Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

40χρονος διεκδικεί 60.000 € από το ΙΚΑ για τη νοσηλεία του σε ιδιωτική κλινική

Η δικαίωση ασφαλισμένου του ΙΚΑ που πλήρωσε 60.000 € για κρεβάτι σε Εντατική γιατί δεν υπήρχε σε κρατικό νοσοκομείο

Ασφαλισμένος του ΙΚΑ που πλήρωσε από την τσέπη του 60.000 ευρώ για τη νοσηλεία του σε γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι στις εντατικές μονάδες των δημοσίων, δικαιώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και πλέον περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσής του (σήμερα) στο Εφετείο!

Η ταλαιπωρία του 40χρονου, που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του εξαιτίας σοβαρού τροχαίου, δεν έχει τέλος. Οκτώ χρόνια μετά την πάλη του με τον θάνατο και την πολυήμερη νοσηλεία του συνεχίζει να παλεύει με το ανάλγητο «τέρας» του Δημοσίου, που αρνείται να τον αποζημιώσει για την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο που πέρασε. Η «οδύσσειά» του άρχισε το 2007… Μετά το τροχαίο, μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάνειο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι στην Εντατική, αναζητήθηκε άλλο δημόσιο νοσοκομείο, όμως όλες οι προσπάθειες για να εξευρεθεί διαθέσιμη κλίνη ναυάγησαν. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του και με προτροπή των γιατρών, αφού δεν υπήρχε περιθώριο για αργοπορία, η οικογένειά του πήρε την απόφαση να τον μεταφέρει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Επειτα από πολυήμερη νοσηλεία και αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις βγήκε από το νοσοκομείο. Στην έξοδο, εκτός από τους οικείους του, τον περίμενε και η «λυπητερή»! Αναγκάστηκε να δανειστεί τα χρήματα από τους γονείς του, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να πουλήσουν ένα ακίνητο! Οταν απευθύνθηκε στο ΙΚΑ ζητώντας να του καταβάλει τα χρήματα για τα νοσήλια, ο οργανισμός έκανε εν μέρει δεκτή την αίτησή του και του κάλυψε μόνο 12.224 ευρώ και έπειτα από ένστασή του άλλα 10.000 ευρώ, ενώ απέρριψε τα υπόλοιπα με την αιτιολογία ότι δεν… δικαιολογούνται!

Προσφυγή

Ο 40χρονος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας 60.872 ευρώ και κέρδισε τη δικαστική μάχη στον πρώτο «γύρο». Με μία σπάνια στα δικαστικά χρονικά απόφαση, η οποία ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους ασφαλισμένους, το Διοικητικό Πρωτοδικείο ακύρωσε την απόφαση του ΙΚΑ και το υποχρέωσε να του καταβάλει ολόκληρο το ποσό που δαπάνησε για τη νοσηλεία του και όχι μόνο μέρος αυτού. Ωστόσο οι υπεύθυνοι του ασφαλιστικού φορέα άσκησαν έφεση κατά της απόφασης, η οποία θα εκδικαστεί σήμερα.

«Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υποχρεούται να καταβάλει στον εντολέα μου το συνολικό χρηματικό ποσό που δαπάνησε για τη νοσηλεία του, αφού αναγκάστηκε να εισαχθεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο ελλείψει κλίνης σε ΜΕΘ δημοσίου. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι, αν αναγκαστούν να αποταθούν σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα από υπαιτιότητα και ελλείψεις του συστήματος υγείας, έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τις δαπάνες από τον ασφαλιστικό τους φορέα» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος του 40χρονου, Απόστολος Λύτρας.

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...