Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Έκανε την πάπια» για τον παιδεραστή αρχαιοφύλακα στο Μουσείο της Νισύρου;

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία»...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ – Στις 21:15 η κλήρωση...

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot, καθώς...

Χρυσοθήρες στην υπηρεσία του κράτους

Οι κυνηγοί θησαυρών της Ελλάδας έστειλαν (στο πρώτο συνέδριό τους, που έγινε στη Νάουσα) μήνυμα για έξοδο από την κρίση

Λύση στην οικονομική κρίση υπόσχονται οι σύγχρονοι… Ιντιάνα Τζόουνς που οργώνουν την Ελλάδα με πανάκριβους ανιχνευτές μετάλλων και αναζητούν χρυσάφι ή λίρες ακολουθώντας διαδρομές που τους υποδεικνύουν ιστορικά βιβλία ή χάρτες άγνωστης προέλευσης. Πεποίθησή τους είναι ότι υπάρχουν κρυμμένα αμύθητα πλούτη από την περίοδο της Κατοχής, ακόμη και από την εποχή του Παλαιολόγου ή -πολύ παλιότερα- των Μακεδόνων βασιλέων! «Αφήστε μας να ψάξουμε ελεύθερα για κρυμμένους θησαυρούς. Μπορούμε να βοηθήσουμε οικονομικά το κράτος. Τι είναι καλύτερα, να φέρουμε στο φως θησαυρούς που είναι κρυμμένοι βαθιά στη γη ή να τους αφήσουμε για πάντα θαμμένους;» είναι το αίτημά τους προς την Πολιτεία. Οι επίδοξοι χρυσοθήρες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό μοιράστηκαν τις ανησυχίες και τα προβλήματα που συναντούν στο ξενοδοχείο «Αλέξανδρος» στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας, όπου βρέθηκαν για το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανεύρεσης Θησαυρών.

«Ιστορικά στοιχεία τοποθετούν έναν μεγάλο θησαυρό στο όρος Βέρμιο στη Νάουσα, που θεωρείται η Μέκκα των χρυσοθήρων. Ξέρουμε ότι εδώ βρίσκεται ο χαμένος θησαυρός των Εβραίων που κλάπηκε από τους ναζί».

Ο Μαξ Μέρτεν

«Γνωρίζουμε ότι ο Γερμανός αξιωματικός Μαξ Μέρτεν ήρθε στη Νάουσα, καθώς εδώ μετέφεραν 3.000 Εβραίους από τη Θεσσαλονίκη» είπε στην «Espresso» ένας από τους διοργανωτές, ο Γιώργος Δεληγιαννίδης. Οι σύνεδροι συζήτησαν και για την ανάγκη δημιουργίας ενός συνεταιρισμού χρυσοθήρων! Μάλιστα ο Θεόφιλος Χατζηιωαννίδης υπολογίζει σε 3.000.000 όσους ασχολούνται με τη χρυσοθηρία στην Ελλάδα!

«Είμαι 55 ετών και ασχολούμαι με το “κυνήγι” από επτά χρόνων! Κατάγομαι από την περιοχή και, από την έρευνα που έχω κάνει, γνωρίζω ότι στο Βέρμιο υπάρχει κρυμμένος θησαυρός. Από εδώ ήταν κάποτε το πέρασμα για την Ευρώπη, καθώς ο δρόμος περνούσε από την Πιερία, το Βέρμιο και το Καϊμακτσαλάν» λέει με σιγουριά.

Οπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» και επιβεβαιώνει ο ίδιος, οι κυνηγοί θησαυρών αναζητούν στα έγκατα του Βερμίου στοές όπου οι Γερμανοί έκρυψαν 30 μεγάλες πλάκες χρυσού, βάρους 12 κιλών και αξίας 480.000 ευρώ η καθεμιά, από τον χρυσό των Εβραίων τον οποίο έλιωσαν. Αλλοι αναζητούν το χρυσάφι του Αλή Πασά, άλλοι τον χρυσό του Φιλίππου, ενώ σε αμέτρητες περιοχές αναζητούν χρυσές λίρες από την εποχή του Εμφυλίου, σε τσουβάλια, πιθάρια, σεντούκια, ακόμη και θαμμένα σε σπηλιές.

«Πουλάνε ελεύθερα μηχανήματα αναζήτησης στο εμπόριο, όμως δεν μας επιτρέπουν να ψάχνουμε ελεύθερα. Πρέπει να γίνει όπως το λαχείο. Οταν βρίσκει κάποιος χρυσάφι, να παίρνει το κράτος ένα ποσοστό. Δεν είναι καλύτερα να νομιμοποιείται το κέρδος για να έχει όφελος και το κράτος μέσα στην κρίση;» αναρωτιέται ο 62χρονος κυνηγός θησαυρών Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναζητεί την τύχη του επί 40 χρόνια.

Νίκος Πιτσιακίδης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...