Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Πάλμερ» Vs Πάλμερ στα social media

Γυναίκα ανακάλυψε ότι επί τρία χρόνια μία άλλη είχε κλέψει τη ζωή της στο internet

Γυναίκα ανακάλυψε ότι επί τρία χρόνια μία άλλη είχε κλέψει τη ζωή της στο internet

Η Λία Πάλμερ είναι μια γοητευτική εικοσάρα Βρετανίδα εργένισσα που απολαμβάνει την dolce vita στο Ντουμπάι. Είναι πολύ δραστήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έχει προφίλ στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder, όπου φλερτάρει ασύστολα. Παρά τις εκατοντάδες φωτογραφίες, αναρτήσεις και αλληλεπιδράσεις με φίλους και φίλους φίλων, η Λία δεν είναι πραγματικό πρόσωπο ή, μάλλον, όχι ακριβώς. Τα προφίλ της και η διαδικτυακή παρουσία της είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις «catfish», όρος που περιγράφει την πρακτική χρηστών του διαδικτύου να χρησιμοποιούν φωτογραφίες άλλων ανθρώπων για να λανσάρουν ένα πιο ελκυστικό προφίλ.
Η γυναίκα που φιγουράρει στις φωτογραφίες της Λία είναι η Ρουθ Πάλμερ, παντρεμένη με τον Μπέντζαμιν Γκρέιβς, τον οποίο η ψεύτικη Πάλμερ αποκαλούσε στις δικές της λεζάντες «κακό πρώην αγόρι», για να μην αποθαρρύνει τους διαδικτυακούς υποψήφιους μνηστήρες της.

Η Ρουθ Πάλμερ σίγουρα υπάρχει, όσο για τη Λία, μάλλον πρόκειται για κάποιοα που την ξέρει καλά, και την εκδικείται για κάτι. Οταν συναντηθούν, θα γίνει η μάχη των Πάλμερ, κι ίσως νά ΄ναι φονική.
Η Ρουθ ανακάλυψε πρόσφατα ότι τα τελευταία τρία χρόνια μοιραζόταν στην ουσία διαδικτυακά τη ζωή της, την οικογένειά της και τους φίλους της με έναν άλλο χρήστη του διαδικτύου, πιθανότατα γυναίκα, η οποία μάλιστα είχε καταφέρει να δημιουργήσει online ειδύλλια με έξι διαφορετικούς άνδρες. Το ακόμη πιο ανατριχιαστικό της υπόθεσης ήταν ότι η άγνωστη που αποφάσισε να κλέψει τη ζωή της Ρουθ είχε δημιουργήσει διάφορα ψεύτικα προφίλ, αντίγραφα των φίλων και των συγγενών της πραγματικής Πάλμερ, προκειμένου να πείθει μέσω της διάδρασής τους ότι πρόκειται για πραγματικό πρόσωπο.

Μάλιστα το έκανε τόσο καλά που, ενώ η Ρουθ έχει στο Instagram μόλις 140 followers, η Λία έχει πάνω από 800, και ας χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες της πρώτης, περίπου 900 από αυτές…
«Μια μέρα μετά τη δουλειά μία από τις παλιές φίλες μου από το πανεπιστήμιο μού έστειλε ένα μήνυμα στο οποίο με ρωτούσε αν είχα δει μια συγκεκριμένη φωτογραφία και αν γνώριζα σε ποιον ανήκε» αποκαλύπτει η ίδια στο BBC. «Μου έστειλε μια δική μου φωτογραφία με φίλους από το πανεπιστήμιο που είχε τραβηχτεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα, η οποία ωστόσο βρισκόταν στον λογαριασμό κάποιου άλλου στο Instagram» εξηγεί η Ρουθ.

Στενές επαφές

Η Ρουθ Πάλμερ άρχισε πια να ξετυλίγει το κουβάρι της Λία και, όταν ανακάλυψε ότι μέσω των προφίλ είχε δημιουργήσει στενές επαφές και με άνδρες, η Ρουθ αποφάσισε να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους μέσω Skype και έχοντας τον σύζυγό της στο πλευρό της. Ολοι τους κατάλαβαν πολύ γρήγορα τι είχε συμβεί, καθώς η γυναίκα με την οποία αυτοί είχαν μιλήσει στο παρελθόν μόνο μέσω τηλεφώνου είχε πολύ διαφορετική χροιά φωνής.
«Ενας από αυτούς μάλιστα είχε βάλει τέλος σε μια πραγματική σχέση που είχε για χάρη της διαδικτυακής σχέσης του με μια γυναίκα που πίστευε ότι ήταν εγώ» εξηγεί. Η Ρουθ προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τη Λία, αλλά αυτή το σήκωσε μόνο μία φορά και δεν μίλησε, ενώ λίγο καιρό αργότερα απενεργοποίησε τους αριθμούς της.

Προσοχή και στις πιο αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας

Η Ρουθ ήρθε σε επαφή με τα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης τα οποία κατέβασαν τα ψεύτικα προφίλ. Σύντομα όμως αυτά «ξεφύτρωσαν» και πάλι. Η αστυνομία, επειδή η άγνωστη δεν χρησιμοποιεί το ακριβές όνομα της Ρουθ, υποστηρίζει ότι δεν έχει διαπράξει απάτη. Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας του πανεπιστημίου του Surrey Αλαν Γούντγορντ προτρέπει τους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί ακόμη και όταν εφαρμόζουν τις πιο αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας, όπως ισχυρίζεται ότι έκανε και η Ρουθ Πάλμερ. «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να βάζετε στο διαδίκτυο κάτι που δεν θα θέλατε να δημοσιευτεί στην τοπική εφημερίδα» σχολιάζει.

Κατερίνα Νικολοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...