Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

Πωλείται η βίλα που τα… είδε όλα

Το καταφύγιο του διεθνούς jet set τη δεκαετία του ’60 (στη Μύκονο) πωλείται από τον οίκο Christie’s

Το σπίτι που τη δεκαετία του ’60 φιλοξένησε στη Μύκονο μεγάλες προσωπικότητες -από την πριγκίπισσα Σοράγια έως τον πρίγκιπα Λεοπόλδο της Βαυαρίας- και το 1973 ενέπνευσε τον σπουδαίο Ζάχο Χατζηφωτίου να συγγράψει το πρώτο βιβλίο του με τίτλο «Τα εν οίκω, εν δήμω» πωλείται μέσω γνωστής ιστοσελίδας real estate. Η υπέροχη βίλα της κοσμοπολίτικης Μυκόνου με θέα προς το απέραντο γαλάζιο βρίσκεται στη θέση Φτελιά και πωλείται αντί του ποσού του 1.000.000 ευρώ. Φωτογραφίες τόσο από τους φινετσάτους εσωτερικούς χώρους όσο και από τους εξωτερικούς μαζί με μια «μυρωδιά» από την ιστορία που κουβαλά το σπίτι φιλοξενούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην κεντρική ιστοσελίδα του παγκοσμίου φήμης οίκου δημοπρασιών και real estate πωλήσεων Christie’s.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας έχουν συμπεριλάβει ανάμεσα στις απαραίτητες για τους ενδιαφερόμενους πληροφορίες και τα ονόματα δύο γνωστών Ελλήνων, οι οποίοι -εκτός από το γεγονός ότι υπήρξαν ιδιοκτήτες του σπιτιού σε διαφορετικές περιόδους- βοήθησαν ο καθένας από την πλευρά του στη διαφήμιση του νησιού ανά τον κόσμο.
fe5gwe5gyw 1
Η βίλα χτίστηκε για λογαριασμό του διάσημου τη δεκαετία του ’60 Μυκονιάτη σχεδιαστή μόδας Γιάννη Γαλάτη, ο οποίος επιθυμούσε στο συγκεκριμένο σημείο να φτιάξει το σπίτι των ονείρων του. Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος στην «Espresso», λίγα χρόνια αργότερα πραγματοποίησε στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού την πρώτη επίδειξη μόδας που έγινε ποτέ στο νησί των ανέμων, με καλεσμένους τα πιο λαμπερά πρόσωπα της εποχής! 

Η πριγκίπισσα Σοράγια

«Μέχρι σήμερα θυμάμαι εκείνη την παρουσίαση της κολεξιόν μου, τότε που τη Μύκονο τη γνώριζαν πραγματικά λίγοι και εκλεκτοί. Στο σπίτι εκείνη την ημέρα είχε βρεθεί η φίλη μου και πολύ καλή πελάτισσά μου αυτοκράτειρα Σοράγια αλλά και ο πρίγκιπας Λεοπόλδος της Βαυαρίας, που διατηρούσε δική του βίλα τότε στη Μύκονο, την οποία πούλησε αρκετές δεκαετίες αργότερα, την εποχή που οι επώνυμοι άρχισαν να αποχωρούν -δυστυχώς- από τη Μύκονο» περιγράφει ο κ. Γαλάτης και συνεχίζει:

«Θυμάμαι, είχε αρχίσει να σουρουπώνει όταν ξαφνικά τα πάντα έλαμψαν από τους πυρσούς με τους οποίους είχα φροντίσει μαζί με το προσωπικό μου να διακοσμήσω τον χώρο όπου συγκεντρώνονταν οι καλεσμένοι. Αυτό που ήθελα, ήταν να προβάλω το νησί και τις δημιουργίες μου μέσα από το πνεύμα της αθάνατης Ελλάδας. Εκείνη η επίδειξη μόδας με τα πιο όμορφα μοντέλα της εποχής έδωσε έναν άλλον “αέρα” τότε στο νησί». Ο σχεδιαστής λίγα χρόνια αργότερα και ύστερα από ασφυκτικό «πρέσινγκ» πούλησε τη βίλα στον bon viveur δημοσιογράφο και συγγραφέα Ζάχο Χατζηφωτίου. «Με… έφαγε να του το πουλήσω! Του άρεσαν τόσο πολύ το σημείο και το οίκημα και ήθελε πολύ να το αποκτήσει. Τελικά πήρα την απόφαση και ήρθαμε σε κάποια συμφωνία – ο Θεός να την κάνει!

Στο αρχικό σχέδιο πρόσθεσε φυσικά και εκείνος ένα επιπλέον οικοδόμημα, ενώ τελειοποίησε και τον χώρο της πισίνας, που δεν πρόλαβα να τον ολοκληρώσω. Μάλιστα το σπίτι είναι ένα από τα πρώτα σε ολόκληρη τη Μύκονο που απέκτησαν πισίνα εκείνη την εποχή, που ελάχιστοι τότε διέθεταν».
fe5gwe5gyw 2
Σε αυτή τη βίλα ο Ζάχος Χατζηφωτίου φιλοξένησε έως και την εποχή που αποφάσισε να «αποσυρθεί» από το αιγαιοπελαγίτικο νησί, καθώς δεν τον εξέφραζε πλέον, διάσημους φίλους του από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσά τους και τη σύζυγο του τότε πρωθυπουργού, τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του, στο κοσμοπολίτικο νησί «βαπτίστηκε» και συγγραφέας, αφού εκεί έγραψε το 1973 το πρώτο βιβλίο του: «Αποφάσισα να απομονωθώ έπειτα απ’ όλα αυτά, όταν είχα πάει στο σπίτι μου στη Μύκονο. Εκεί είχα μείνει περίπου δύο χρόνια συνεχώς. Τα κύματα χτυπούσαν πάνω στα τζάμια του γραφείου μου όταν έγραφα το βιβλίο “Τα εν οίκω, εν δήμω”, το 1973, το οποίο ήταν μια αυτοβιογραφία που άρεσε πολύ, πουλώντας 136.000 αντίτυπα. Από τότε έως σήμερα έχω γράψει συνολικά 34 βιβλία».

Πολυτέλεια με θέα την παραλία της Φτελιάς

Το σπίτι βρίσκεται στην κορυφή ενός βραχώδους ακρωτηρίου με μαγευτική θέα προς τους κόλπους του Αγίου Σώστη και του Πάνορμου. Διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη σύγχρονη κουζίνα, ενώ το ισόγειο τμήμα αποτελούν δύο ξεχωριστά στούντιο που το καθένα διαθέτει δικό του μπάνιο και ξεχωριστή είσοδο. Η βίλα κρατά έως σήμερα πολλά από τα αρχικά στοιχεία της, που θυμίζουν έντονα την τότε αρχιτεκτονική του νησιού, γι’ αυτό διαθέτει ακόμη έναν όμορφο χώρο, με δικό του επίσης μπάνιο, σε πιο ψηλό σημείο που από μακριά θυμίζει πύργο.

Εχει συνολικό εσωτερικό χώρο 176 τετραγωνικών μέτρων, ενώ είναι διακοσμημένη με έπιπλα επώνυμων οίκων και φινετσάτα υφάσματα που τελειοποιούν το αποτέλεσμα. Αν και βρίσκεται μόλις οκτώ χιλιόμετρα από τη Χώρα της Μυκόνου, η περιοχή όπου είναι χτισμένο το σπίτι είναι ήσυχη, ενώ έχει χαρακτηριστεί και ως προστατευόμενη ζώνη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η περαιτέρω δόμηση. Η αυλή, οι βεράντες και ο καλαίσθητος κήπος μοιάζουν με ιδανικό… καταφύγιο για όσους επιθυμούν να ζήσουν τη χαλάρωση και την «απομόνωση» σε ένα νησί που τα καλοκαίρια δεν ησυχάζει! Η συνολική έκταση της γης είναι 2.320 τετραγωνικά μέτρα, με την όμορφη παραλία της Φτελιάς να βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από την είσοδο του σπιτιού.

Θάνος Μακρογαμβράκης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...