Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Ο «Ζορμπάς» ταΐζει αστέγους στη Βιρτζίνια

Η ανακοίνωση της Ελένης Φωτιάδου που κέρδισε (!) τις καρδιές των Αμερικανών και προκάλεσε συγκίνηση

Η ανακοίνωση της Ελένης Φωτιάδου που κέρδισε (!) τις καρδιές των Αμερικανών και προκάλεσε συγκίνηση

Η Ελένη Φωτιάδου είναι η Ελληνίδα εστιάτορας που κέρδισε τις καρδιές Ελλήνων και Αμερικανών με μία μοναδική πράξη ανθρωπιάς (για κάποιους όχι τόσο αυτονόητη): να προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη! «Καιf2 0 μία και δύο και τρεις φορές και όσες χρειαστεί την ημέρα», όπως η ίδια αναφέρει. Ολα έγιναν με μία κόλλα χαρτί που η ίδια έβαλε στον κάδο σκουπιδιών έξω από το εστιατόριό της με την ονομασία Zorba’s (του Ζορμπά) στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης προκαλεί συγκίνηση: «Για το άτομο που ψάχνει τα σκουπίδια μας: Για το επόμενο γεύμα σου, σε παρακαλούμε να έρθεις και να μας ενημερώσεις ότι πεινάς και ότι δεν μπορείς να πληρώσεις. Είσαι ανθρώπινο πλάσμα και αξίζεις περισσότερα από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν θα σε ρωτήσουμε τίποτα! Ο φίλος σου από τον Ζορμπά».

Η κυρία Φωτιάδου εξηγεί στην «Espresso» για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτήν την κίνηση: «Ημουν 20 ολόκληρα χρόνια νοσηλεύτρια στο κέντρο Υγείας Καρπάθου και έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Την περασμένη Παρασκευή τα παιδιά μου παρατήρησαν σε έναν κάδο πίσω από το μαγαζί μας έναν ηλικιωμένο άνδρα να ψάχνει να βρει κάτι στα αποφάγια. Μόλις τον είδα μου θύμισε πολύ τον πατέρα μου, επειδή είχε την ηλικία του όταν τον έχασα. Δεν σας κρύβω ότι συγκλονιστήκαμε. Μια γυναίκα προσπάθησε κι εκείνη να του μιλήσει και να τον βοηθήσουμε, όμως ο κύριος αυτός έφυγε τρομαγμένος. Επειτα από λίγο αποφάσισα να βάλω την ανακοίνωση».

Υπερήφανη Ελληνίδα

Η Ελληνίδα εστιάτορας μιλά με ιδιαίτερη υπερηφάνεια για τη χώρα της και τονίζει ότι θέλει τα παιδιά της να μεγαλώσουν όπως και εκείνη, μέσα σε μια οικογένεια όπου όλοι προσέφεραν πάντα βοήθεια όπου και σε όποιον είχε ανάγκη. «Και στην Ελλάδα, στο εστιατόριό μας στην Κάρπαθο, εκεί όπου είναι τώρα ο σύζυγός μου, τα ίδια έκανα. Τους αστέγους εδώ τους βοηθάμε σε καθημερινή βάση. Αυτό που κάνουμε είναι να προσφέρουμε δύο μεγάλες μερίδες, ψωμί και ένα μπουκάλι νερό σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι, ξέρετε, συνήθως δεν θέλουν να μιλούν.

Η μόνη τους έννοια και ανάγκη είναι το φαγητό» προσθέτει η Ελένη Φωτιάδου και συμπληρώνει: «Η Ελλάδα αξίζει να είναι στην κορυφή και όχι να ακούγονται για εμάς πράγματα που δεν αληθεύουν. Ο,τι κάνω το κάνω για τους ανθρώπους που αγαπώ και για την ψυχή εκείνων που λάτρευα και έχω χάσει. Πρέπει πάντα να βοηθάμε ο ένας την άλλον και βέβαια να μη χρειαζόμαστε μια ταμπέλα να μας το θυμίζει. Ο χαρακτήρας κάνει τον άνθρωπο και όχι τα λεφτά του»!

Τζίνα Αρβανίτη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...