομάδα πυροσβεστών έκοψε με τροχό το λουκέτο και την αλυσίδα στην πλαϊνή είσοδο και οι αστυνομικοί μπήκαν στο προαύλιο. Εκεί διαπίστωσαν πως όλες οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, με αποτέλεσμα να ανέβουν τελικά με σκάλα στον πρώτο όροφο, να παραβιάσουν παράθυρο και να βρεθούν τελικά στο εσωτερικό. Οι καταληψίες είχαν κλειδωθεί σε ένα από τα γραφεία, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως… υπνοδωμάτιο.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...