Ετρεξαν με την ψυχή τους

Μεγάλη η συμμετοχή στους αγώνες δρόμου αντοχής και ημιαντοχής (στη μνήμη του Ανδρέα Παούρη) στην Τζια

Μεγάλη η συμμετοχή στους αγώνες δρόμου αντοχής και ημιαντοχής (στη μνήμη του Ανδρέα Παούρη) στην Τζια

Εκατοντάδες αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στους πρώτους αγώνες δρόμου αντοχής και ημιαντοχής, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή στην πανέμορφη Τζια. Το Kea Run 2015 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ετσι ευχή δρομέων και διοργανωτών είναι να αποτελέσει θεσμό για το νησί και να επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια! Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε το Σάββατο 23 Μαΐου στη Χώρα του νησιού, Ιουλίδα, όπου οι ντόπιοι υποδέχθηκαν τους δρομείς με… πάρτι ζυμαρικών υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων.

Η συνέχεια δόθηκε το επόμενο πρωί στο λιμάνι της Κέας, που γέμισε με τα χαρούμενα πρόσωπα των δρομέων, των δεκάδων εθελοντών, των φιλόξενων κατοίκων καθώς και των πολυάριθμων θεατών, οι οποίοι με το χειροκρότημά τους παρότρυναν και ενίσχυαν τους δρομείς. Η αθλητική γιορτή περιλάμβανε τρεις διαφορετικούς αγώνες δρόμου: τον ημιμαραθώνιο, με διαδρομή μήκους 20 χλμ., τον αγώνα των πέντε χλμ. και τον αγώνα του ενός χλμ. για τα παιδιά.

Oι νικητές

Η εκκίνηση δόθηκε στις 8.30, με 250 αθλητές να συμμετέχουν στα τρία αγωνίσματα. Πρώτος στην κατηγορία των 20 χλμ. αναδείχθηκε ο Alen Megid και στην κατηγορία των 5 χλμ. ο Πασχάλης Δέλλιος, ενώ στον παιδικό αγώνα του 1 χλμ. πρώτευσε ο Γεώργιος Δεμένεγας.

Το Kea Run 2015 ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Τζιώτη πρωταθλητή στίβου Ανδρέα Παούρη. Συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κέας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου, ενώ την επιμέλεια ανέλαβε η εταιρία All About Running. Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη του νησιού και κυρίως η κοινωνική προσφορά, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Κέας, που αντιμετωπίζει βασικές ελλείψεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ