Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Αυθαίρετα «φιλέτα»

Πωλούνται το χωρίς οικοδομική άδεια ΣΕΦ και τα μη χωροθετημένα κτίρια της ΓΑΔΑ και του υπ. Δημοσίας Τάξεως.

Εγκαταστάσεις που δεν έχουν οικοδομικές άδειες, όπως είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και κτίρια που δεν είναι χωροθετημένα, όπως αυτό του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως στην Κατεχάκη, ετοιμάζεται να πουλήσει σε ιδιώτες το κράτος, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά του! Ουσιαστικά, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ) ετοιμάζεται να αποκρατικοποιήσει αυθαίρετα! Χαρακτηριστικές είναι οι εξής περιπτώσεις:

– Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο είναι χτισμένο πάνω σε επιχωματώσεις, αφού προτού κατασκευαστεί, εκεί ήταν η θάλασσα! Τα θεμέλιά του είναι κάτω από το νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται η περιοχή στα πολεοδομικά σχέδια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΕΦ δεν έχει οικοδομική άδεια!

– Σχεδόν η μισή μαρίνα του Αλίμου, που επίσης ετοιμάζεται να πουληθεί, δεν υπάρχει στους χάρτες, ενώ η υπόλοιπη διαθέτει σχέδια, τα οποία όμως δεν ανταποκρίνονται στον αιγιαλό.

– Το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έχει προβλήματα με την οικοδομική του άδεια, αλλά και με τη χωροθέτησή του.

– Το μέγαρο του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως στην οδό Κατεχάκη έχει μεγαλύτερη επιφάνεια από αυτή που αναφέρεται στην οικοδομική άδεια, ενώ δεν έχει και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

– Η έκταση στο Ελληνικό φιλοξενεί δεκάδες εταιρείες, οργανισμούς και κρατικούς φορείς, που παραμένει άγνωστο τι θα απογίνουν σε περίπτωση αποκρατικοποίησης της περιοχής.

Πάντως προκειμένου να βρεθεί λύση, στο νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων συμπεριλήφθηκε και ειδική διάταξη που προβλέπει τη νομιμοποίηση όλων των πολεοδομικών ανομιών που φέρουν ακίνητα και εκτάσεις του Δημοσίου. Γίνεται μάλιστα ειδική αναφορά στη νομιμοποίηση των ακινήτων που θα περάσουν στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ. Στο ίδιο το Ταμείο περνάνε με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεκάδες κτίρια-φιλέτα του ελληνικού Δημοσίου. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται αρκετά μοτέλ «Ξενία», κάμπινγκ, αστικά ακίνητα, παραθαλάσσιες εκτάσεις και γεωτεμάχια. Στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ περνούν μεταξύ άλλων: ο τουριστικός λιμένας Φαλήρου, το αεροδρόμιο Σέδες στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, το «Ξενία» Βυτίνας, Δελφών και Αράχοβας, το μοτέλ «Ξενία» του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Λητώ» στο Καμινάκι της Μυκόνου, το κάμπινγκ Επανομής, Θερμαϊκού, Ασπροβάλτας και Χαλκιδικής, οι ιαματικές πηγές Αιδηψού, ο πρώην εργοταξιακός χώρος στη ζεύξη Ρίου – Αντίρριου, το ακίνητο της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης, το ακίνητο του ΕΟΤ στην τοποθεσία «Τσαμπίκα» του δήμου Αρχαγγέλου της Ρόδου, το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ στην οδό Μητροπόλεως 9 στο κέντρο της Αθήνας και το «Κτήμα Καραθώνα», εκτάσεως 1.911.893 τ.μ. στο Ναύπλιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...