Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Σε περιπέτεις ο εφευρέτης Κλούνεϊ και η χήρα Βεργκάρα

Κινηματογραφική εβδομάδα με έργα γεμάτα έρωτα, δράση και τρόμο στις σκοτεινές αίθουσες

Κινηματογραφική εβδομάδα με έργα γεμάτα έρωτα, δράση και τρόμο στις σκοτεινές αίθουσες

Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε και ο Τζoρτζ Κλούνεϊ πιάνει ξανά δουλειά, πρωταγωνιστώντας σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, η οποία έχει… άρωμα από Ντίσνεϊλαντ. Στο πλευρό του και ο πρώην Dr. House της γνωστής σειράς, Χιου Λόρι. Οι λάτρεις των ταινιών τρόμου μπορούν να επιλέξουν το ριμέικ του κλασικού φιλμ «Το πνεύμα του κακού», το οποίο όμως δεν έχει αποσπάσει και τις καλύτερες κριτικές.

«Η χώρα του αύριο»

Η μοίρα φέρνει κοντά μια έξυπνη, αισιόδοξη έφηβη με έντονες επιστημονικές αναζητήσεις και ένα πρώην παιδί-θαύμα και νυν απογοητευμένο, γκριζομάλλη εφευρέτη. Οι δυο τους θα αναλάβουν μια επικίνδυνη αποστολή, καθώς θα αποκαλύψουν τα μυστικά ενός αινιγματικού μέρους, κάπου στο χώρο και τον χρόνο, που έχει όνομα «Η χώρα του αύριο» (Tomorrowland). Αυτό που καλούνται να κάνουν θα αλλάξει τον κόσμο και τους ίδιους για πάντα.
Του Μπραντ Μπερντ, με τους Μπριτ Ρόμπερτσον, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούντι Γκριρ, Χιου Λόρι, Κάθριν Χαν, Κρις Μπάουερ, Ράφι Κάσιντι.
Παρασκήνιο: Το όνομα «Tomorrowland» είναι εμπνευσμένο από τον θεματικό χώρο της Ντίσνεϊλαντ, γι’ αυτό και στο καντράν του ρολογιού του Χιου Λόρι εμφανίζεται ένας πράσινος Μίκυ.

«Ο νόμος της σιωπής»

7

Ο 19χρονος Τζέι Αρ καταλήγει στη φυλακή για ένα μικρό παράπτωμα: είναι τρομερά νευρικός και ευάλωτος. Ο Μπρένταν -ίσως ο πιο επικίνδυνος άντρας στην Αυστραλία- θα τον πάρει υπό την προστασία του και θα τον αναγκάσει να τον βοηθήσει να σχεδιάσουν την απόδρασή τους. Ο Τζέι Αρ, τυφλωμένος από την υπόσχεση πως θα του δώσουν χρυσό, βοηθά τον Μπρένταν και τους φίλους του, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ότι μάλλον δεν θα πρέπει να εμπιστευτεί τον προστάτη του.
Του Τζούλιους Εϊβερι, με τους Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Μπρένταν Κέρκβλιετ, Μπρέντον Θουάιτς, Αλίσια Βικάντερ, Γκέοφ Κέλσο, Τζάσεκ Κόμαν.
Παρασκήνιο: Η ταινία είναι βασισμένη στη ζωή του ληστή τραπεζών Μπρέντεν Αμποτ και του βοηθού του, Μπρένταν Μπέρικον.

«Καυτή καταδίωξη»

6 0

Η Ρόζμαρι Κούπερ, μια αγχωμένη και σχολαστική αστυνομικός, αναλαμβάνει να κρατήσει σώα και αβλαβή την Ντανιέλα Ρίβα, τη σέξι και εξωστρεφή χήρα ενός βαρόνου ναρκωτικών, η οποία βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Καθώς διασχίζουν το Τέξας με προορισμό το Ντάλας καταδιώκονται από διεφθαρμένους αστυνομικούς και βίαιους δολοφόνους που θέλουν να βγάλουν από τη μέση τη Λατίνα καλλονή.
Της Αν Φλέτσερ, με τους Ρις Γουίδερσπουν, Σοφία Βεργκάρα, Ρόμπερτ Καζίνσκι, Μάικλ Μόσλεϊ, Τζον Κάρολ Λιντς, Μάθιου Ντελ Νέγκρο.
Παρασκήνιο: Αν και η υπόθεση εκτυλίσσεται στο Τέξας, τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Ορλεάνη.

«Αποχαιρετισμός στη γλώσσα»

4 0

Μια παντρεμένη γυναίκα και ένας ανύπαντρος άνδρας συναντιούνται. Αγαπούν, τσακώνονται, τα αίματα ανάβουν. Ενας αδέσποτος σκύλος περιδιαβαίνει από την πόλη στην εξοχή. Οι εποχές περνούν. Ο άνδρας και η γυναίκα συναντιούνται ξανά. Ο σκύλος βρίσκεται ανάμεσά τους. Ο πρώην σύζυγος διαλύει τα πάντα. Κάπου εκεί ξεκινά μια δεύτερη ταινία, ίδια με την πρώτη, αλλά και όχι, αφού τελειώνει με γαβγίσματα και με τα κλάματα ενός μωρού.
Του Ζαν Λικ Γκοντάρ, με τους Ελουάζ Γκοντέ, Καμέλ Αμπντελί, Ρισάρ Σεβαλιέ, Ζόι Μπρουνό, Κριστιάν Γκρεγκορί, Τζέσικα Ερικσον.
Παρασκήνιο: Ο τετράποδος πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο σκύλος του ίδιου του Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο οποίος αναγράφεται στους τίτλους ως Ρόξι Μιεβίλ. Στο Φεστιβάλ των Καννών, δε, κέρδισε το ειδικό βραβείο Palm Dog.

«Το πνεύμα του κακού»

8

Η πενταμελής οικογένεια Μπόουεν μετακομίζει σε καινούργιο σπίτι, έτοιμη να ξεκινήσει τη νέα φάση της ζωής της. Το οίκημα όμως είναι στοιχειωμένο και αόρατες δυνάμεις θα… πολιορκήσουν και θα πάρουν τη μικρή κόρη ως όμηρο. Σοκαρισμένοι οι γονείς, θα καλέσουν δύο ειδικούς με πείρα στην αντιμετώπιση υπερφυσικών φαινομένων για να βάλουν τέλος στον εφιάλτη.
Του Γκιλ Κέναν, με τους Σαμ Ρόκγουελ, Ρόζμαρι Ντεβίτ, Τζάρεντ Χάρις, Νίκολας Μπαράουν, Τζέιν Ανταμς, Σάξον Σαρμπίνο, Κένεντι Κλέμεντς.
Παρασκήνιο: Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο -του μπαμπά της οικογένειας- είχε προταθεί ο Τομ Κρουζ.

«Θέλεις ή δεν θέλεις;»

5

Ο Λαμπέρ είναι εθισμένος στο σεξ, αλλά πλέον είναι δέκα μήνες «καθαρός». H Ζουντίτ αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα, όμως λατρεύει να ρίχνει άντρες στο κρεβάτι, ειδικά αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται επαγγελματικά. Οταν κάνει αίτηση για μια θέση εργασίας στο γραφείο του Λαμπέρ, η έλξη μεταξύ τους θα είναι άμεση και αμοιβαία. Η όμορφη γυναίκα προσπαθεί να τον γοητεύσει, εκείνος όμως προσπαθεί να… κρατηθεί. Θα τα καταφέρει, άραγε;
Της Τονί Μαρσάλ, με τους Σοφί Μαρσό, Πατρίκ Μπρουέλ, Αντρέ Βιλμς, Σιλβί Βαρτάν, Φρανσουά Μορέλ, Φιλίπ Λελούς, Ζαν-Πιερ Μαριέλ.
Παρασκήνιο: Η σκηνοθέτρια δεν τολμούσε να προτείνει τον ρόλο της Ζουντίτ στη Μαρσό, επειδή φοβόταν πως θα τον απορρίψει. Τελικά την έπεισε ο Μπρουέλ να το κάνει και δικαιώθηκε.
Παίζονται ακόμη οι ταινίες «Μανταρίνια» του Ζάζα Ουρουσάντζε, «Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε» του Φέλιξ Χέρνγκρεν και «Τρελή αγάπη» της Τζέσικα Χάουσνερ.

«Με την πρώτη ματιά»

3 4

Ο Λεονάρντο είναι ένας τυφλός έφηβος που έχει απηυδήσει με την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους νταήδες του σχολείου. Αναζητώντας την ανεξαρτησία του, αποφασίζει να σπουδάσει στο εξωτερικό προς απογοήτευση της καλύτερης φίλης του, της Τζιοβάνα. Οταν για τις ανάγκες μιας σχολικής εργασίας γνωρίζεται καλύτερα με τον Γκάμπριελ, το καινούργιο παιδί της πόλης, νέα συναισθήματα ανθίζουν και τον κάνουν να αναθεωρήσει τα σχέδιά του. Η Τζιοβάνα αρχίζει να ζηλεύει και σύντομα εντάσεις ξεσπούν μεταξύ εκείνης και του Λεονάρντο.
Του Ντανιέλ Ριμπέιρο, με τους Γκιγιέρμε Λόμπο, Φάμπιο Αουντι, Τες Αμορίμ.
Παρασκήνιο: Το φιλμ ήταν η επίσημη συμμετοχή της Βραζιλίας στα φετινά Οσκαρ, στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ πέρυσι βραβεύτηκε με το βραβείο του κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας.

Ελισάβετ Κυρίτση

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...