Ο μεγάλος πανικός στον ΟΠΑΔ και μια παραίτηση σε αναμονή…

Οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) θα  δώσει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με νομοθετική ρύθμιση που ήδη προωθείται.

Ο πρωτοφανής συνωστισμός που παρατηρείται στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΑΔ, με τις ουρές των ανθρώπων να φτάνουν σε ευθεία τα… τετρακόσια μέτρα, οφείλεται στη διαδικασία της απογραφής μέσω της θεώρησης βιβλιαρίων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η θεώρηση αφορά την απογραφή των έμμεσων μελών των εν ενεργεία υπαλλήλων, για τα οποία απαιτούνται νομιμοποιητικά έγγραφα (π.χ. βεβαιώσεις σπουδών, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, βάπτισης κ.ά.).

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΠΑΔ Μιχάλη Κούτρα, έχουν διαγραφεί περίπου 40.000 παράνομα βιβλιάρια. Ο οργανισμός διαθέτει σήμερα περίπου 200 υπάλληλους, εκ των οποίων οι πενήντα βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ οι ασφαλισμένοι του Λεκανοπεδίου εξυπηρετούνται μόνο από ένα κτίριο, όπου φιλοξενείται το κεντρικό κατάστημα της υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, από τις 25 Ιανουαρίου ο διοικητής του ΟΠΑΔ Μιχάλης Κούτρας έχει υποβάλει την παραίτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση τού ζητήθηκε. Ομως μέχρι σήμερα παραμένει στη θέση του, γιατί δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι η παραίτηση έχει μεν υποβληθεί, αλλά δεν έχει γίνει δεκτή. Τονίζουν επίσης ότι «από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ παραμένει στη θέση του και αμείβεται κανονικά, θα πρέπει να ασκεί και τα καθήκοντά του».

Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ