Η έρημος γίνεται «πράσινη»

Το πρώτο απολύτως οικολογικό ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του εντός του 2017 στο Ντουμπάι

Το πρώτο απολύτως οικολογικό ξενοδοχείο, που θα λειτουργεί εξολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του το δεύτερο μισό του 2017, εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες που θα του επιτρέπουν πλήρη αυτονομία. Το «Indigo Hotel», μέλος του ομίλου Intercontinental, θα διαθέτει 170 δωμάτια και θα αποτελεί μέρος της πρώτης ενεργειακά αυτόνομης κοινότητας της περιοχής. Η φιλόδοξη αυτή «οικολογική πόλη», γνωστή με το όνομα «The Sustainable City», θα περιλαμβάνει κατοικίες, σχολείο, οργανική φάρμα που θα τροφοδοτεί την κοινότητα με τα απαραίτητα, κέντρο ιππασίας, καθώς επίσης τουριστικές ατραξιόν, όπως το Πλανητάριο και ένα αμφιθέατρο για τη διοργάνωση διαφόρων event.

432r324rtf 2Οι ενεργειακές ανάγκες του «Indigo Hotel», που θα αποτελεί και την κορωνίδα της νέας πόλης, θα καλύπτονται από ηλιακή ενέργεια σε ποσοστό που θα αγγίζει το 100%. Η ανακύκλωση σκουπιδιών και νερού θα αποτελεί επίσης σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του, ενώ έχει προβλεφθεί ακόμη και η διατήρηση της χλωρίδας του περιβάλλοντα χώρου. Αντί για γκαζόν, που απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού και συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες προκειμένου να συντηρηθεί, η πρασινάδα στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου θα απαρτίζεται αποκλειστικά από φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή. Οσο για τις μετακινήσεις των πελατών προς και από το ξενοδοχείο στο κέντρο του Ντουμπάι, αυτές θα γίνονται με πούλμαν, το οποίο τροφοδοτείται επίσης με ηλιακή ενέργεια.

Ο Φαρίς Σαΐντ, διευθύνων σύμβουλος της Diamond Developers, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του «The Sustainable City» project, υποστηρίζει ότι η πόλη θα περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες τουριστικές ατραξιόν, καθώς επίσης και χώρους κατάλληλους για επιχειρηματικά συνέδρια. Στόχος της πόλης είναι να θέσει τα υψηλότερα περιβαλλοντικά στάνταρντ προκειμένου να γίνει leader στον τομέα του οικο-τουρισμού και της παγκόσμιας περιβαλλοντικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Το “Hotel Indigo” είναι το ιδανικό brand για τη νέα αυτή κοινότητα και με δεδομένο το ιστορικό της λειτουργίας ξενοδοχείων του ομίλου Intercontinental στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είμαστε σίγουροι ότι και αυτό θα είναι επιτυχές. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον όμιλο, ώστε να ανοίξει το “Hotel Indigo Dubai The Sustainable City”» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ