Πληρώθηκαν τον μισθό τους (μόνο) οι… τυχεροί καθηγητές

Στην Αβιλιάνα της Ιταλίας έγινε κλήρωση, αφού τα χρήματα δεν έφταναν.

Ο μισθός φαίνεται πως στην Ευρώπη της κρίσης απαιτεί και τύχη. Αυτή χρειάστηκαν τουλάχιστον οι αναπληρωτές καθηγητές σε σχολικό συγκρότημα της πόλης Αβιλιάνα στην Ιταλία προκειμένου να εισπράξουν τον μισθό τους. Από τους δώδεκα υποψηφίους τυχεροί στάθηκαν μόνο πέντε, αφού για τόσους έφταναν τα χρήματα που διατέθηκαν.

Την απόφαση για κλήρωση έλαβε η διευθύντρια του σχολείου Κάρλα Μπαρέλα μη έχοντας άλλη επιλογή. «Με δεδομένα τα κονδύλια που είχαμε στη διάθεσή μας από το υπουργείο, δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε όλους τους προσωρινούς αναπληρωτές αυτό τον μήνα. Αποφασίσαμε να γίνει κλήρωση και να πληρωθούν εκείνοι στους οποίους θα πέσει ο κλήρος. Σε όσους έμειναν απλήρωτοι θα καταβάλουμε τα χρήματα που τους οφείλονται μόλις το υπουργείο τα στείλει. Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε; Να πληρώσουμε με βάση την αξία ή την αρχαιότητα;» αναρωτήθηκε.

Η Μπαρέλα είπε επίσης ότι η λύση που βρήκε δεν είναι δική της έμπνευση, αφού έχει εφαρμοστεί και σε σχολείο της Τοσκάνης. Πριν από δύο εβδομάδες έστειλε e-mail που ενημέρωνε αναπληρωτές και τα συνδικάτα τους ότι θα έκανε κλήρωση. Η κλήρωση έγινε ενώπιόν τους, ώστε να υπάρχει εγκυρότητα. Ετσι οι πέντε πήραν τον μισθό τους, ενώ οι υπόλοιποι επτά αναγκάστηκαν να περιμένουν.

«Στάθηκα άτυχη, δεν κληρώθηκα» δήλωσε η 33χρονη Κλαούντια που διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο ένα χρόνο. «Στην αρχή γέλασα, όταν άκουσα για την κλήρωση, αλλά δεν φταίει το σχολείο αν δεν υπάρχουν χρήματα στο τέλος του μήνα. Δεν εγκαταλείπω όμως, αφού δεν ρισκάρω να χάσω τη σειρά μου στον κατάλογο διορισμών» πρόσθεσε για να καταλήξει λέγοντας πως ευτυχώς εργάζεται ο σύζυγός της. Οσο για το συνολικό κονδύλι που χρειαζόταν για να πληρωθούν όλοι οι αναπληρωτές, δεν ξεπερνούσε τα 13.000 ευρώ.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ