Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Αποκαλύψεις από τον Κωνσταντίνο

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό κανάλι ZDF ο τέως βασιλιάς εκμυστηρεύτηκε ότι ερωτεύτηκε τη σύζυγό του από περιοδικό!

Μια ενδιαφέρουσα, αποκαλυπτική και ταυτόχρονα τρυφερή συνέντευξη στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF και την παρουσιάστρια της εκπομπής «VIPs hautnah» Julia Melchior παραχώρησαν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Αννα – Μαρία. Στη συνέντευξη, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν εξολοκλήρου σε Αθήνα και Τατόι, ο Κωνσταντίνος μίλησε για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του, ενώ μοιράστηκε ένα φιλί με τη σύζυγό του Αννα – Μαρία, με την οποία συμπληρώνει φέτος 51 χρόνια έγγαμου βίου. Πιασμένοι χέρι χέρι περπάτησαν μέσα στο ερειπωμένο πρώην βασιλικό κτήμα, ενώ θυμήθηκαν πού βρίσκονταν το δωμάτιο του Κωνσταντίνου, το σαλόνι και όλοι οι βασικοί χώροι του πρώην ανακτόρου. Αποκάλυψαν μάλιστα ότι πολλά από τα δώρα του γάμου τους, το νυφικό, αλλά και πλήθος προσωπικών αντικειμένων εξακολουθούν να βρίσκονται στο Τατόι.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η λεπτομερής αναφορά του τέως βασιλιά στη γνωριμία του με τη σύζυγό του Αννα – Μαρία, την οποία αποφάσισε να παντρευτεί προτού καν τη γνωρίσει από κοντά. «Είδα τη φωτογραφία της σε ένα περιοδικό. Πήγα στον πατέρα μου και του είπα “Θέλω να την παντρευτώ”. Και μου είπε: “Είσαι τρελός;”» Ο τέως βασιλιάς αναφέρθηκε στο ταξίδι του στη Δανία και στο σπίτι της οικογένειας του βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου Θ’ όπου ζήτησε το χέρι της Αννας – Μαρίας, με αποτέλεσμα εκείνος να τον κλειδώσει στην τουαλέτα! «Ετρεξε στη σύζυγό του και της είπε: “Αυτός εδώ με ρώτησε αν μπορεί να παντρευτεί την κόρη μας”. “Και πού βρίσκεται τώρα;” τον ρώτησε η βασίλισσα. “Τον κλείδωσα στην τουαλέτα” της είπε, ενώ εκείνη του απάντησε “Τότε βγάλ’ τον έξω και φέρε μια σαμπάνια”».

Η συζήτηση αναπόφευκτα έφτασε και στο πραξικόπημα του ’67, με τον Κωνσταντίνο να υποστηρίζει: «Το ότι έγινε πραξικόπημα ήταν η πιο σκοτεινή στιγμή της ζωής μου», ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχίας του αντιπραξικοπήματος που επιχείρησε και που τον οδήγησε στην αυτοεξορία του στην Αγγλία.

Ανησυχία για την κατάσταση στην Ελλάδα

Για τη σημερινή κατάσταση ανέφερε: «Με ανησυχεί. Πού θα οδηγήσει όλο αυτό; Είναι τρομακτικό όταν σκέφτομαι πόσοι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα μας. Εξειδικευμένοι άνθρωποι που μεταναστεύουν. Αυτό είναι τραγικό. Ελπίζω η κατάσταση να καλυτερέψει και να επιστρέψουν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς είναι οι σχέσεις του με τους σημερινούς πολιτικούς υποστηρίζει ότι είναι μια χαρά: «Δεν έχουν κανέναν λόγο να φοβούνται την Ιστορία. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα υπονόμευε τη χώρα μου». Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις διηγήθηκε ένα περιστατικό που έζησε, όταν μαζί με τη σύζυγό του έπεσαν σε μια πορεία οδηγών φορτηγών. Οι διαδηλωτές μόλις τον αναγνώρισαν τον σήκωσαν στους ώμους τους και όλοι μαζί κατευθύνονταν προς το Κοινοβούλιο. Εκείνος τους έπεισε να τον κατεβάσουν και ένας από τους οδηγούς τού ζήτησε να μιλήσει με την ηλικιωμένη μητέρα του από το κινητό του τηλέφωνο. «Της λέω “είμαι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος” και εκείνη μου απάντησε “τώρα μπορώ να πεθάνω ήσυχη”» ανέφερε στη συνέντευξη ο τέως βασιλιάς, ο οποίος βουρκώνει κάθε φορά που έρχονται στη μνήμη του τα λόγια εκείνης της άγνωστης γυναίκας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας του Κωνσταντίνου με την Αννα – Μαρία, τον γάμο τους και την εμφάνιση του νιόπαντρου ζευγαριού στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας το 1964:

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...