Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Βάσω: Λυπάμαι για σένα και το ΠΑΣΟΚ

Βολές κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου από την πρώην υπ. Ανάπτυξης για τα εξοπλιστικά

Βολές εις βάρος του πρώην συντρόφου τους Ακη Τσοχατζόπουλου εξαπέλυσαν στις χθεσινές καταθέσεις τους ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό το σκάνδαλο για τις μίζες στα εξοπλιστικά, η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η πρώην υπουργός Ανάπτυξης, φανερά εκνευρισμένη, απευθυνόμενη προς τον κατηγορούμενο χαρακτήρισε «φρικιαστικά» όσα φέρεται να διέπραξε, ενώ σε ηπιότερους τόνους ο Γιάννος Παπαντωνίου χαρακτήρισε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου «φοβερή και συνταρακτική». Οπως τόνισε η Βάσω Παπανδρέου στη δίωρη κατάθεσή της, «η υπόθεση Τσοχατζόπουλου έβλαψε πάρα πολύ το ΠΑΣΟΚ», ενώ τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με τους δύο πρώην υπουργούς να έχουν έναν ιδιαίτερα έντονο διάλογο:

Ακης Τσοχατζόπουλος: Με την κυρία Παπανδρέου επί χρόνια βρισκόμασταν μαζί και ζήσαμε αρκετές περιπτώσεις ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ΚΥΣΕΑ ήταν το βασικό ανώτατο όργανο που έπαιρνε τις αποφάσεις.

Βάσω Παπανδρέου: Δεν κατηγορείστε για τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο ΚΥΣΕΑ, ούτε για τη διαδικασία, ούτε για τίποτα άλλο, κατηγορείστε για δωροδοκία.

Ακης Τσοχατζόπουλος: Αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν κάνω διάλογο μαζί σας.

Βάσω Παπανδρέου: Λυπάμαι πάρα πολύ για σένα και για το ΠΑΣΟΚ!

Ακης Τσοχατζόπουλος (σε παραλήρημα εξακολουθεί να μιλάει, ενώ η κυρία Παπανδρέου αποχωρεί): Το συμβούλιο άμυνας εισηγείται στο ΚΥΣΕΑ. Εν συνεχεία όμως η απόφαση λαμβάνεται στο ΚΥΣΕΑ.

Νωρίτερα η κυρία Παπανδρέου έχει ξεκαθαρίσει στην κατάθεσή της πως ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ ήταν τυπικός, ενώ τόνισε πως «χωρούν δωροδοκίες» στις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων προσθέτοντας πως «ήταν πρακτική των γερμανικών εταιριών να δωροδοκούν».

Αποφεύγοντας να πάρει ευθέως θέση για το ζήτημα της δωροδοκίας που βαρύνει τον Ακή Τσοχατζόπουλο, ο Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που έκανε ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, όταν ανακάλυψε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «την τεράστια απάτη» που είχε τελεστεί με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, στο πλαίσιο της προμήθειας των TOR-M1. «Διαπίστωσα πως στο επιχειρησιακό σκέλος η αποτελεσματικότητα των συστημάτων ήταν ικανοποιητική, με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα όμως έγινε τεράστια απάτη. Προσέφυγα στη διπλωματική διαδικασία και είχα αποτέλεσμα» τόνισε.

Υπήρχε άνοιγμα

Αναφερόμενος στα οικονομικά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο Γιάννος Παπαντωνίου επισήμανε πως υπήρχε εκτίναξη των δαπανών.

«Είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ μαζί με το Ισραήλ και την Αμερική. Υπήρχε μεγάλο άνοιγμα σε εξοπλισμούς, το οποίο, όπως σωστά είπε ο κ. Σημίτης, έπρεπε να κοπεί. Για τον λόγο αυτόν, όταν ανέλαβα το ΥΕΘΑ, κινήθηκα με βάση το συμφέρον του Δημοσίου. Εισηγήθηκα δραστικές περικοπές» πρόσθεσε.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο Νίκος Ζήγρας με δήλωσή του στο δικαστήριο ζήτησε από τον Ακη Τσοχατζόπουλο να κατονομάσει αυτούς που τον δωροδόκησαν, επικαλούμενος τις καταθέσεις του Κώστα Σημίτη και του Ευάγγελου Βενιζέλου, προκειμένου μάλιστα να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της κυβέρνησης έναντι των δανειστών μας!

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...