Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

«Ελπίδα» από το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων για παιδιά

Στη δημιουργία της πρώτης Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ελλάδα, στην ίδρυση Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων για παιδιά, αλλά και ενός κέντρου για την εξειδικευμένη έρευνα κατά του παιδικού καρκίνου προχωρά ο σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», με σκοπό να σωθούν ακόμη περισσότερες παιδικές ζωές, αλλά και να μειωθεί το κόστος εισαγωγής μοσχευμάτων από το εξωτερικό.

Την ανακοίνωση έκαναν χθες η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» και πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο διοικητής του νοσοκομείου παίδων «Η Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββας. Οπως ανέφερε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, «η λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών θα πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες εύρεσης συμβατού μοσχεύματος μυελού για παιδιά που χρειάζονται μεταμόσχευση». Τόνισε μάλιστα πως αυτή η διαδικασία θα γίνεται πλέον δωρεάν, ενώ πριν από λίγο καιρό οι γονείς έπρεπε να πληρώνουν για το μόσχευμα 15.000 ευρώ σε τράπεζα της Ευρώπης ή 30.000 δολάρια σε τράπεζα της Αμερικής.

Η τράπεζα θα στεγάζεται στο ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», καθώς έχει εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη για διαμόρφωση των νέων χώρων. Το κόστος αναλαμβάνει ο σύλλογος «Ελπίδα» και η λειτουργία του τμήματος αναμένεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο. «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά αλλά και ενηλίκους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού από την Ελλάδα και το εξωτερικό» τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη.

Σε ό,τι αφορά την ίδρυση Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων για παιδιά, όπως επισήμανε, θα γίνονται μεταμοσχεύσεις ήπατος, πνευμόνων και νεφρών. Τα παιδιά που μέχρι τώρα μεταφέρονταν σε νοσοκομεία του εξωτερικού, θα μπορούν στο μέλλον να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα. Το τρίτο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε αφορά τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας, με σκοπό την εξειδικευμένη έρευνα κατά του παιδικού καρκίνου. Στόχος του προγράμματος είναι να χορηγούνται για μεμονωμένες περιπτώσεις παιδιών συγκεκριμένες πρωτοποριακές θεραπείες σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα νοσοκομεία διεθνώς. Οπως είπε η κ. Βαρδινογιάννη κλείνοντας την ομιλία της, «στο νοσοκομείο αυτό νοσηλεύεται το 80% των παιδιών με καρκίνο από όλη την Ελλάδα και από αυτό το ποσοστό τρία στα τέσσερα παιδιά θεραπεύονται». Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος εξέφρασε τα ένθερμα συγχαρητήριά του αλλά και την ευγνωμοσύνη του στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, και σημείωσε: «Το έργο σας αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προσφοράς και μας διδάσκει».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...