Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Εφαγε και κοιμήθηκε σαν να μη συνέβη το παραμικρό

Στον κόσμο του ο 27χρονος παιδοκτόνος που από χθες βρίσκεται στις φυλακές Κέρκυρας. «Δεν έχω ξαναπάει εκεί» είπε στους αστυνομικούς

Στον κόσμο του ο 27χρονος παιδοκτόνος που από χθες βρίσκεται στις φυλακές Κέρκυρας. «Δεν έχω ξαναπάει εκεί» είπε στους αστυνομικούς

Την εικόνα ενός ψυχρού και απόλυτα ήρεμου παιδοκτόνου, παντελώς αδιάφορου για το γεγονός ότι διέπραξε το πιο ανατριχιαστικό έγκλημα στα ελληνικά χρονικά με θύμα την κόρη του, σχημάτισαν για τον 27χρονο Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ οι αστυνομικοί της 2 4Ασφάλειας. Αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι οι φρικαλέες πράξεις του δεν περιορίστηκαν μόνο στο άψυχο κορμάκι της μικρής Αννυ, αλλά και ότι το κτήνος τη βασάνισε με αγριότητα ακόμη και προτού ξεψυχήσει (!), ο Βούλγαρος έφαγε και κοιμήθηκε σαν… πουλάκι όλη τη νύχτα στο κελί του, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Η κυνικότητα του 27χρονου Σάββα, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κέρκυρας, προκάλεσε έκπληξη ακόμη και στους πολύπειρους αστυνομικούς που τόσα και τόσα έχουν δει τα μάτια τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το πρωί, λίγο προτού τον επιβιβάσουν στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε στο Τμήμα Μεταγωγών, τους ρώτησε με απίστευτη ψυχραιμία: «Στην Κέρκυρα θα με πάτε τελικά;». Οταν του απάντησαν καταφατικά, σχολίασε (λες κι ετοιμαζόταν για… ταξίδι αναψυχής): «Δεν έχω ξαναπάει εκεί»!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του στην Ασφάλεια ο πατέρας Χάνιμπαλ έδειχνε ήρεμος και με… όρεξη για ύπνο! Μάλιστα, το απόγευμα της Τρίτης και ενώ ήδη του είχε ανακοινωθεί ότι θα προφυλακιστεί, κάθισε στο ίδιο γραφείο με τη μητέρα της Αννυ και συζήτησαν σε χαλαρό τόνο! Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα η στάση της Δημητρίνα Μπορίσοβα απέναντι στον δολοφόνο του παιδιού της ήταν αποτέλεσμα της φαρμακευτικής αγωγής που της χορηγήθηκε προκειμένου να αντέξει το σοκ από την αποκάλυψη της στυγερής δολοφονίας.

1 7

Ο Σάββας εξακολουθεί πάντως να αρνείται ότι σκότωσε την τετράχρονη κορούλα του, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας να τον παραπέμψουν στη Δικαιοσύνη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει το πτώμα του αδικοχαμένου παιδιού. Τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους, σε συνδυασμό με τις σημαντικές μαρτυρικές καταθέσεις, αποτελούν ακράδαντα στοιχεία για την ενοχή του 27χρονου Βούλγαρου.

Τα συμπεράσματα των ερευνητών

Εξάλλου, ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης αποτελούν τα ευρήματα των στελεχών της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή το διαμέρισμα όπου κατοικούσαν ο Σάββας και η άτυχη Αννυ τις ημέρες του Πάσχα. Παρότι ο 27χρονος είχε καθαρίσει επιμελώς το διαμέρισμα με χλωρίνη, οι ειδικοί του CSI της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να εντοπίσουν δεκάδες κηλίδες αίματος της αδικοχαμένης μικρής στους τοίχους (και μάλιστα ψηλά, προς το ταβάνι!), ακόμη και σε έπιπλα, όπως σε ένα κομοδίνο στην κρεβατοκάμαρα.

Οπως συμπέραναν οι ειδικοί, οι κηλίδες δεν θα μπορούσαν να έχουν εκτιναχτεί σε τόσο μεγάλη απόσταση από ένα άψυχο σώμα, δηλαδή κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού του κοριτσιού. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως προκλήθηκαν από βίαια χτυπήματα από τον αδίστακτο πατέρα όταν η Αννυ ήταν ακόμη στη ζωή! Δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο ο ίδιος να πέταξε με βία την ανυπεράσπιστη Αννυ στον τοίχο! Πιθανώς το αγγελούδι να έχασε τις αισθήσεις του και ο 27χρονος να το έβαλε να κοιμηθεί, με αποτέλεσμα να πεθάνει στον ύπνο του.
«Αν το παιδί είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια, το πιο λογικό θα ήταν να το πάει στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου και να μη δημιουργηθεί όλη αυτή η ιστορία. Δεν το έκανε όμως» λένε αστυνομικοί που γνωρίζουν τα στοιχεία της έρευνας. Βέβαια, αν ο 27χρονος μετέφερε την τετράχρονη στο νοσοκομείο, οι γιατροί θα έβλεπαν τα τραύματα και θα ενημέρωναν την Αστυνομία.

Κρατείται στην ίδια πτέρυγα με τραβεστί

 Λίγο μετά τις 6.00 χθες το απόγευμα ο 27χρονος πατέρας Χάνιμπαλ μεταφέρθηκε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο κελί του στις φυλακές Κέρκυρας, το οποίο μάλιστα φέρεται ότι είναι στην ίδια πτέρυγα με τραβεστί! Σύμφωνα και με τον Αντώνη Αραβαντινό της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, πράγματι, «στην ευρύτερη ακτίνα με το κελί του υπάρχουν οι -λίγοι- τραβεστί κρατούμενοι». Ο ίδιος τόνισε στην «Espresso» ότι «ο Βούλγαρος δεν θα έχει επαφή μαζί τους στους χώρους της φυλακής, δεδομένου ότι σε τέτοιες περιπτώσεις – υποθέσεις ο κατηγορούμενος κρατείται μόνος του».

Σύμφωνα με πηγές από τις φυλακές, ο αδίστακτος Βούλγαρος θα φυλάσσεται όλο το 24ωρο. Σημειώνεται ότι στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα είχε μεταφερθεί αρχικά και το «τέρας» της Ερμιόνης, ο Μανώλης Δουρής, που βίασε και σκότωσε τον 6χρονο γιο του Νίκο στις 31 Δεκεμβρίου του 1993. Ο βιαστής και παιδοκτόνος κρατούνταν σε απομονωμένο κελί (μετά τον ξυλοδαρμό από συγκρατουμένους του!). Καταδικάστηκε σε ισόβια, αλλά δύο χρόνια μετά (το 1996) βρέθηκε απαγχονισμένος στις φυλακές Τριπόλεως, όπου είχε μεταφερθεί.

Απολείται σήμερα η 25χρονη μητέρα! Ο διάλογος της με τον Σάββα στο τηλέφωνο

«Δεν μπορούσα να φανταστώ το τραγικό τέλος του παιδιού μου. Δεν ήξερα πως η Αννυ ήταν νεκρή». Αυτό θα υποστηρίξει στην απολογία της στη 10η τακτική ανακρίτρια η 25χρονη μητέρα της Αννυ, η Δημητρίνα Μπορίσοβα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την 3 2κακουργηματική κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.
Η 25χρονη Βουλγάρα καλείται να απαντήσει σήμερα στα κρίσιμα ερωτήματα των δικαστικών Αρχών, που διερευνούν -μεταξύ άλλων- τον βαθμό της εμπλοκής της στην υπόθεση, και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε επί έναν μήνα το 4χρονο αγγελούδι της στα χέρια του 27χρονου, ενώ γνώριζε τη βίαιη και απρόβλεπτη συμπεριφορά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μπορίσοβα θα ισχυριστεί πως άφησε την αδικοχαμένη Αννυ για να την προσέχει η μητέρα του δράστη και όχι ο ίδιος, ενώ θα υποστηρίξει πως αν και επιθετικός απέναντι στην ίδια, ο 27χρονος Σάββας δεν είχε χτυπήσει ποτέ την κόρη του. Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις ψευδείς καταθέσεις της στις αστυνομικές Αρχές, στις οποίες παρείχε κάλυψη στον πατέρα του παιδιού της, θα επικαλεστεί, όπως και προανακριτικά, πως φοβόταν μήπως της πάρουν το παιδί! Στις συνομιλίες μάλιστα του
ζευγαριού που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. η 25χρονη επιρρίπτει ευθύνες στον πατέρα.

Σάββας: «Αυτή τη στιγμή παρακολουθούν οι αστυνομικοί το τηλέφωνό μου, βλαμμένη. Ποιος σου είπε ότι ο Νίκι κοιμόταν στο σπίτι μου;»
Δημητρίνα: «Βρε, εσύ τι μου είπες; Εσύ είπες ότι το παιδί εξαφανίστηκε. Εσύ μου πήρες το παιδί και το πούλησες. Ορκίζομαι, εσύ μου πούλησες το παιδί, το πιστεύω. Οταν έχασες το παιδί, μου έλεγες ψέματα».
Σάββας: «Αφού στις 13 το χάσαμε το παιδί, βρε μαϊμού».
Δημητρίνα: «Τι 13; Αφού στις 17 μου είπες ότι το έχασες».
Σάββας: «Οταν ηρέμησες, σ’ το είπα ότι το Πάσχα το χάσαμε».
Δημητρίνα: «Φεύγω. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί σου. Εσύ κάτι έκανες στο παιδί».
Σάββας: «Οχι δεν θα φύγεις, δεν θα πας πουθενά».

Χθες το κατώφλι της δικαστικής λειτουργού πέρασε ο 70χρονος φίλος του ζευγαριού, ο οποίος κατηγορείται για ψευδορκία και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Στην ανακρίτρια αναμένεται να καταθέσουν και οι γονείς της 25χρονης, καθώς και ο αδελφός της.

Ντέμη Ντάβαρη

Προσευχές, δάκρυα και λουλούδια για την Αννυ

Φόρο τιμής στην αδικοχαμένη Αννυ, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του πατέρα Χάνιμπαλ, αποτίουν δεκάδες πολίτες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Αθήνας έξω από την πολυκατοικία της Μιχαήλ Βόδα, όπου έζησε τις τελευταίες στιγμές της. Με 4δάκρυα στα μάτια, άτομα κάθε εθνικότητας, φύλου και ηλικίας στέκονται έξω από το παράθυρο του υπόγειου διαμερίσματος και προσεύχονται σιωπηλά για την ανάπαυση της ψυχής της άτυχης 4χρονης. Το πεζοδρόμιο έξω από το διαμέρισμα όπου συνέβη το απίστευτο φονικό έχει γεμίσει αναμμένα κεριά, παιχνίδια, κουκλάκια, λουλούδια και συγκινητικά μηνύματα που ραγίζουν την καρδιά.
«Καλό ταξίδι, Αννυ μου. Να σε προσέχουν εκεί που είσαι. Σου στέρησαν τη ζωή» αναφέρει ένα μήνυμα με υπογραφή «Αννα», ενώ σε άλλο ξεχειλίζει η οργή: «Μάθαμε να τους δικαιολογούμε όλους. Και επειδή ήταν ναρκομανής, τι; Πώς η κοινωνία επιτρέπει σε αυτόν τον άνθρωπο να αναπνέει ακόμα;» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Ο κύριος Στέφανος, που μένει στο διπλανό διαμέρισμα από αυτό του 27χρονου Σάββα, αναφέρει συγκλονισμένος, με τρεμάμενη φωνή: «Τα βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ. Σκέφτομαι τι έγινε δίπλα και δεν με πιάνει ο ύπνος. Το κοριτσάκι δεν το είχα δει ποτέ. Κάποια στιγμή όμως είχα ακούσει το κλάμα της. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα ακολουθούσε. Με τον πατέρα είχα μια τυπική “καλημέρα”. Μετά το Πάσχα δεν τον είδα ξανά».

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...