Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Ο σπαραγμός της Βίκυς!

Νέο ξέσπασμα (στο Εφετείο) από τη σύζυγο του Τσοχατζόπουλου. Η πρόταση που έκανε να υποβληθεί σε τεστ αλήθειας για όσα λέει

Νέο ξέσπασμα (στο Εφετείο) από τη σύζυγο του Τσοχατζόπουλου. Η πρόταση που έκανε να υποβληθεί σε τεστ αλήθειας για όσα λέει

Πρόθυμη να υποβληθεί σε τεστ αλήθειας δήλωσε η Βίκυ Σταμάτη, προκειμένου να πείσει τους δικαστές να της ανοίξουν τον δρόμο προς την ελευθερία! Ως άλλη… ηρωίδα αρχαίας τραγωδίας η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου εμφανίστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τις χρυσές μίζες από τα εξοπλιστικά και ζήτησε να της επιβάλουν οποιοδήποτε περιοριστικό όρο, αρκεί να την αφήσουν να πάει στο παιδί της.

Η Βίκυ Σταμάτη, η οποία έφτασε με καθυστέρηση στο Εφετείο, καθώς από λάθος οδηγήθηκε πρώτα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όταν έκανε την εμφάνισή της έδωσε ένα κόκκινο γεράνι και ένα φιλί στον σύζυγό της! «Τιμωρούμαι γιατί μοιράστηκα μέρος της ζωής μου με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Θέλω να υποβληθώ σε τεστ αλήθειας για όσα λέω» είπε με σπαρακτική φωνή όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί επί της αίτησης αποφυλάκισης που έχει καταθέσει. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο: «Η φυγή μου ήταν κάτι επικίνδυνο, αφού δεν σκέφτηκα αν υπάρχει χαντάκι απ’ έξω, χόρτα, φίδια κλπ. Ηταν μια εν θερμώ κίνηση μετά την απορριπτική απόφαση επί της αίτησης αποφυλάκισής μου. Θα μπορούσα να έχω φύγει άλλη φορά, όταν λιποθύμησε ο φρουρός μου. (…) Το κλειδί το είχα πολύ καιρό και δεν το χρησιμοποίησα. Σκέφτηκα παρορμητικά, ότι αν είναι να πεθάνω, να πεθάνω κρατώντας το χέρι του παιδιού μου».

Πού πήγε

Απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου της έδρας εάν τελικά πήγε στο παιδί της, είπε: «Σκέφτηκα πως δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια αιφνίδια εισβολή μου στο σπίτι στο χωριό. Το μόνο που θέλω είναι να ξυπνώ δίπλα στην αναπνοή του άλλου»! Η κατηγορούμενη ανέφερε ακόμη ότι ήθελε να φτάσει στην Αθηνών – Λαμίας «με ματωμένα πόδια. Εχω πει ότι χαρίζω τα πάντα στους Γιατρούς του Κόσμου. Δεν θέλω τίποτα, μόνο το σαρκίο μου και το παιδί μου». Πάντως σε ερώτηση του εισαγγελέα αν το μετάνιωσε, απάντησε: «Δεν μετανιώνω, θα το ξανάκανα, αν η οποιαδήποτε απόφασή σας επιβαρύνει την επαφή με το παιδί μου».

Στο τέλος αναφέρθηκε στους συγκατηγορουμένους της: «Υπάρχουν πρωταγωνιστές εδώ με ευθύνες. Εγώ είμαι υπεραθώα, είμαι το τέλειο εξιλαστήριο θύμα. (…) Εγινα μητέρα μεγάλη σε ηλικία, έπειτα από άπειρες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις… Είμαστε άποροι και εγώ και το παιδί μου. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έχει πληρώσει τα δίδακτρα για παιδί του εδώ και τρία χρόνια. (…) Δεν με νοιάζει αν ο κόσμος με μισεί ή αν έχουν καταφέρει τον κόσμο να με μισεί. Θα πω την αλήθεια. Μόνο οι ναζί τιμωρούσαν τους αθώους, και όχι τους ενόχους». Αναφερόμενη στην αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, μίλησε για διάκριση: «Γιατί όχι σε μένα; Εγώ δεν είμαι μητέρα;»

«Πάσχει από κατάθλιψη»

Στο δικαστήριο κατέθεσαν χθες ο διευθυντής του Δρομοκαΐτείου, Βασίλης Φωτόπουλος και ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης. Ο κ. Φωτόπουλος σημείωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη πάσχει από μείζονα κατάθλιψη και τόνισε πως «η περαιτέρω παραμονή της στο ψυχιατρείο δεν βοηθάει, αφού πλέον η κατάσταση της ψυχικής υγείας της είναι σε στασιμότητα».
Από την πλευρά του, ο κ. Παραγιουδάκης σημείωσε πως το ΚΥΣΕΑ είχε υιοθετήσει την πρόταση του Ακη Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού και μίλησε για «τυφλή εμπιστοσύνη» στο πρόσωπό του: «Ούτε συζήτηση ότι του είχαμε εμπιστοσύνη, βάσει του Συντάγματος, ακόμα και αν μας έλεγε να πάμε σε πόλεμο»! Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που κατέθεσε ο κατηγορούμενος Γιώργος Σαχπατζίδης.

Μαρία Μεϊμάρη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...