Στα δικαστήρια (από το πλάι) ο Ευ. Μαρινάκης

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήρε προθεσμία (από τον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη) για τα μέσα Ιουνίου

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήρε προθεσμία (από τον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη) για τα μέσα Ιουνίου

«Ινκόγκνιτο» και από το… πλάι (!) προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Νωρίς χθες το πρωί ο κ. Μαρινάκης πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων (μπαίνοντας από πλαϊνή είσοδο) προκειμένου να βρεθεί τετ α τετ με τον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, που χειρίζεται την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» η οποία φέρεται ότι λυμαίνεται τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες, εμφανίστηκε αυτήν τη φορά αυτοπροσώπως ενώπιον του δικαστικού λειτουργού προκειμένου να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί στα μέσα Ιουνίου. Μάλιστα η παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο, σύμφωνα με πληροφορίες, διήρκεσε λιγότερο από ένα τέταρτο.

Στο προηγούμενο «ραντεβού» του με τον ανακριτή, στις 28 Απριλίου, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε «στήσει» τον κ. Ανδρεάδη, ζητώντας προθεσμία μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βασίλη Δημακόπουλου. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην προγραμματισμένη για τα μέσα Ιουνίου απολογία του καθώς και στην απόφαση που θα λάβουν ανακριτής και εισαγγελέας για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του.

Εγκληματική οργάνωση

Σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις πράξεις της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης, της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και της ηθικής αυτουργίας σε δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, ανέφερε στο πόρισμά του: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επικράτησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθορίζοντας, μέσα από τις συμμαχίες που διαμορφώθηκαν, τις τύχες όχι μόνο της ομάδας του αλλά και άλλων ομάδων που συμμετείχαν στα ελληνικά πρωταθλήματα. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο, όχι μόνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για την ελληνική κοινωνία γενικότερα, επένδυσε μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία φρόντισε να διασφαλίσει με κάθε τρόπο κατακτώντας διαδοχικά πρωταθλήματα, γεγονός το οποίο του εξασφάλισε απευθείας συμμετοχή της ομάδας του στο Champion League και κατ’ επέκταση εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έναντι των ανταγωνιστών του, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, έχοντας ήδη τεράστια οικονομικά προβλήματα, ήταν αδύνατο να τον ανταγωνιστούν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ