Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ο Σκορπιός έγινε «κράτος»!

Ο κροίσος Ριμπολόβλεφ επέβαλε με «κομάντος» τα δικά του χωρικά ύδατα, καταγγέλλουν οι ψαράδες

Με εφόδους στις ψαρόβαρκες ή ακόμη και σε τουριστικά σκάφη οι «κομάντος» του Ρώσου ιδιοκτήτη του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ επιβάλουν την «τάξη» στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τον Σκορπιό! Σε φόβο και τρόμο για τους ψαράδες και τους καπετάνιους από το Νυδρί έχουν μετατραπεί οι άνθρωποι της προσωπικής ασφάλειας του Ρώσου κροίσου, ο οποίος έως τη Δευτέρα βρισκόταν στη χώρα μας με σκοπό να επιβλέψει μαζί με τους συνεργάτες του τις εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιούνται στον άλλοτε επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η «Espresso» εντόπισε την περασμένη Τρίτη το ιδιωτικό αεροσκάφος του -τύπου Boeing- στο αεροδρόμιο Ακτιο της Πρέβεζας, απ’ όπου με ελικόπτερο ο Ρώσος μεγιστάνας ταξίδεψε με προορισμό το πανέμορφο νησί. Η επίσκεψή του προκάλεσε ξανά αναστάτωση στο Νυδρί, αφού «φρουροί» του φαίνεται ότι εξόργισαν επαγγελματίες και κατοίκους. Οπως αναφέρουν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας, ο ιδιοκτήτης του νησιού προσπαθεί «με το έτσι θέλω» να αποκλείσει τον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στον Σκορπιό και το Σκορπίδι, λαμβάνοντας απίστευτα μέτρα ασφαλείας.

Τα θαλάσσια «σύνορα»

Οπως λέει στην «Espresso» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Σταματέλλος, δεν έχει περάσει καιρός από την ημέρα που η οικογένεια Ριμπολόβλεφ δημιούργησε τα δικά της θαλάσσια «σύνορα» τοποθετώντας φωσφοριζέ σημαδούρες στα ανοιχτά.

«Δημιουργήθηκε σάλος με την κίνηση αυτή, καθώς δεν έχουν καμία άδεια και από κανένα υπουργείο ώστε να πράξουν κατ’ αυτό τον τρόπο. Αν, όπως λένε στους ψαράδες, έχουν άδειες, να τις δείξουν. Εμείς καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες και καλούμε το υπουργείο να ανακαλέσει την άδεια, αν υπάρχει, αλλιώς να παρέμβει. Καλούμε επίσης την Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβει τα μέτρα της, διότι αν αυτά συμβαίνουν στις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, στη συνέχεια τι θα γίνει;» επισημαίνουν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου.

Πάντως οι υπεύθυνοι της ασφάλειας του ιδιωτικού νησιού φαίνεται ότι απομάκρυναν κάποιες από τις σημαδούρες, ωστόσο ακολουθούν άλλες τακτικές, όπως νυχτερινές εφόδους σε ψαράδες που έχουν βγει για παραγάδι: «Χρησιμοποιούν προβολείς, ενώ απειλούν τους ψαράδες που έχουν βγει για το μεροκάματο.

»Το ίδιο συμβαίνει και με τα τουριστικά σκάφη που επί δεκαετίες πραγματοποιούν τον γύρο του νησιού. Εως πριν από λίγα χρόνια επιτρεπόταν στους τουρίστες να κολυμπούν σε μία από τις παραλίες του Σκορπιού, τώρα ούτε να πλησιάσουν δεν αφήνουν».

Ανακαίνιση δίχως τέλος στο νησί 

Σε γεφύρι της Αρτας τείνει να μετατραπεί για τον Ριμπολόβλεφ και την κόρη του Εκατερίνα το μεγαλεπήβολο σχέδιο της ανακαίνισης του νησιού. Τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και η απόφασή τους να μην αλλάξουν τίποτε -εξωτερικά τουλάχιστον- από το δημιούργημα του Ωνάση έχουν δυσκολέψει τα συνεργία που παλεύουν να ολοκληρώσουν το έργο. Κατά πληροφορίες, έως σήμερα οι μοναδικές ολοκληρωμένες εργασίες αφορούν τους βασικούς κήπους όπου μπήκαν φυτά καθώς και πολλά γιασεμιά (τα λατρεύει η Εκατερίνα). Ενα σημαντικό μέρος του ηλεκτρικού, υδραυλικού και οδικού δικτύου αποκαταστάθηκε, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες συντήρησης στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Πατέρας και κόρη έχουν επιβλέψει πολλές φορές τις εργασίες, τις οποίες «τρέχουν» γνωστοί αρχιτέκτονες.

Θάνος Μακρογαμβράκης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...