Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Οι τελευταίες πόζες της Μέριλιν Μονρόε!

Στο σφυρί βγαίνουν οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τρεις εβδομάδες προτού η ντίβα του Χόλιγουντ «φύγει»

Οι θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε ακούστηκαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετά την ανακοίνωση του μοιραίου. Πολλοί πίστεψαν τότε -και αρκετοί συνεχίζουν να πιστεύουν και σήμερα- ότι η ξανθιά ντίβα του Χόλιγουντ δεν θέλησε να πεθάνει ούτε πήρε κατά λάθος χάπια μαζί με αλκοόλ.

Οποια και αν είναι η αλήθεια, το μόνο που τη θυμίζει πλέον είναι οι ταινίες και οι φωτογραφίες της, ορισμένες από τις οποίες βγαίνουν στο σφυρί στις 4 Ιουνίου από τον οίκο Bloomsbury Auction στο Λονδίνο. Και ίσως αυτές οι φωτογραφίες έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς τραβήχτηκαν μόλις τρεις εβδομάδες προτού η Μέριλιν αφήσει την τελευταία της πνοή, στις 5 Αυγούστου του 1962. Αισθησιασμός, το γνωστό αφοπλιστικό, αναιδές χαμόγελο και φυσικά το γεμάτο υποσχέσεις βλέμμα κυριαρχούν στις φωτογραφίες που τράβηξε ο στενός φίλος της, ο φωτογράφος των σταρ Τζορτζ Μπάρις. Σκηνικό της φωτογράφισης ήταν η παραλία της Σάντα Μπάρμπαρα, στην Καλιφόρνια.

Οταν η ξανθιά σταρ χάθηκε, ο Μπάρις, που είχε κάνει τη φωτογράφιση σκοπεύοντας να δημιουργήσει ένα λεύκωμα, αρνήθηκε κατηγορηματικά να προχωρήσει το project, επιλέγοντας να κρατήσει τις φωτογραφίες μακριά από τη δημοσιότητα προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύτηκε τον θάνατο της αγαπημένης φίλης του.

Λέυκωμα

Χρειάστηκε να περάσει ένα τέταρτο του αιώνα προτού ο φωτογράφος αποφασίσει να πει το «ναι» και σε συνεργασία με τον συνάδελφό του και συλλέκτη Εντουαρντ Γουέστον εκδώσει το λεύκωμα με τίτλο «Last Photos», το οποίο βγήκε σε μόλις 99 αντίτυπα, καθένα από τα οποία είχε οκτώ επιλεγμένες φωτογραφίες. Μεταξύ αυτών είναι δύο στις οποίες η ξανθιά ντίβα απαθανατίζεται τυλιγμένη με μια πετσέτα, και άλλη μία στην οποία παίζει με τα κύματα.

O φωτογράφος των σταρ, που σήμερα είναι 89 ετών, γνώρισε τη Μέριλιν το 1954 στο πλατό της ταινίας «Επτά χρόνια φαγούρα». «Οταν την είδα πρώτη φορά νόμιζα ότι ήταν το πιο όμορφο, φανταστικό πρόσωπο που είχα γνωρίσει ποτέ» είχε δηλώσει ο Μπάρις στη «Los Angeles Daily News» το 2012, εν όψει της έκθεσης που θα σηματοδοτούσε τα 86 γενέθλια της γυναίκας-θρύλου. «Οι δυο μας παραμείναμε πιστοί και κολλητοί φίλοι έως το τέλος. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα στη Μέριλιν ήταν ότι δεν συμπεριφερόταν σαν σταρ του σινεμά. Δεν ήταν σνομπ, ήταν φιλική με όλους στα γυρίσματα» δήλωσε πρόσφατα στη Huffington Post ο διάσημος φωτογράφος.

Κάτια Γιαπαλάκη 

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....