Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Εξαπέλυσαν «πυραύλους» κατά Τσαχατζόπουλου

Σημίτης και Βενιζέλος «κάρφωσαν» τον πρώην υπουργό για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών!

«Βροχή» έπεφταν χθες τα καρφιά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για τον Ακη Τσοχατζόπουλο στη δίκη για τις «χρυσές» μίζες από τα εξοπλιστικά. Καταθέτοντας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι… υψηλοί προσκεκλημένοι του πρώην υπουργού -η κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ ήταν πάγιο αίτημα της υπεράσπισης- «άδειασαν» τον άλλοτε στενό συνεργάτη τους αφήνοντας αιχμές εναντίον του για δωροδοκία, ενώ οι ίδιοι δήλωσαν πλήρη άγνοια για τις μίζες. Σε αποστροφή του μάλιστα ο Κώστας Σημίτης δεν δίστασε να δηλώσει πως λυπάται για το γεγονός ότι «όλες αυτές οι αθλιότητες έγιναν επί δικής μου πρωθυπουργίας»!

Η απόσταση που χωρίζει πλέον τον Ακη Τσοχατζόπουλο από τους δύο άντρες του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής. Ακόμα κι όταν το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα, οι πρώην στενοί συνεργάτες συμπεριφέρονταν σαν ξένοι και δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο Ακης Τσοχατζόπουλος πλησίασε τον πρώην πρωθυπουργό κι εκείνος τού γύρισε την πλάτη και απομακρύνθηκε!

Πρώτος κατέθεσε ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος έδωσε πολιτικό όρκο. Υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει αν δωροδοκήθηκε ο Α. Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο πως υπήρχε η δυνατότητα να υπάρξει δωροδοκία στις υποθέσεις των εξοπλιστικών, ανεξαρτήτως των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ «που δεχόταν την εισήγηση των υπουργών».

Πρόεδρος: «Μπορεί να χωρέσει δωροδοκία, με βάση όλα όσα είπατε για το ΚΥΣΕΑ»;
Κ. Σημίτης: Κάλλιστα. Χωρεί δωροδοκία. Αφού έγινε, κάλλιστα είναι δυνατή.
Υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου: Δεν απεδείχθη, κύριε μάρτυς, αυτό ερευνάται.

Ο Κώστας Σημίτης τόνισε επίσης πως η ανάγκη να επενδύσει η χώρα σε εξοπλισμούς προέκυψε μετά το επεισόδιο στα Ιμια και κατηγόρησε τον υπουργό της κυβέρνησής του ότι δεν ήθελε να μειωθούν οι δαπάνες για την άμυνα. «Το 2001 συγκάλεσα κυβερνητική επιτροπή και ύστερα από εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών πρότεινα να περιοριστούν κατά πολύ οι στρατιωτικές δαπάνες. Ο Τσοχατζόπουλος (…) υποστήριξε ότι η ανάκληση αποδυνάμωνε τη χώρα και δεν ήθελε να σταματήσουν τα προγράμματα εξοπλισμών» ανέφερε, ενώ φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ερωτήσεις των συνηγόρων του Ακη Τσοχατζόπουλου, στους οποίους είπε με έντονο ύφος: «Με καλέσατε για να δημιουργήσετε πολιτικό θέμα»! Οταν ο κ. Σημίτης ρωτήθηκε αν είχε προσφέρει έργο ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σημείωσε: «Δεν έχει καμία σημασία τι έργο έκανε, αν έκανε αυτά που καταλογίζουν, κακώς τα έκανε», ενώ λίγο πριν αποχωρήσει είπε στον πρώην υπουργό: «Οπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα», για να λάβει την οργισμένη απάντηση του Α. Τσοχατζόπουλου: «Τίποτα, τίποτα δεν αποδείχτηκε, συκοφαντίες μόνο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως εξαιτίας της υπόθεσης αυτής τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα υπέστησαν πολιτική φθορά και πρόσθεσε πως όταν συνελήφθη, το 2012, ο Α. Τσοχατζόπουλος, λυπήθηκε πάρα πολύ: «Κι ακόμη λυπάμαι!» είπε. Παράλληλα διερωτήθηκε γιατί το δικαστήριο τον κάλεσε ως μάρτυρα, από τη στιγμή που μετείχε μόνο σε ένα ΚΥΣΕΑ, ενώ υποστήριξε ότι «παντού χωράει δωροδοκία, είναι θέμα ηθικής υπόστασης του καθενός».

Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης για το κατά πόσο γνωρίζει να επηρεαζόταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος από πρόσωπα της οικογένειάς του κι αν τελικώς υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Δεν νομίζω ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει εμπλοκή συζύγων ή παιδιών. Οποιος έχει την υπογραφή έχει και την πολιτική και ποινική ευθύνη».

r34r3w4tw3tewtΤα αστεία του «Μπένι» και το νερό από τον Σμπώκο

Πιο… χαλαρός σε σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ήταν χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μάλιστα αστειεύτηκε με την πρόεδρο της έδρας.

Οταν ξεκίνησε την κατάθεσή του, η πρόεδρος τον ρώτησε εάν θα ήθελε να καθίσει. Αν και ο Κώστας Σημίτης αρνήθηκε ευγενικά να καθίσει σε καρέκλα, υπομένοντας το «μαρτύριο» της τρίωρης κατάθεσης, ο κ. Βενιζέλος που τον διαδέχτηκε δέχτηκε ευχαρίστως την πρόταση της προέδρου, λέγοντας:

«Θα καθίσω σε λίγο. Εγώ δεν είμαι τόσο αθλητικός όσο ο κ. Σημίτης»! Στο περιθώριο της δίκης ο κ. Βενιζέλος είχε σύντομη συνομιλία με τον εξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα.

Μάλιστα ο Κώστας Σημίτης δέχτηκε μια απρόσμενη… προσφορά από τον κατηγορούμενο Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να του δώσει ένα μπουκάλι νερό.

Μαρία Μεϊμάρη
Φωτό: Δ. Γκολφομήτσος

Διαβάστε επίσης: Πήρε κιλά η Βίκυ μετά την απόδραση
Η σύζυγός του Τσοχατζόπουλου προσήλθε στη δίκη για τα εξοπλιστικά εντελώς αλλαγμένη 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...