Θράσος Σωκράτη για νέα λοταρία!

Η πρόταση από τον Κόκκαλη στον υπ. Οικονομικών για κρατικά παιχνίδια

Επειδή περίμενε αρκετούς μήνες χωρίς η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που πιθανώς του είχε υποσχεθεί, ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε προ ημερών να κάνει την πρώτη κίνηση.

Κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πολυσέλιδη πρόταση για την ίδρυση νέας κρατικής λοταρίας!

Θεωρεί, μάλιστα, λογική εξέλιξη να πουλάει μια χώρα τον κρατικό οργανισμό τυχερών παιχνιδιών σε ιδιώτες (με βάση συγκεκριμένες δεσμεύσεις και προβλέψεις) και στη συνέχεια να ιδρύει νέο κρατικό οργανισμό!

Χθες, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης της Intralot, ο Σ. Κόκκαλης πήρε τον λόγο έπειτα από πολλά χρόνια. Συνήθως μιλούσε ο επί δύο και πλέον δεκαετίες διευθύνων σύμβουλος Κ. Αντωνόπουλος, ο οποίος αποπέμφθηκε (παρά τα καλά λόγια που είπε χθες ο Σωκράτης Κόκκαλης).

Και τα δικαστικά

Στην πρόταση που κατέθεσε στην κυβέρνηση ο επιχειρηματίας, που επί χρόνια κυριαρχούσε σε σειρά κρατικών προμηθειών, προβλέπεται και κάτι άλλο «προχωρημένο».

Αν ο ΟΠΑΠ εγείρει απαιτήσεις, όπως είναι λογικό, στην περίπτωση που ιδρυθεί η νέα κρατική λοταρία, τα δικαστικά και άλλα έξοδα θα αναλάβει ο ιδιώτης που θα διαχειρίζεται τον νέο κρατικό οργανισμό! Για να το λέει αυτό ο Σωκράτης Κόκκαλης, μάλλον έχει υπολογίσει ότι τα έσοδα του ιδιώτη που θα αναλάβει («έπειτα από διεθνή διαγωνισμό», όπως είπε) τη διαχείριση του κρατικού οργανισμού τυχερών παιχνιδιών θα είναι αρκετά παχυλά.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος εμφανίστηκε αρκετά… ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι «είναι βέβαιο ότι η λιτότητα δεν αποτελεί λύση για την έξοδο από την κρίση. Το μόνο που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας».

Η ιδέα της (βαλκανικού τύπου) νέας κρατικής λοταρίας, αφού πουλήσαμε την προηγούμενη, δεν φαίνεται κακή: νέοι διορισμοί, νέες παροχές, νέα κρατικά συμβόλαια για τους εθνικούς προμηθευτές και νέες ζημιές για τους αφελείς φορολογουμένους.

Ελενα Σολωμού 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ