Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

«Εφυγε» η grand dame (ιστορία μου αμαρτία μου)

«H ζωή ένα πάρτι» για τη Μαρλέν Καρρέρ που λάτρεψαν η Καρέζη, η Βουγιουκλάκη, η Μερκούρη, ο Μπράντο και άλλοι σταρ

Το περασμένο Σάββατο, στις αρχές αυτού του λαμπερού ελληνικού καλοκαιριού, έφυγε για πάντα μια σπουδαία γυναίκα, η Μαρλέν Καρρέρ, σύμβολο μιας εποχής αθωότητας, λάμψης και οικειότητας, που χάθηκε στο σήμερά μας σχεδόν αυτοκτονικά. Περίμενε βυθισμένη στο τέλος να έρθει ο γιος της Διονύσης, να ακούσει τη φωνή του, να αισθανθεί τα χέρια του και το φιλί του και έκλεισε για πάντα τα μελί μάτια της.

34e35rt 7Την αποχαιρέτησαν στο Α’ Νεκροταφείο, στον οίκο της σπουδαίας, ιστορικής οικογένειάς της, ενώ τη Δευτέρα το απόγευμα εξόδιος ακολουθία τελέστηκε και στον Αγιο Διονύσιο στη Ζάκυνθο. Κάποτε μου έκανε την τιμή να μου εμπιστευθεί τη ζωή της και τις φωτογραφίες της για να τα κάνουμε βιβλίο, που με βούτηξε σε μια εποχή όπου τα αστέρια αποκτούσαν γήινη υπόσταση για να ζήσουν, να ανασαίνουν κοντά σε μια κυρία από αυτές που δεν αφήνει να λάμψουν πλέον ο καιρός μας…

Γεννήθηκε στην οικογένεια των Καρρέρ, βαρόνων των Επτανήσων, που ήταν μουσικοί, πολιτικοί, υπουργοί, όπως και ο πατέρας της. Ακόμη και ο Αγιος Διονύσιος (της Ζακύνθου) ήταν συγγενής τους. Ο Πλαστήρας κηδεύτηκε με το φράκο του πατέρα της, που όμως εκείνη την περίοδο ήταν βουλευτής του Παπάγου! «Οι πολιτικοί τότε ήταν φτωχοί, γιατί έτσι ήταν και η Ελλάδα. Ηταν ντροπή να έχουν λεφτά» θυμόταν χρόνια αργότερα, στο υπόγειο διαμέρισμά της στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ παλαιότερα έμενε σε παλάτια! Η μαμά της, η Αλίκη, που πέθανε πολύ νωρίς, ήταν από μυθικά πλούσιους Ελληνες της Αιγύπτου, με την οικογένειά της να δωρίζει στον Μεταξά δύο από τα πρώτα μαχητικά αεροπλάνα. Με τη βασίλισσα πλέον Σοφία, κοριτσάκια, παίζοντας μπαίνουν στο διαμέρισμα του βασιλιά Παύλου. Αυτός εμφανίζεται γυμνός από το μπάνιο και εκείνες κρυμμένες κάτω από το κρεβάτι του βάζουν τα γέλια. Η Φρειδερίκη… κερνάει και τις δύο από ένα γερο σκαμπίλι, για να μάθουν. Κάποτε στο παιδικό πάρτι της Μαρλέν, ο Κωνσταντίνος ο διάδοχος πέφτει και χτυπάει το κεφάλι του. Η Αλίκη Καρρέρ τηλεφωνεί έντρομη στη βασίλισσα. Η εγγονή του Κάιζερ της λέει: «Καλά να πάθει! Είναι υποχρέωσή του να μάθει να προσέχει. Παρακαλώ, μην τον παρηγορείτε»… «Γερμανίδα»! μουρμουρίζει η τρυφερή Αλίκη, κλείνοντας το τηλέφωνο.

Πέταξε 200.000 φράγκα

Ο θείος της, Ζαν Μοάτσος, της δίνει ένα ποτιστηράκι για να ποτίζει το γκαζόν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, του οποίου υπήρξε και πρόεδρος! Ο άλλος θείος, ο Παύλος Λελούδας, ήταν ο αυλάρχης της Φρειδερίκης και η θεία της, η πρώτη κυρία επί των τιμών. Στην Ελβετία σπουδάζει Νομικά με την καλύτερη φίλη της, την Τζόη Βοϊβόνδα, μετέπειτα σύζυγο του εγγονού του Παύλου Μελά. Ενας κροίσος της Ελβετίας, ο Μισέλ Πρετέρ, της προσφέρει μια βαλίτσα με 200.000 φράγκα για να κάμψει την απόρριψή της. Εκείνη πετάει τη βαλίτσα στη λίμνη της Γενεύης, που γεμίζει από χρήματα-χαρτοπόλεμο να διαλύονται στο μαύρο νερό… Ο πατέρας της φοιτήτριας Μαρλέν φοβάται να ταξιδεύει η κόρη του αεροπορικά, έτσι εκείνη επιστρέφει στην Ελβετία με το τρένο. Στο βαγόνι της, στα σύνορα με Γιουγκοσλαβία, δίνει καταφύγιο σε μια ρακένδυτη γριούλα που κρύβεται από τον έλεγχο του Κόκκινου Στρατού. Την περνά στη Δύση και προτού χωρίσουν η γριούλα τής χαρίζει μια τεράστια πέτρα aqua marina, την οποία είχε κρυμμένη στα εσώρουχά της. Ηταν η αδελφή του τσάρου Νικόλαου Ρομανόφ, η πριγκίπισσα Μπολένσκι, που για χρόνια περπατούσε στα βουνά προκειμένου να ξεφύγει από τον θάνατο, τελευταία αυτή της καταδικασμένης δυναστείας. Εγιναν φίλες για πάντα.

34e35rt 10Πτυχιούχος πλέον, πίσω στην Ελλάδα, παντρεύεται χωρίς την έγκριση του πατέρα της τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Αντώνη Κιτσίκη. Η Φρειδερίκη επεμβαίνει στον Διονύση Καρρέρ για να αποδεχτεί το ζευγάρι. Η προίκα από τη μαμά της είναι 25.000 χρυσές λίρες. Από το γαμήλιο ταξίδι φέρνουν στην Ελλάδα την πρώτη Porsche που έχει «δει» η χώρα. Ανοίγουν στο Κολωνάκι το πρώτο κλαμπ με δίσκους και dj -για μέλη μόνο- της χρυσής νεολαίας της εποχής, το Α+Α 64. Εκεί και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, να κάνει μιμήσεις και να γελάει η Μελίνα Μερκούρη με την οποία έκαναν πολλή παρέα και ας μην είναι γνωστό.

Ο Δημήτρης Χορν να απαγγέλλει Σαίξπηρ, ολόκληρα κατεβατά στα αγγλικά, με τον Κιμούλη πάντα στο πλευρό του, χρισμένο διάδοχό του. Με την Τζένη Καρέζη κοιμόντουσαν μαζί, αντάλλασσαν ρούχα, κοσμήματα και γύριζαν το Αιγαίο με το υπέροχο σκάφος της Μαρλέν. Αργότερα οι δυο τους δεν ξαναμίλησαν, διότι μπήκε ανάμεσά τους μια μεγάλη προδοσία που πλήγωσε ανεπανόρθωτα τη Μαρλέν.

Ο Κιτσίκης την απατά! Του υπόσχεται ότι θα τον εκδικηθεί κάνοντας σχέση με τον ωραιότερο άνδρα της Αθήνας. Πράγματι, όταν χωρίζουν, εκείνη κάνει δεσμό με τον θεϊκής ομορφιάς Αλκη Γιαννακά.

Σχέση

Αργότερα ακολουθεί μια ξεχωριστή σχέση με τον Αγγελο Αντωνόπουλο και ακόμη μία με τον ναύαρχο Παναγιωταρέα (εν διαστάσει τότε με την πρώτη σύζυγό του), που τελειώνει όταν εκείνος συλλαμβάνεται με τον νόμο περί μοιχείας με νεαρότατη κυρία. Ηταν η εποχή που τους μοιχούς τούς έσερναν με σεντόνια γυμνούς στα δικαστήρια! Η Μαρλέν συναντά τη Μελίνα στο Παρίσι για να ξεπεράσει τη θλίψη από τον χωρισμό της. Η Μαρία Κάλλας τα βράδια την παρηγορεί και μιλάει συνεχώς για τον δικό της χωρισμό από τον Αριστοτέλη Ωνάση, είτε σε φημισμένα ρεστοράν είτε στο υπέρκομψο διαμέρισμά της. Κάνει συχνά παρέα και με την Αμαλία Καραμανλή που δείχνει πάντα θλιμμένη. Καμιά τους δεν ξαφνιάζεται όταν ξεσπά το σκάνδαλο: η Αμαλία εγκαταλείπει τον Κωνσταντίνο και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Το ψέμα με την Αλίκη για να κάνει πλαστική κρυφά από το Σπυρόπουλο

Η Βουγιουκλάκη είναι για εκείνην η αδελφή που δεν είχε. Μαζί λένε ψέματα στον Σπυρόπουλο για να πάει η Αλίκη ινκόγκνιτο στην Ισπανία για πλαστική. Ο χειρουργός αρνείται να κάνει την επέμβαση. Δεν έχει πρόβλημα. Κρύβεται, τάχα πως είναι στο Λονδίνο, στο σπίτι της Μαρλέν, για να μην την πάρει είδηση ο 34e35rt 4Κώστας. Γελάνε λέγοντάς του ψέματα. Η Μαρλέν τη θυμάται να κυκλοφορεί άβαφη με τζιν. Δεν ξεπέρασε ποτέ τον θάνατό της. Αλλωστε όταν πέρασε η εποχή που ο μπάτλερ με λιβρέα και λευκό γάντι έφερνε στη Μαρλέν σε ασημένιο δίσκο δεσμίδες από χιλιάρικα, η Αλίκη και η Μελίνα τη βοήθησαν να ξεκινήσει από την αρχή. «Ακόμη και σε σπηλιά να πας, θα σε βρούμε» της έλεγε γελώντας η Αλίκη. Η ζωή τα έφερε η εθνική σταρ να μένει στο πατρικό της Μαρλέν, στο σπίτι στη Στησιχόρου. Εκεί, πίσω στον χρόνο, είχε φιλοξενήσει τον Μπράντο ύστερα από απαίτηση της Μελίνας. Στην αρχή αντιπάθησε ο ένας τον άλλον, επειδή εκείνος ήταν αγενής και έκανε σεξιστικά αστεία. Μετά τη φώναζε «πριγκίπισσά» του. Τον Αλέν Ντελόν, πάλι, τον γνώρισε άσημο, γυμνό στο μπάνιο του Ντίμη Κρίτσα στο Παρίσι. Οι δυο τους την πείραζαν διότι είχε σοκαριστεί. Χόρευαν μαζί τα βράδια, ξενυχτούσαν, γέλαγαν, ζούσαν. «Τι περισσότερο είχε από τον Κούρκουλο που ήταν ένας Ελληνας θεός, ποτέ μου δεν κατάλαβα» θα μου πει, απαξιώνοντας τον νεανικό φίλο της.

Χωρισμένη πλέον, στην Αθήνα, με τη Νόνικα Γαληνέα να ξεπερνά το δικό της διαζύγιο από τον μεγαλογιατρό Μουτούση, τη βοηθά με τους ρόλους της για εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης, αλλά ζει από κοντά και τον μεγάλο έρωτά της με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Μαζί τον παρακολουθούν τις νύχτες έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα.

Σε εκείνο το θρυλικό σπίτι στη Στησιχόρου θυμάται και το μεγάλο φιάσκο της «Γειτονιάς των αγγέλων», με την Καρέζη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Κούρκουλο, τον Πουλόπουλο και τον Φωτόπουλο στα σκηνικά. Τρώγοντας όλοι μαζί στο σπίτι της, θρηνούσαν για την τεράστια αποτυχία που δεν περίμενε κανείς. Αργότερα η Μαρλέν παίζει στην πιο αποτυχημένη ταινία του Κακογιάννη, «Τα ψαριά βγήκαν στη στεριά», και αποσπά εγκωμιαστικές διεθνείς κριτικές. Παίρνει μέρος και με τη Λαμπέτη σε μια ταινία του Αμερικανού συζύγου της Ελλης, η οποία δεν παίχτηκε ποτέ. «Νεανικές τρέλες» τα θεωρούσε όλα αυτά. Και αργότερα θα μου πει: «”Οσα λέγονται για τους ανθρώπους, αλήθειες ή ψέματα, πιάνουν τον ίδιο χώρο στη ζωή τους όσο και οι πράξεις τους” έλεγε ο Βίκτορ Ουγκό. Γι’ αυτό βάλε εσύ όση ζωή θες στις σελίδες σου. Και ας είναι η δική μου ζωή. Διάλεξε. Απάλλαξέ με από την επιλογή και άσε με να ξεχωρίζω εγώ τις αλήθειες μου από τα ψέματά μου». Προσπάθησα, αλλά πάλι νιώθω ότι σου χρωστάω και άλλο, σπουδαία μου κυρία…

Αλεξάνδρα Τσόλκα 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...