Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Οι μαφίες που παίζουν μπάλα στο Μενίδι

Η περιοχή έχει γίνει άντρο (κακοποιών) Ρομά, Αλβανών αλλά και Γεωργιανών

Σε κράτος εν κράτει έχουν μετατρέψει το Μενίδι τρεις εγκληματικές οργανώσεις που λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία, με αποτέλεσμα η περιοχή να αποτελεί άβατο για την Αστυνομία και να θυμίζει… Μεξικό! Μεταξύ τους δεν υπάρχει αντιπαλότητα, αντίθετα φαίνεται ότι οι συμμορίες συνεργάζονται και έχουν οριοθετήσει τη δραστηριότητά τους ώστε να μην μπαίνει η μία στα πόδια της άλλης, διασφαλίζοντας έτσι ότι θα t546yergv 3εξακολουθούν ανενόχλητες να λυμαίνονται την περιοχή, την οποία θεωρούν «τσιφλίκι» τους! Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εξακριβωθεί ότι η μία συμμορία αποτελείται από Ρομά, η δεύτερη από ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση και η τελευταία από Αλβανούς. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη συστήσει ειδική ομάδα από έμπειρους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει να χαρτογραφήσουν τα πεδία δράσης τους και να καταγράψουν τα πρόσωπα που τις απαρτίζουν προτού ξεκινήσει επιχείρηση για την εξάρθρωσή τους, που θα δώσει ανάσα στην ευρύτερη περιοχή.

Η εγκληματική οργάνωση που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς είναι αυτή των ομογενών, στην οποία έχουν ενταχθεί και Γεωργιανοί κακοποιοί με… επιστημονική «ματιά» στο έγκλημα!

Η συμμορία αυτή φέρεται ότι έχει αναπτύξει ένα απίστευτο δίκτυο πληροφοριοδοτών, οι οποίοι συγκεντρώνουν πληροφορίες για εταιρίες, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και επιχειρήσεις, σε ό,τι αφορά τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, την ύπαρξη χρηματοκιβωτίων, ακόμη και τις ημερομηνίες καταβολής της μισθοδοσίας!

t546yergv 4Οι ίδιοι άνθρωποι συγκεντρώνουν πληροφορίες για τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στους στόχους ή τα σημεία όπου είναι τοποθετημένα τα χρηματοκιβώτια, ακόμη και το είδος τους. Οταν έχουν στα χέρια τους ολοκληρωμένα στοιχεία, τα πωλούν -αντί αδρής αμοιβής- σε άλλες οργανωμένες συμμορίες διαρρηκτών ή ληστών! Μάλιστα, όταν ο στόχος είναι μεγάλος και υπάρχει πολύ χρήμα, η σπείρα δεν αρκείται στην πώληση σχεδίων και πληροφοριών, αλλά απαιτεί ακόμη και ποσοστά από τη λεία.

Τσιλιαδόρους

«Βάζουν δικό τους άνθρωπο σαν τσιλιαδόρο όταν γίνεται η δουλειά προκειμένου να εξασφαλίσουν ποσοστά από το κέρδος» εξηγεί στην «Espresso» αστυνομικός που έχει ασχοληθεί με το ζήτημα. Στην ερώτηση γιατί δεν κάνει η ίδια η συμμορία τη «δουλειά», αφού διαθέτει την πληροφόρηση, ο ίδιος άνθρωπος απαντά:

t546yergv 5«Αν τους πιάσουμε για κλοπές και ληστείες, δεν θα βρεθούν στοιχεία για συμμετοχή τους, αφού δεν θα υπάρχουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό τους. Βάζοντας άλλους να τις εκτελέσουν, καταφέρνουν να ξεγλιστρούν». Η συμμορία των Αλβανών έχει αναπτύξει ειδικευμένη δράση στην κλοπή αυτοκινήτων και τη διάλυσή τους σε ανταλλακτικά, που γίνεται μέσα σε κρυφά συνεργεία στην περιοχή του «Μεξικού» της Αττικής!

Τα ανταλλακτικά καταλήγουν σε μάντρες ή σε συνεργεία αυτοκίνητων, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η ίδια συμμορία αλλάζει χρώμα και αριθμό πλαισίου στα πολυτελή οχήματα που κλέβει και στη συνέχεια τα ρίχνει στην αγορά με πλαστά στοιχεία, σε ελκυστικές τιμές.

Η ίδια συμμορία προσφέρει καταφύγιο σε φυγόποινους ή καταζητούμενους κακοποιούς, τους οποίους κρύβει -πάντα αντί αμοιβής- με τη βοήθεια ενός μεγάλου δικτύου συνεργατών σε κρησφύγετα στην περιοχή του Μενιδίου, όπου δύσκολα φτάνει η ΕΛ.ΑΣ.

t546yergv 1Η συμμορία των Ρομά προτιμά πιο απλά πεδία δράσης, καθώς ασχολείται με κλοπές και ληστείες. Η πρωτοτυπία της είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις νοικιάζει… πιστολέρο (!) προκειμένου να διαπράξουν ληστείες για λογαριασμό της, ενώ και τα ίδια τα μέλη της πραγματοποιούν ληστρικές επιδρομές σε καταστήματα και τράπεζες.

Παράλληλα, πωλούν προστασία σε ομόφυλούς τους που λειτουργούν πάγκους σε πανηγύρια και παζάρια, ενώ έχει διαπιστωθεί και εκτεταμένη απάτη από τον φερόμενο ως αρχηγό της σπείρας, ο οποίος είχε εισπράξει με πλαστά στοιχεία ποσά ύψους 10.000 ευρώ από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, δήθεν για Ρομά που θέλουν να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό και να ανοίξουν επιχειρήσεις!

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...