Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η απολογία του Κοτσώνη για το πλοίο της ηρωίνης

Τι λέει για το φορτίο του δεξαμενόπλοιου «Noor 1», τα deals που έκανε στο Ντουμπάι και τη σχέση του με τον εφοπλιστή Ευθύμιο Γιαννουσάκη αλλά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη – Κατηγορητήριο-φωτιά για τον προφυλακισμένο πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα

Δεν γνώριζε τίποτα για τις παράνομες δουλειές των συγκατηγορούμενών του, ούτε είχε την παραμικρή σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Noor 1». Αυτά υποστήριξε στην απολογία του στην ανακρίτρια Μαρία Σκάρπου ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Αιμίλιος Κοτσώνης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το 2013 ήταν ο «σύνδεσμος» του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ντουμπάι και ο άνθρωπος που του έκλεινε συμφωνίες.

asduyafth8 3Η «Espresso» δημοσιεύει αποκλειστικά το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο της εμπορίας αυτοκινήτων. Σε αυτό αρνείται την κατηγορία ότι ήταν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που ανέλαβε τη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1». Παράλληλα προσπαθεί να αντικρούσει έναν προς έναν τους ισχυρισμούς των συγκατηγορούμενών του που οδήγησαν στην ποινική δίωξή του και κυρίως της συζύγου του πλοιοκτήτη, η οποία στη συμπληρωματική απολογία της τον κατονόμασε ως «αφανή εταίρο» στην ιδιοκτησία του «Noor 1».

Ο Κοτσώνης γνώριζε από τα… ντέρμπι στην μπιρίμπα τον εφοπλιστή Ευθύμιο Γιαννουσάκη (αρχικά εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής του πλοίου) καθώς και τον πλοιοκτήτη που το αγόρασε τελικά επειδή τα παιδιά τους πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Εντύπωση προκαλεί η παραδοχή του στην ανακρίτρια Πειραιά ότι είχε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, ωστόσο επέμεινε ότι αφορούσε μόνο πετρελαϊκά ζητήματα.

«Στο Ντουμπάι δραστηριοποιήθηκα από τις αρχές του 2013, όπου έκανα δουλειές με την ΟΡΑΪΖΟΝ και την ΑΠΣΚΟ. Πήγαινα για λογαριασμό της εταιρίας ΚΑΠΙΤΑΛ (σ.σ.: συμφερόντων Μαρινάκη) χωρίς να έχω σύμβαση εργασίας μαζί της. (…) Ημουν μεσίτης. Δεν έκανα εταιρία με αυτό το αντικείμενο. Μέχρι τότε πληρωνόμουν χωρίς απόδειξη. Η ΚΑΠΙΤΑΛ μού πλήρωνε όλα τα έξοδα μετακίνησής μου στις διαπραγματεύσεις. Στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν έπαιρνα χρήματα» αναφέρει ο Αιμίλιος Κοτσώνης και συμπληρώνει: «Τον Νοέμβριο του 2013, στις διαπραγματεύσεις της αγοράς που ήρθε το αφεντικό της ΑΠΣΚΟ, πήγαμε και συναντήσαμε τον Αραβα».

Ο ρόλος του καπετάνιου

«Ο άνθρωπος του Μαρινάκη στο Ντουμπάι θα ήμουν εγώ. Εφτιαξα την εταιρία ARAB WAVES που είναι εταιρία ναυλώσεων (…) Τα τελευταία τρία έτη δεν έχω εισοδήματα λόγω ζημιών, αλλά τα προηγούμενα έτη είχα μεγάλα εισοδήματα. Επίσης και το
asduyafth8 2κράτος μου χρωστά χρήματα. Ζω από τα χρήματα που έχω. Ο … (σ.σ.: καπετάνιος της ΚΑΠΙΤΑΛ) κατέβαινε στο Ντουμπάι όταν δεν κατέβαινα εγώ. Ο … κατέβαινε για τα παζάρια. Δεν κατεβαίναμε μαζί. Ο … συνεργαζόταν με τον Μ…».

Ο επιχειρηματίας αναφέρεται ακόμη στα πρώτα βήματά του στον χώρο της ναυτιλίας. «Από το έτος 1989 δραστηριοποιούμαι στην εμπορία αυτοκινήτων. (…) Λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις αυτοκινήτων, το έτος 2012 αποφάσισα να κάνω χρήση του μεγάλου κύκλου γνωριμιών μου στον χώρο της ναυτιλίας και να διερευνήσω πώς θα μπορούσα να ασχοληθώ με το εμπόριο και τη μεσιτεία πετρελαιοειδών στις χώρες των ΗΑΕ και τη μεσιτεία σε ναυλώσεις πλοίων μεταφοράς υγρών καυσίμων» σημειώνει, ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι ενεπλάκη σε οποιαδήποτε συναλλαγή που σχετίζεται με τη ναύλωση ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά το πλοίο «Noor 1».

«Φέρομαι κατηγορούμενος ενώπιόν σας λόγω της στοχευμένης επίθεσης που δέχομαι από συγκεκριμένους συγκατηγορούμενούς μου (…) λόγω της αλλαγής των καταθέσεών τους. Ενώ σε άλλες καταθέσεις τους ουδέν είχαν αναφέρει περί δικής μου εμπλοκής στην παρούσα υπόθεση αίφνης στις αρχές του 2015 θυμήθηκαν και κατασκεύασαν φανταστικά σενάρια, ότι δήθεν εμπλέκομαι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ανωτέρω πλοίου» επισημαίνει, ρίχνοντας στη συνέχεια τα «βέλη» του στη σύζυγο του πλοιοκτήτη, για την οποία λέει ότι ήταν η διαχειρίστρια του πλοίου: «Εάν, όπως η ίδια ψευδώς με κατηγόρησε, συμμετείχα ως άτυπος συνεταίρος, δεν θα έπρεπε να είχα καταβάλει μέρος του τιμήματος; (…) Επιπλέον, είναι δυνατόν η δήθεν εταιρική μας σχέση να μην πιστοποιηθεί από κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό»;

Τα 88.000 δολάρια

Πάντως, απορίας άξιο είναι γιατί, ενώ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Noor 1», την ίδια ώρα φέρεται από τη συγκατηγορούμενή του να έλαβε τον Φεβρουάριο του 2013 88.000 δολάρια από την εκμετάλλευση του πλοίου. «Τα χρήματα αφορούσαν σε δραστηριότητα του πλοίου και
asduyafth8 4συγκεκριμένα σε αγορά πετρελαιοειδών αποβλήτων του πλοίου (σ.σ.: αναφέρει όνομα) της εταιρίας (σ.σ.: όνομα) από την πλοιοκτησία του “Noor 1”. Στην ανωτέρω συναλλαγή και στην καταβολή των χρημάτων (προς την πωλήτρια εταιρία) διαμεσολάβησα διότι γνώριζα τους εκπροσώπους της εταιρίας (σ.σ.: που αγόρασε τα απόβλητα)» ήταν η απάντησή του επιχειρηματία.

Κατηγορητήριο-φωτιά για τον προφυλακισμένο πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα

Καταπέλτης είναι το κατηγορητήριο που συνέταξε η ανακρίτρια Πειραιά Μαρία Σκάρπου σε βάρος του πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιου Κοτσώνη, ο οποίος εμφανίζεται ως άνθρωπος-κλειδί στην εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε δύο τόνους ηρωίνη με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο-φωτιά για τον προφυλακισμένο επιχειρηματία, «συγκρότησε ή εντάχθηκε με πρόθεση ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών». Και συνεχίζει: «Εντάχθηκες ως μέλος στην ομάδα αυτή διευθύνοντας την παράνομη δραστηριότητά της καθόσον είσαι εκ των βασικών οργανωτών και σχεδιαστών της παράνομης διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της διαμετακόμισης, εισαγωγής, κατοχής, μεταφοράς και αποθήκευσης».

Το κατηγορητήριο εμφανίζει επίσης τον Αιμίλιο Κοτσώνη ως τον άνθρωπο που είχε τη γενική εποπτεία και τον ουσιαστικό έλεγχο των πλοίων με τα οποία έγινε η μεταφορά των ναρκωτικών: «Κατένειμες ρόλους και ήσουν ο έχων τη γενική εποπτεία και τον ουσιαστικό έλεγχο των μέσων, μεταξύ των οποίων και των πλοίων και του πληρώματός τους και ήσουν κι εσύ ένας εκ των βασικών χρηματοδοτών των ως άνω πλωτών μέσων με τα οποία και εσύ προμήθευες την οργάνωση και διά των οποίων διεξαγόταν η διαμετακόμιση σε διάφορες χώρες και η εισαγωγή στην ημεδαπή από τη στιγμή του απόπλου τους από διάφορα άγνωστα μέχρι τούδε στην ανάκριση κράτη, μεταξύ των οποίων και το εμιράτο του Ντουμπάι».

Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του σε παράνομες πράξεις, υποστηρίζει πως τού την «έστησαν» οι συγκατηγορούμενοί του αλλάζοντας τις απολογίες τους. Κατηγορείται -μεταξύ άλλων- ότι συνέστησε και την εταιρία με την επωνυμία ARAB WAVES SHIPPING FRZ, «η οποία εμφανιζόταν μεν να έχει ως σκοπό τη διαχείριση και ναύλωση πλοίων, πλην όμως η ως άνω δραστηριότητά της ήταν εικονική».

 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...