Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Κόκκινη κάρτα στον εαυτό του

Τα σκάνδαλα και η «κατακραυγή» υποχρέωσαν τον αντιπρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, σε παραίτηση

Επί 17 χρόνια -και τέσσερις θητείες- στην προεδρία της FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ επιβεβαίωνε την κυριαρχία του στο ποδόσφαιρο. Η πέμπτη θητεία του, ωστόσο, κράτησε μόλις… τέσσερις μέρες, αφού ο -πρώην πια- ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μάλλον κατάλαβε ότι… «δεν βρέχει, αλλά τον φτύνουν».

Ο 77χρονος Μπλάτερ συγκάλεσε χτες έκτακτη συνέντευξη Τύπου, και, παρά την επανεκλογή του την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε επισήμως την παραίτησή του από το πόστο του! Οι αντιδράσεις ακόμη και την ημέρα της νίκης του ήταν πολλές, και ο Ελβετός παράγοντας είχε μόνο τη δημόσια στήριξη του Πελέ. Καθώς τα περισσότερα στελέχη της FIFA ζήτησαν αναβολή των εκλογών, λόγω του σκανδάλου με τν σύλληψη μεγαλοπαραγόντων από το FBI, με τις κατηγορίες περί διαφθοράς, δωροδοκίας και κατ’ εξακολούθηση οικονομικής απάτης…

Ο εκ των συλληφθέντων, πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Ουόρνερ, αποφυλακίστηκε προχτές με εγγύηση και ζήτησε «έρευνα και για τον Μπλάτερ και τις Ομοσπονδίες σε Ασία και Ευρώπη, και όχι μόνο για τη Λατινική Αμερική». Και, δύο μέρες αργότερα, ξέσπασε νέο σκάνδαλο, αφού οι «New York Times» αποκάλυψαν πως ο στενός συνεργάτης του Μπλάτερ, Ζερόμ Βάλκε, μεσολάβησε για την μεταφορά προμήθειας 10.000.000 δολαρίων, στο πλαίσιο της διεκδίκησης της Νοτίου Αφρικής για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2010! Πάντως, τόσο ο Βάλκε, όσο και παράγοντες από τη Νότιο Αφρική αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα 10.000.000 φαίνεται πως κατέληξαν στα χέρια του Τζακ Ουόρνερ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Μπλάτερ φέρεται να υποχρεώθηκε σε παραίτηση, αν και ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή είχε τονίσει πως «αν παραιτηθώ, θα είναι σαν να αναγνωρίζω ότι έχω κάνει κάτι λάθος». Χτες, όμως, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι «αγαπώ τη FIFA περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, και θέλω πάντα να κάνω το καλύτερο. Αποφάσισα να κατέβω σε νέες εκλογές για το καλό του ποδοσφαίρου. Διότι η θητεία μου δεν στηρίζεται από όλους. Θα διεξαγάγω έκτακτο συνέδριο για την αντικατάστασή μου. Είμαι τώρα ελεύθερος από εκλογικούς περιορισμούς και σε θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές μεταρρυθμίσεις, που έως τώρα δεν ήταν επαρκείς». Καταλήγοντας πως «χρειαζόμαστε περιορισμούς σε θητείες και θέματα γραφειοκρατίας. Πάλεψα γι’ αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου συνάντησαν αντίσταση. Εγώ ενδιαφέρομαι για το συμφέρον της FIFA. Γι’ αυτό πήρα αυτή την απόφαση. Αυτό που μετρά περισσότερο για μένα είναι ο θεσμός της FIFA και το ποδόσφαιρο στον κόσμο».

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...