Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Δεν αντέχω άλλο αυτή την κοροϊδία!»

Κραυγή απόγνωσης από τον Θανάση Μακρή, που επιχείρησε να αυτοκτονήσει λόγω μη καταβολής του επιδόματος από την Πρόνοια

Κραυγή απόγνωσης από τον Θανάση Μακρή, που επιχείρησε να αυτοκτονήσει λόγω μη καταβολής του επιδόματος από την Πρόνοια

Η απελπισία από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τον οδήγησε πριν από λίγες ημέρες στην απόφαση να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του. Η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας την οποία ειδοποίησε η μητέρα του τον έσωσε στο παρά πέντε, προτού ο ίδιος κάνει βουτιά θανάτου από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Ο 43χρονος Θανάσης Μακρής εδώ και χρόνια ανεβαίνει τον δικό του γολγοθά και, όπως αναφέρει στην «Espresso», η αντοχή του έχει πλέον εξαντληθεί. Αιτία της απόγνωσής του και της κορύφωσης του δράματός του είναι η μη καταβολή -από τον περασμένο Ιούλιο- ενός επιδόματος πρόνοιας το οποίο δικαιούται (ανέρχεται σε 313 ευρώ τον μήνα)! Οπως διαπιστώνεται, τελικά όλα έχουν γίνει από ένα… αδιευκρίνιστο λάθος, εξαιτίας του οποίου το όνομα του Θανάση Μακρή δεν συμπεριλήφθηκε στην τελική λίστα του συνολικού ποσού διάθεσης του επιδόματος σε δικαιούχους!

«Δεν αντέχω άλλο την κοροϊδία! Ενώ έχω καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τον Μάιο του 2014, ενώ έχουν βγει όλες οι αποφάσεις οι οποίες με χαρακτηρίζουν άτομο με 75% ποσοστό αναπηρίας, δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ τόσους μήνες τώρα! Μου χρωστούν συνολικά 3.800 ευρώ. Ξέρω ότι δεν θα σωθώ οικονομικά, όμως για μένα είναι ένα σημαντικό βοήθημα» λέει ο 43χρονος.

Η «Espresso» επικοινώνησε με την Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Καλλιθέας και πολύ σύντομα εντοπίστηκε η… πηγή του κακού, που δεν είναι άλλη από τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες δεν μετρούν τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, ένα λάθος στο μηχανογραφημένο τελικό αρχείο συλλογής των δικαιούχων και του τελικού ποσού διάθεσης σε αυτούς εξαίρεσε -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- το όνομα του Θανάση Μακρή. Ετσι τώρα υποχρεωτικά θα πρέπει να περιμένει άλλους δύο μήνες, έως τον Ιούλιο, ώστε να συμπεριληφθεί στη νέα λίστα του επόμενου διμήνου, προκειμένου να λάβει την επιταγή με τα χρωστούμενα. Και είναι ίσως άλλο ένα όνομα μιας λίστας από τα πολλά που κατά καιρούς πληρώνουν το μάρμαρο της γραφειοκρατίας.

«Από τον Αννα στον Καΐάφα» και ξανά πίσω!

Δίχως να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για πρόβλημα -ενδεχομένως- στους υπολογιστές της υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου Καλλιθέας, ωστόσο η παραδοχή και μόνο του «λάθους» στην περίπτωση του Θανάση Μακρή καταδεικνύει μία ακόμα φορά τις σοβαρές ελλείψεις στους ΟΤΑ. Οσον αφορά τη διαδικασία απόδοσης του επιδόματος πρόνοιας, ο χρόνος αναμονής έως ότου εγκριθεί ένα τέτοιο επίδομα και ξεκινήσει να αποδίδεται μπορεί να φτάσει και τον ένα χρόνο! Και τούτο γιατί αρχικά πρέπει να γίνει η συλλογή όλων των αιτήσεων, στη συνέχεια να «φύγουν» προς έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο, μετά να επιστρέψουν πίσω στην υπηρεσία Πρόνοιας για να διαπιστωθεί το συνολικό απαιτούμενο ποσό, μετά να βρεθούν τα χρήματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, να διατεθούν και τελικά η λίστα να επιστρέψει και πάλι στην υπηρεσία Πρόνοιας για την απόδοση στους δικαιούχους!

Τζίνα Αρβανίτη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...