Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Θεσμοί: «Βίασαν» την Αλεξάνδρου!

Η γνωστή πορνοστάρ υποδύεται τη «γυμνόστηθη Ελλάδα» στο νέο πρότζεκτ-πρόκληση που φέρει την υπογραφή του Κ. Κατσαρέα

t53434y4yy 3Μια πορνοστάρ συμβολίζει την Ελλάδα σε ένα νέο εικαστικό και άκρως προκλητικό πρότζεκτ που φέρει την υπογραφή του Θεσσαλονικιού φωτογράφου Κυριάκου Κατσαρέα. Η Μαρία Αλεξάνδρου, η οποία έγινε γνωστή μέσα από ταινίες ερωτικού περιεχομένου, ενώ πέρυσι απασχόλησε την επικαιρότητα και για το στριπτίζ που έκανε στην πλατεία Συντάγματος με αφορμή την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στους «16» του Μουντιάλ, ετοιμάζεται τώρα να σκανδαλίσει και τους εικαστικούς κύκλους της χώρας.

Με αφετηρία τα σημεία των παράλογων καιρών που διανύουμε, ο Κυριάκος Κατσαρέας αποφάσισε να παρουσιάσει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε μέσα από την προσωπική ματιά του, δημιουργώντας μια τριλογία έργων τέχνης υπό τον τίτλο «Εις το όνομα του Πατρός». Το πρώτο μέρος αυτής είχε παρουσιαστεί το 2010 προκαλώντας και τότε έντονα σχόλια. Το δεύτερο, με τίτλο «Ελλάδα & Θεσμοί», βρίσκεται τώρα στα σκαριά με πρωταγωνίστρια την εκρηκτική Ελληνίδα πορνοστάρ. «Βιώνοντας τα τελευταία χρόνια μια σύγχρονη σκλαβιά της κοινωνίας μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου, θέλω να δείξω μέσα από αυτό τον παραλογισμό και τα μεσαιωνικά πρότυπα της Ευρώπης» εξήγησε στην «Espresso» ο Κυριάκος Κατσαρέας αναφορικά με τον συμβολισμό του έργου του, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Στο εικαστικό πρότζεκτ, η φωτογράφηση του οποίου έγινε πριν από μερικές μέρες t53434y4yy 4στη Θεσσαλονίκη, η Μαρία Αλεξάνδρου απεικονίζεται ως γυμνόστηθη Ελλάδα και οι θεσμοί ως τέρατα που την τραβούν στον βούρκο. 

«Η Μαρία συμβολίζει στοχευμένα τη χώρα μας στο συγκεκριμένο έργο. Αν δεν είναι σκληρό πορνό με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα αυτό που μας ανάγκασε η φαμίλια Ευρώπη να ζούμε και να παίζουμε, τότε τι είναι; Βιασμός κατ’ εξακολούθηση, θα έλεγα… Αρα το λιγότερο που θα μπορούσα να “δω” είναι αυτά τα τέρατα της Ευρώπης με τις μεσαιωνικές αντιλήψεις τους να σέρνονται στα πόδια της πρωταγωνίστριας σε μια ταινία που τα ίδια έφτιαξαν. Δεν τους αξίζει τίποτα διαφορετικό» δήλωσε ο δημιουργός, συμπληρώνοντας ότι το μοντέλο του «ήταν συνεργάσιμη, χαμογελαστή και μπήκε γρήγορα στο πνεύμα της φωτογράφισης».

Η νέα εικαστική έκθεση του Κυριάκου Κατσαρέα ή έστω ένα μέρος αυτής θα παρουσιαστεί στις αρχές του φθινοπώρου στη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια να «ταξιδέψει» και στην πρωτεύουσα.

Η οσία Πέπη Τσεσμελή

Τώρα είναι η Μαρία Αλεξάνδρου, τότε ήταν η Πέπη Τσεσμελή. Η πάλαι ποτέ «γραμματέας» της θρυλικής εκπομπής «Αυτόφωρο» είχε ποζάρει στον φακό του Κυριάκου Κατσαρέα το 2010 για τις ανάγκες του πρώτου μέρους της εικαστικής τριλογίας «Εις το όνομα του Πατρός» που είχε παρουσιαστεί στο Κέντρο Ιστορίας t53434y4yy 6Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ φωτογραφίας «Contrast/Αντίθεση».

Το γεγονός ωστόσο ότι η Πέπη είχε απεικονιστεί σε αυτό ως οσία φαίνεται ότι ενόχλησε κάποιους. Φορώντας κουκούλες, δύο άγνωστοι εισέβαλαν τον Νοέμβριο του 2010 στον χώρο της έκθεσης και κατέστρεψαν τέσσερα έργα χρησιμοποιώντας μαχαίρια. Ο Κυριάκος Κατσαρέας ωστόσο δεν φαίνεται να φοβάται ότι θα επαναληφθούν τα παρατράγουδα. «Θέλω να πιστεύω ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό. Δεν επιβάλλεται σε κανέναν να δει μια έκθεση. Μου αρέσει να μιλάω μέσα από την τέχνη μου και όχι να προκαλώ, τουλάχιστον δεν είναι αυτός ο σκοπός μου» σχολίασε ο ίδιος.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...