Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το άγνωστο δράμα τού Χρ. Χωμενίδη

Η συγκλονιστική εξομολόγηση που έκανε ο συγγραφέας για το απίστευτο οικογενειακό δράμα με τον χαμό του νεογέννητου γιου του

Για το άγνωστο -στο ευρύ κοινό- οικογενειακό δράμα που τον «ακολουθεί» τα τελευταία επτά χρόνια μίλησε ο Χρήστος Χωμενίδης. Ο συγγραφέας άνοιξε την καρδιά του και περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τον αναπάντεχο θάνατο του νεογέννητου γιου του από πνιγμό στην μπανιέρα του σπιτιού του! Τα λόγια του συγκλονίζουν καθώς περιγράφει πώς πριν από επτά χρόνια, λίγο μετά τον θάνατο της πολυαγαπημένη του μητέρας Νίκης Νεφελούδη, ακολούθησε εκείνος του μόλις τριών μηνών παιδιού του!

34eq34rf 1«Είχε γίνει ένα φρικτό ατύχημα στο μπάνιο. Λιποθύμησε η μαμά του και πνίγηκε. Σχεδόν αρχαιοελληνικό, δεν είναι; Κι αυτό έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Και να σκεφτείτε ότι εγώ είμαι ένας άνθρωπος που νομίζει ότι μπορεί να ελέγχει τα πάντα! Μερικές φορές όμως μαθαίνεις, με τον πιο βίαιο τρόπο, ότι τα δεδομένα τελικά δεν είναι δεδομένα. Οτι οι κανονικότητες δεν είναι εγγυημένες από κανέναν. Προσωπικά, θα μου ήταν αφόρητο να συμβαίνουν πράγματα κι εγώ να μην είμαι εκεί. Ο θάνατος ξέρετε τι είναι; Σαν να σε παίρνουν από ένα σινεμά! Είσαι μέσα σε έναν κινηματογράφο, βλέπεις μια ταινία και κάποια στιγμή, ενώ θέλεις να δεις τη συνέχεια, μπαίνουν μέσα δύο τύποι και σε πετάνε έξω. Δεν είναι τρομερό; Και δεν μαθαίνεις ποτέ τη συνέχεια της ταινίας» αναφέρει ο Χρήστος Χωμενίδης στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το 2008. «Λίγους μήνες πριν χρεοκοπήσει το ελληνικό κράτος και βγουν οι αγανακτισμένοι στους δρόμους, εγώ είχα χάσει το παιδί μου» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του. «Ολες αυτές οι οιμωγές, οι κατάρες, οι κρεμάλες, η ρητορεία περί απελπισίας -και αυτό ήταν λάθος δικό μου- μου φαινόντουσαν τόσο ψεύτικα, τόσο κάλπικα. Ηθελα να τους πω: “Δεν σας κατέστρεψαν τη ζωή επειδή χάσατε ένα μέρος του μισθού σας, δεν σας κατέστρεψαν τα όνειρα, επειδή τα όνειρά σας ήταν να πάρετε δεύτερο αυτοκίνητο”» ανέφερε τότε.

Ευτυχία

Δύο χρόνια μετά το προσωπικό του δράμα η ζωή τού χάρισε απλόχερα (και πάλι) την ευτυχία. Γνώρισε μέσω facebook τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Κατσαρού, που έμελλε να γλυκάνει το παρόν και το μέλλον του. Ερωτεύτηκαν και έμειναν μαζί, κάνοντας πραγματικότητα τα όνειρά τους: εκείνη τα ρεπορτάζ της και εκείνος γράφοντας μυθιστορήματα. Η σεναριογράφος της κοινωνικής σειράς του Mega «Ηρωίδες» -υπογράφει σαν Αλεξάνδρα Κ.- τον έκανε και πάλι μπαμπά! Του χάρισε μια κορούλα, που τη βάφτισαν Νίκη, δίνοντάς της το όνομα της μητέρας του 49χρονου διανοούμενου πεζογράφου. Από εκείνη την πρώτη ημέρα που την κράτησε με φόβο και αγάπη στη μεγάλη, ζεστή αγκαλιά του η μικρή έγινε το «αυτοκολλητάκι» του. Μπορεί πλέον να μην είναι ζευγάρι με τη μαμά της, ωστόσο παραμένουν πολύ καλοί φίλοι. Τους τελευταίους μήνες ο κ. Χωμενίδης είχε ως συνοδό του σε πολλές θεατρικές εξόδους και καλέσματα την ηθοποιό Γωγώ Μπρέμπου.

Η δεσποινίς Νίκη που γίνεται μυθιστόρημα!

«Υπήρξα τυχερός στο γεγονός ότι το δεύτερο παιδί είναι κορίτσι, ενώ το πρώτο ήταν αγόρι. Η Νίκη γεννήθηκε δύο χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου μου παιδιού. Και ήταν η μόνη πιθανότητα σωτηρίας. Είμαι τυχερός που, λόγω των ωραρίων μου, είμαι συνεχώς μαζί της: πηγαίνουμε σε μουσεία, σε εστιατόρια, παίζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες. Ο μέσος μπαμπάς δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Για παράδειγμα, ο δικός μου μπαμπάς δεν έπαιζε τόσο πολύ μαζί μου – ούτε κατά διάνοια» δηλώνει.

Το μυθιστόρημά του με τον τίτλο «Νίκη» είναι αφιερωμένο στη δεσποινίδα Χωμενίδη, αν και είναι βασισμένο στην ταραχώδη ζωή της μητέρας του, «με σκοπό να γνωρίσει η εγγονή τον κόσμο της γιαγιάς της», όπως αναφέρει ο ευτυχισμένος μπαμπάς. «Η κόρη μου μού έλεγε προσφάτως: “Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη!”. Τη ρώτησα “Γιατί;”. “Γιατί όλα πάνε καλά” μου απάντησε. “Εχω τη μαμά, εσένα, τη γιαγιά, το σχολείο, τα παιχνίδια μου, τις πριγκίπισσές μου”. Αναγνώρισε ότι η ζωή της είναι υπέροχη!».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...